Δήμος Αλίμου: «Η ζωή είναι ωραία» (Απρίλιος 2024)




«Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει». Πάμπλο Νερούδα

Ο Δήμος Αλίμου αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, … τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.



Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

Σάββατο 6 Απριλίου & Κυριακή 7 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ.

Δωρεάν Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον Μίμη Πλέσσα

«Un….deux….trois……φύγαμε!!»

Θεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν (Υψηλάντου και Θησείου) 

Τι να πει κανείς για τον Μίμη Πλέσσα…άνθρωπος, επιστήμονας, καλλιτέχνης…ένας δημιουργός που με τη μουσική του έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων. Τα τραγούδια του ήταν και εξακολουθούν να είναι διαχρονικά…κάθε νότα τους χαϊδεύει τα αυτιά μας, κάθε μελωδία τους αγγίζει τα κατάβαθα της ψυχής μας. Στο δικό μας αφιέρωμα στην ξεχωριστή αυτή προσωπικότητα, μεταφερόμαστε νοητά…κάπου στα 1965, σε μια φτωχική γειτονιά της Αθήνας, τα Πετράλωνα, όπου απλοί, καθημερινοί άνθρωποι ξεδιπλώνουν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Έχουν μάθει να χαμογελούν, αλλά και να ξεπερνούν κάθε δυσκολία μέσα από το τραγούδι και τον χορό. Γιατί η μουσική…έχει αυτή τη θαυμαστή ικανότητα να σε ταξιδεύει σε έναν υπέροχο μαγικό κόσμο!

Σενάριο -Σκηνοθεσία: Γιώτα Μελισσινού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Κυριακή 14 Απριλίου, στις 19:00 Θεατρική Παράσταση«Εγώ, εγώ…κι εγώ»Θέατρο Αλάμπρα 

Οι Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη παρουσιάζουν στο θέατρο ΑΛΑΜΠΡΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη μαύρη κωμωδία «ΕΓΩ ΕΓΩ… ΚΙ ΕΓΩ» του Florian Zeller, με τους Φάνη Μουρατίδη και την Εβελίνα Παπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου. 

Ο Μισέλ, ένας ώριμος άντρας, πετυχημένος επαγγελματίας,  συνειδητοποιεί – μέσα από απανωτές κωμικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές – ότι η ζωή του όλη είναι μια απάτη, αλλά και μια αυταπάτη.

Ο Φάνης Μουρατίδης κρατάει δεξιοτεχνικά το νήμα αυτής της τρελής κωμωδίας, πλαισιωμένος από πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς, που ο καθένας δίνει ένα διαφορετικό στίγμα αναγνωρίσιμων χαρακτήρων της εποχής μας. Μέσα από συνεχείς ανατροπές και σουρεαλιστικές καταστάσεις, το έργο αντανακλά τις δυσκολίες στην ουσιαστική επικοινωνία μας με τους άλλους…

Και το γέλιο, που το προσφέρει απλόχερα αυτή η κωμωδία, άραγε μας βοηθάει να το κατανοήσουμε;

Σκηνοθεσία – χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Πρωταγωνιστούν: Φάνης Μουρατίδης, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργος Συμεωνίδης, Χρήστος Σπανός, Ευγενία Παναγοπούλου, Γιάννης Ζαράγκαλης, Δημήτρης Ψύλλος

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 20:00

Θεατρική Παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας»Θέατρο Άνεσις

Ένα συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ που, με τις συνεχείς ανατροπές, κρατά το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε. Ο Μάρτυρας κατηγορίας θεωρείται όχι μόνο το πιο καλογραμμένο και επιτυχημένο έργο της Αγκάθα Κρίστι αλλά ίσως και το πιο συναρπαστικό θρίλερ όλων των εποχών, με το φινάλε του να έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο απροσδόκητα και συναρπαστικά φινάλε που γράφτηκαν ποτέ!

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου, όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου…η συνέχεια επί σκηνής στο θέατρο Άνεσις!

Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Πρωταγωνιστούν: Βαμβακά Μελίνα, Γρηγορόπουλος Χάρης, Δημητροπούλου Ευγενία, Δρακόπουλος Γιάννης, Κατσαφάδος Θοδωρής, Κουρλαμπάς Θανάσης, Παλληκαράκη Νίκη, Πολυδερόπουλος Νίκος

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 11 Απριλίου

Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 19:00

Θεατρική Παράσταση «Αινιγματικές Παραλλαγές»Θέατρο Βεάκη

Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με  Νόμπελ  που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον  Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης).

Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα; Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικού αλλάζει συνεχώς. 

Οι Αινιγματικές Παραλλαγές του Eric-Emmanuel Schmitt είναι ένα έργο που ουσιαστικά μας δείχνει, πως όσα μας διχάζουν μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αυτά που μας ενώνουν με σκοπό τι άλλο; Μια καλύτερη ζωή που την κυβερνά η ομόνοια και η αγάπη στην πραγματική, οικουμενική και πανανθρώπινη διάστασή της. 

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Μπίλιω Μαρνέλη

Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Διάρκεια: 110 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 

Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 20:00

Δωρεάν Θεατρική Παράσταση «Πνεύμονες» του Duncan MacmillanΘεατρική Σκηνή Αλίμου «Κάρολος Κουν (Υψηλάντου και Θησείου) 

Το θεατρικό έργο «ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ» είναι ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης. Ένα ζευγάρι, που δίνει φωνή σε μια ολόκληρη κοινωνία της αβεβαιότητας, διαπραγματεύεται την ιδέα να φέρει σε αυτόν τον κόσμο ένα παιδί. Σε έναν πλανήτη που ασφυκτιά από την τοξικότητα του μολυσμένου περιβάλλοντος, την αλλοίωση της κοινωνίας από την ατομικότητα και την οικονομική ανασφάλεια. Δύο σύγχρονοι σκεπτόμενοι άνθρωποι, ψάχνοντας ανάμεσα στο ορθό και το αληθινό να βρουν τις κατάλληλες λέξεις που θα κάνουν την επικοινωνία τους τουλάχιστον εφικτή, προσπαθούν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τους ίδιους, το μέλλον της σχέσης τους αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Τρύφων Μπάρκας

Διάρκεια: 95 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Κυριακή 28 Απριλίου, στις 18:00 Θεατρική Παράσταση «Da»Θέατρο Ιλίσια

Το πολυβραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Hugh Leonard “DA” ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ, ύστερα από τη τεράστια επιτυχία της προηγούμενης θεατρικής σεζόν.

Το αυτοβιογραφικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα διαδραματίζεται το 1968 στην Ιρλανδία με πολλά φλας μπακ που ζωντανεύουν επί σκηνής μια μοναδική ιστορία αγάπης, τρυφερότητας, αυτογνωσίας και συναισθημάτων κάθε είδους. Ο Τσάρλι Τάιναν, ένας εκπατρισμένος στο Λονδίνο συγγραφέας, παιδί υιοθετημένο, επιστρέφει στην πατρίδα του μετά τον θάνατο του πατέρα του. Στο πατρικό του «ζωντανεύουν» οι γονείς του, ο νεαρός εαυτός του, ιδιαίτερες στιγμές, γεγονότα και κάποια πρόσωπα του παρελθόντος του, που σημάδεψαν τη ζωή του και τον επηρεάζουν ακόμα και στο παρόν του.

Ο «DA» (από το αγγλικό daddy) αποτελεί το πιο καθοριστικό πρόσωπο της ζωής του. Με μια κινηματογραφική ελλειπτική αφήγηση, αναπλάθονται κομμάτια μιας αναγνωρίσιμης οικογενειακής ζωής. Όνειρα, συγκρούσεις,  απογοητεύσεις και χαρές έρχονται στο μυαλό του συγγραφέα και δημιουργούν «σκηνές» επί σκηνής.

Τιμή εισιτηρίου: 18 ευρώ

Διάρκεια: 120 λεπτά με διάλειμμα

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00

Κρατήσεις θέσεων έως την Παρασκευή 19 Απριλίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.