Χρήστος Κορτζίδης – “Δεν φταίω εγώ για το θάνατο του 13χρονου -Δεν ξέρω αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι περισσότερο” (VIDEO)




kortzidislouna

«Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό», είπε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης για τον τραγικό θάνατο του 13χονου αγοριού στο λούνα παρκ
«Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό», είπε ο Χρήστος Κορτζίδης για τον τραγικό θάνατο του 13χονου αγοριού στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.
Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το τρομακτικό δυστύχημα με το μικρό παιδί υποστήριξε ότι δεν έχει μιλήσει εδώ και τρεις μέρες επειδή δεν είχε γίνει καν η κηδεία του 13χρονου. «Δεν θέλαμε πριν ταφεί το παιδί να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης», είπε ο κ. Κορτζίδης.
«Έχουν αποδοθεί ευθύνες στους δημοτικούς υπαλλήλους που δεν εντόπισαν την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ παρ’ ότι είχαν παραχωρήσει δημοτική έκταση στην εταιρεία Happy Fun ΕΠΕ», ήταν το ερώτημα που έθεσε το protothema.gr στον κ. Κορτζίδη. Δεν έχουν βρεθεί ευθύνες για υπαλλήλους ή υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και δεν έχει ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος εναντίον κάποιου εκ των υπαλλήλων ήταν η απάντηση του δημάρχου.
Άθελά του παραδέχθηκε βαριά αμέλεια των δημοτικών υπηρεσιών
Τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του 13χρονου αγοριού δηλαδή, ο δήμαρχος Ελληνικού είχε εκδώσει δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε: «Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση – εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κορτζίδης παραδέχθηκε άθελά του τη βαριά αμέλεια των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών. Ο ίδιος ο δήμαρχος Ελληνικού είπε ότι στις 15 Μαρτίου άνθρωποι του δήμου πέρασαν απο το παρκάκι και διαπίστωσαν ότι οι ενοικιαστές βρίσκονταν ακόμη στο χώρο που τους είχε παραχωρηθεί από το δήμο Ελληνικού παρά το γεγονός ότι η μίσθωση είχε λήξει από τις 15 Φεβρουαρίου του 2014… Σύμφωνα με τον κ. Κορτζίδη το κλιμάκιο των δημοτικών υπαλλήλων βεβαίωσε πρόστιμο στην εταιρεία Happy Fun επειδή είχε λήξει η σύμβαση εκμετάλλευσης του χώρου και αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της εταιρείας Happy Fun ότι θα αποχωρήσουν από το παρκάκι μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Ουδέν έπραξαν για να σταματήσουν τη λειτουργία του παράνομου λούνα παρκ στο οποίο περίπου ενάμισι μήνα μετά έχασε τη ζωή του το 13χρονο αγοράκι…
protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.