Πέθανε η Μαριλένα Ιατρίδου που αγωνιζόταν για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης




Η ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης:

Η Μαριλένα δεν είναι πια μαζί μας!

Χθές έφυγε ξαφνικά από την ζωή η Μαριλένα Ιατρίδου, εμβληματική φυσιογνωμία μιας εποχής που οι άνθρωποι αμφισβητούσαν κι αντιδρούσαν στις αποφάσεις της διοίκησης. Αγωνίστρια στην μάχη κατά της λεηλασίας της φύσης, με όπλο ένα δυνατό μυαλό και ένα αδάμαστο ταπεραμέντο, είχε αφιερώσει τη ζωή της, στην προσπάθεια για την σωτηρία κάθε φυσικής περιοχής που κινδύνευε. Γεννημένη το 1952, πολιτικός μηχανικός, με πολύπλευρες νομικές γνώσεις πάνω στο περιβάλλον, συνδυασμός που την είχε οδηγήσει σε πολλές δικαστικές και κινηματικές επιτυχίες. Παλιοφαληριώτισσα, δημοτική σύμβουλος για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν δίπλα σε όλα τα μεγάλα τοπικά και υπερτοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα. Την θυμόμαστε στον αγώνα κατά του τραμ, της σωτηρίας του παραλιακού μετώπου, των Ακτών της Βούλας, της Λιμνης της Βουλιαγμένης, του Ελληνικού, των έργων της Πικροδάφνης….

Το ρέμα της Πικροδάφνης είχε την τύχη να την έχει δίπλα του από την δεκαετία του ΄90 και με την υποστήριξή της κέρδισε πολλές δικαστικές μάχες και διαμόρφωσε σημαντική νομολογία στο ΣτΕ. Η Μαριλένα άφησε πίσω της ένα μεγάλο κινηματικό κενό δυσαναπλήρωτο, καθώς και μεγάλη θλίψη σε όσους την γνωρίζαμε κι είχαμε αγωνιστεί στο πλευρό της. Θα μας λείψει στη δύσκολη και σκοτεινή εποχή που περνάμε.



Καλό της ταξίδι…..

Η κηδεία της θα γίνει στο Κοιμητήριο Π. Φαλήρου Παρασκευή 26/4/24, ώρα 11.30πμ

Η ανακοίνωση της παράταξης Παλαιό Φάληρο Αλλαγή:

Έφυγε χθες από τη ζωή, η συνδημότισσα μας και αγωνίστρια Μαριλένα Ιατρίδου, μια εμβληματική μορφή του Παλαιού Φαλήρου.

Η Μαριλένα γεννήθηκε στο Παλιό Φάληρο το 1952, τέλειωσε το 8ο Γυμνάσιο Θηλέων και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Μετσόβειο.

Είχε εκλεγεί δημοτική Σύμβουλος και διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαιού Φαλήρου (2000).

Μέσα από τα τοπικά περιβαλλοντολογικά κινήματα, μέλος της Επιτροπής για τη Διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού, του δικτύου “Αιγιαλός Ώρα Μηδέν”, αγωνίστηκε για δεκαετίες για τη διάσωση του παράκτιου μετώπου, την προστασία του περιβάλλοντος στα Νότια και όχι μόνο.

Θα τη θυμόμαστε πάντα μέσα από τους κοινούς μας αγώνες για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, για μία δικαιότερη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό Ταξίδι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.