Παλαιό Φάληρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γονέων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Παλαιού Φαλήρου. Οι γονείς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δείτε την ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, μαζευόμαστε οι γονείς στο Δημαρχείο (αίθουσα συνεδριάσεων-Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος) στις 6 το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο που διεξάγεται εκείνη την ώρα.

Τη στιγμή που είναι κοινά παραδεκτό πως η προσχολική αγωγή είναι αναγκαία για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή των παιδιών μας, οι γονείς, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου του Παλαιού Φαλήρου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη κατάσταση:



• Υπεράριθμα τμήματα

• Ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό

• Επιβολή απαράδεκτων τροφείων.

Οι παιδικοί σταθμοί μετατρέπονται αναπόφευκτα σε ελλιπή παιδοφυλακτήρια, παρά τις προσπάθειες και την πρόνοια που εκδηλώνεται από το προσωπικό τους, που προσπαθεί να κάνει πράξη ένα εκπαιδευτικό ημερήσιο πρόγραμμα σε συνθήκες συνωστισμού.

Ταυτόχρονα ο δήμος καταπατά τις ίδιες του τις δεσμεύσεις για ιατρική παρακολούθηση των παιδιών. Μετακυλίεται όλη η πίεση για καλή υγεία όλων των παιδιών αποκλειστικά στην τσέπη μας, με δεκάδες χαρτιά ιδιωτών παιδιάτρων να πρέπει να προσκομίζονται για να γίνονται δεκτά
στο σχολείο τα παιδιά που νόσησαν.

Όσοι γονείς δεν καταφέρουν να πάρουν το ΕΣΠΑ, καλούνται να πληρώνουν απαράδεκτα τροφεία, ενώ συρρικνώνεται δραματικά το οικογενειακό εισόδημα. Αυτή είναι η περίφημη ‘αυτοχρηματοδότηση’ των παιδικών σταθμών που διαφημίζουν οι δήμοι.

Δεν είναι παρά μια συνολική πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και της ζωής, της δικής μας και των παιδιών μας. Υπάρχουν εκείνοι που την αποδέχονται, τη στηρίζουν και την εφαρμόζουν είτε σιωπηρά είτε ηχηρά. Υπάρχουμε κι όλοι εμείς που οφείλουμε να αντιταχθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση που δεν σέβεται και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας.

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, αντί να χαρίζει παραλίες και δημόσιους χώρους στους ιδιώτες, να αξιοποιήσει τα ακίνητά του δήμου -που ανήκουν σε εμάς, στον λαό του Παλαιού Φαλήρου-, να απαιτήσει κρατική χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, με την
απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και μόνιμη στελέχωση με το απαραίτητο παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό.

. Θέλουμε δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά!

. Θέλουμε δωρεάν παιδιάτρους σε πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα δημοτικά ιατρεία!

. Να καταργηθούν τα τροφεία!

. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι!

. Θέλουμε νέες μονάδες παιδικών σταθμών με δωρεάν σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, κτιριακή επάρκεια και καταλληλότητα, εξασφάλισης της τήρησης της υγιεινής και δωρεάν παροχής ποιοτικής,
επαρκούς και κατάλληλης για τα παιδιά τροφής. Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στελεχωμένους με επαρκές, σταθερό και μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο, έτσι ώστε να υπηρετείται η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.