Το CMAS World Cup στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου




Για πρώτη φορά στα χρονικά των αγωνισμάτων πισίνας της Ελεύθερης Κατάδυσης, η Ελλάδα φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS).

Οι Αγώνες, που θα γίνουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, στις 27, 28 και 29 Απριλίου, οργανώθηκαν από τον Σύλλογο Ελεύθερης Κατάδυσης “Νηρίτης” και τον προπονητή Δημήτρη Κούμουλο.

Επί τρεις μέρες, 42 αθλητές από 15 χώρες θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε τρία από τα αγωνίσματα πισίνας: με μονοπέδιλο (DYN), με διπλά πέδιλα (DYNBF) και χωρίς πέδιλα (DNF).

Στα δυναμικά αγωνίσματα πισίνας της Ελεύθερης Κατάδυσης, οι αθλητές καλούνται να κολυμπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα υποβρυχίως, με μία ανάσα.



H Ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κουβέιτ, το 2023. Από αριστερά προς τα δεξιά: Οι αθλητές Άρης Ιωαννίδης, Φεϊρούζ Ελ Μεντάουι, Αννα Ηλιάδου και Ειρήνη Λαγωνίκα, ο Απόστολος Μπέλλος της CMAS και ο οργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον Αλιμο, Δημήτρης Κούμουλος

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ (Seniors)

Μονοπέδιλο (DYN)

Αντρες: 321,43 μ. (Mateusz Malina, POL)

Γυναίκες: 277 μ. (Magdalena Solich-Talanda, POL)

Διπλά πέδιλα (DYNBF)

Αντρες: 292,15 μ. (Golan Corak, CRO)

Γυναίκες: 263,64 μ. Magdalena Solich-Talanda (POL)

Χωρίς πέδιλα (DNF)

Αντρες: 250 μ. Mateusz Malina (POL)

Γυναίκες: 213 μ. Julia Kozerska (POL)

Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Αλίμου, είναι η Ουκρανή Κατερίνα Σαντούσκα, κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Ελεύθερης Κατάδυσης CNF (78 m.), η Ιταλίδα πρωταθλήτρια Κριστίνα Φρανκόνε και ο Κροάτης Μπόρις Μίλοσιτς, ο οποίος κατάφερε να περπατήσει 100 μ. υποβρυχίως και κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες.

Από Ελληνικής πλευράς, στους Αγώνες μετέχουν συνολικά 13 αθλητές (6 γυναίκες και 7 άνδρες), μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Καρέλος, κάτοχος Πανελλήνιων ρεκόρ στα περισσότερα αγωνίσματα πισίνας και θάλασσας, η Φεϊρούζ Ελ Μεντάουι, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο DYNBF (188μ.) και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο CWTB, στην κατηγορία Μ (77μ.), η Αννα Ηλιάδου, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο DNF (132μ.) και στο CNF (47μ.) και ο Αρης Ιωαννίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο DNF (150m.) και σε άλλα τέσσερα αγωνίσματα ταχύτητας και αντοχής, στην κατηγορία Μ1 (150m.).

CMAS World Cup

27,28,29 Απριλίου 2024

Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

Ωρα έναρξης: 09:00

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.