Γλυφάδα: Μύρισε Κύπρο το ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα




Μια υπέροχη εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, βασισμένη σε ιδέα των δραστήριων Κυπρίων γυναικών – μελών του εν λόγω ΚΑΠΗ. Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα και το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου (Γραφείο Αθήνας) προσέφεραν πλούσιο ενημερωτικό υλικό, το οποίο διανεμήθηκε στα μέλη του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα.

Η Κύπρια Χρυσούλα Κούσιου -που είχε την αρχική ιδέα- έδωσε το γενικό πρόσταγμα για την κατασκευή της φλαούνας, του παραδοσιακού Πασχαλινού ορεκτικού με χειροποίητο φύλλο, γλυκιά γέμιση από τυρί, σταφίδες, μαστίχα και άρωμα κανέλας.

Όσο οι φλαούνες φουρνίζονταν, τα μέλη του ΚΑΠΗ άκουγαν Κυπριακά τραγούδια και χόρευαν στους ρυθμούς της Κυπριακής μουσικής. Η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα και το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου (Γραφείο Αθήνας) προσέφερε τουριστικούς οδηγούς, ημερολόγια με συνταγές Κυπριακών φαγητών και γλυκών και άλλο ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε στα μέλη του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα.

Η όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε με τη φροντίδα του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τα ΚΑΠΗ Βασίλη Νικάκη και της Υπεύθυνης του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα Ρόης Σαβαλάκη.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.