Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Παράταση δυνατότητας ένταξης παιδιών στα Κ.Δ.Α.Π.




Tο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, παρατείνει την δυνατότητα ένταξης των παιδιών (που δεν εντάχθηκαν στο σχετικό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ) στο «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 2023-2024», των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η δυνατότητα ένταξης των ενδιαφερομένων παρατείνεται έως την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και η απόφαση ένταξης αλλά και η παράταση αυτής, κρίθηκαν απαραίτητες για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για δεκάδες γονείς που αν και επιθυμούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, είτε δεν κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις, είτε αυτές απορρίφθηκαν, είτε δεν πληροφορήθηκαν εγκαίρως για την αρχική προκήρυξη.

Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει με αντίτιμο προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον κόστος λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για διευκρινήσεις στο Γραφείο Παιδείας: 210 9887139 (από τις 08.00 ως τις 14.00 – κα  Ραχήλ Ταγκάλου και κα Ζωρζέτα Σκαφιδά) ενώ  η επισυναπτόμενη αίτηση εγγραφής μπορεί να συμπληρωθεί και να αποσταλεί  ηλεκτρονικά μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail: [email protected]  με καταλυτική ημερομηνία πλέον 24 Νοεμβρίου 2023. Την αίτηση θα την βρείτε ΕΔΩ…



Ο καθορισμός ύψους μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου (συνδρομή) για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των δομών «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ)» Δήμου Παλαιού Φαλήρου ορίζεται στον κάτωθι πίνακα:

Επιπλέον:

  • Εφόσον κάποιο παιδί – ωφελούμενος απουσιάσει πέραν του μήνα για σοβαρούς λόγους υγείας, ο γονέας ή κηδεμόνας δεν θα καταβάλλει το ποσό του μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου που αντιστοιχεί στον χρόνο της απουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσει βεβαίωση νοσοκομείου για τον χρόνο απουσίας και ανάρρωσης και κατόπιν αυτής θα ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Αποφάσεις απαλλαγής ή μείωσης του μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου προηγούμενου έτους δεν ισχύουν για κανένα λόγο. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική αίτηση γονέα ή κηδεμόνα μπορεί να προβεί σε επανεξέταση της αναλογούσας μηνιαίας συνδρομής αν, μετά από σχετική έρευνα, προκύπτει αιφνίδια σοβαρή αλλαγή της οικογενειακής ή οικονομικής κατάστασης λόγω ανωτέρας βίας.
  • Αν η φιλοξενία του παιδιού – ωφελούμενου ξεκινά: α) από την 1η του μήνα μέχρι την 9ηκαταβάλλεται όλο το ποσό του μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου, β) από τις 10 και μέχρι στις 19 του μήνα, καταβάλλεται το ήμισυ του μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου που αναλογεί και γ) από τις 20 και μετά, δεν καταβάλλεται οικονομική συνδρομή.
  • Το μηνιαίο χρηματικό αντίτιμο (συνδρομή) καταβάλλεται το πρώτο 10ήμερο κάθε μήνα για τον τρέχοντα μήνα στο Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης και μη καταβολής του αντιτίμου δύο (2) μηνών, το παιδί διαγράφεται. Δεν καταβάλλεται το μηνιαίο χρηματικό αντίτιμο κατά τον μήνα Αύγουστο όπου αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΔΑΠ. Για τους υπόλοιπους μήνες, η καταβολή γίνεται κανονικά, ανεξαρτήτως παρουσιών.
  • Σε περίπτωση διαγραφής παιδιού – ωφελουμένου, ο γονέας ή κηδεμόνας υποβάλλει την αίτηση διαγραφής έως το τέλος του προηγούμενου της επικείμενης διαγραφής, μήνα. Σε περίπτωση που η αίτηση διαγραφής υποβάλλεται από την 1η του μήνα και μετά, η μηνιαία οικονομική συνδρομή τρέχοντος μηνός καταβάλλεται εξ ολοκλήρου. Σε καμία περίπτωση διαγραφής του παιδιού δεν επιστρέφεται η οικονομική συνδρομή που έχει ήδη καταβληθεί.
  • Καμία αίτηση επανεγγραφής/εγγραφής, δε θα αξιολογείται, εφόσον υπάρχει οφειλή χρηματικού αντιτίμου προηγούμενου σχολικού έτους.

Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός μαθητών για την υλοποίηση κάθε δραστηριότητας, ανέρχεται σε τρείς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ :

1.Αίτηση Εγγραφής

2.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3.Πιστοποιητικό υγείας παιδιού

4.Αντίγραφο πρόσφατου Λογαριασμού ΔΕΚΟ

Προσοχή!! Σε περίπτωση κάλυψης της δυναμικότητας των δομών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σημειώνεται επίσης  ότι σε περίπτωση κάλυψης του αριθμού των μαθητών,  θα δίνεται η δυνατότητα στο μαθητή ή στην μαθήτρια  να παρακολουθήσει κάποια άλλη δραστηριότητα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

Επίσης πληροφορίες για την διαδικασία και το πρόγραμμα δράσεων μπορούν να λάβουν:

  • Στο 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 2ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.
  • Στο 3ο ΚΔΑΠ Δήμου Παλαιού Φαλήρου που φιλοξενείται στο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου.

O Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλεί όλες τις οικογένειες που μπορούν να κάνουν χρήση της παροχής, να ανταποκριθούν άμεσα και τονίζει ότι: «Άμεση είναι η αντίδραση μας στο πρόβλημα που ανέκυψε με τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών, λόγω μη εγγραφής τους στα Κ.Δ.Α.Π., αφού δεν έλαβαν voucher. Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε  να δεχτούμε στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Παλαιού Φαλήρου παιδιά που το επιθυμούν οι οικογένειες τους, προσφέροντας μια δημιουργική διέξοδο και αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου τους»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.