Χαράλαμπος Βούλγαρης – Ο καλύτερος τζογαδόρος στο NBA είναι Έλληνας




Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου που έχεις ανοίξει πιθανότατα αναρωτιέσαι περί τίνος ο λόγος! Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Βούλγαρη, ένα όνομα που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά που αποκαλύπτει πως ο κορυφαίος τζογαδόρος στο ΝΒΑ είναι Έλληνας! Ο Βούλγαρης λοιπόν, αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων τζογαδόρων παγκοσμίως, έχοντας χτίσει μια ισχυρή περιουσία που ξεπερνάει τα 5 εκατομμύρια δολάρια!

Μεγάλο μέρος του κεφαλαίου του μάλιστα, συγκεντρώθηκε πριν ο Βούλγαρης συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του, ασχολούμενος κατά βάση με το στοίχημα στους αγώνες του ΝΒΑ. Ακολούθησε η εμπλοκή με το πόκερ όπου είχε να επιδείξει απόλυτα υψηλό επίπεδο ικανοτήτων, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει και στο δημοφιλές τουρνουά World Series of Poker!

Διαβάστε επίσης: Stoiximan Free Bet ημέρας – Πως μπορείς να το κερδίσεις;

Παράλληλα, έχει εργαστεί για ένα διάστημα στην ομάδα των Dallas Mavericks, ενώ είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Καστεγιόν που αγωνίζεται στις χαμηλές κατηγορίες της χώρας.



Η δημιουργία μιας αμύθητης περιουσίας

Ο Χαράλαμπος Βούλγαρης γεννήθηκε στον Καναδά από Έλληνες γονείς, μετανάστες σε μικρή ηλικία. Ο πατέρας του ασκούσε έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας στην κατοχή του ένα μεγάλο μεσιτικό γραφείο κι ένα εστιατόριο υπό την ονομασία «Ερμής». Το μεγάλο του πάθος ωστόσο ήταν ο τζόγος στον οποίο αφιέρωνε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του και που φρόντισε να μεταδώσει τον γιό του Χαράλαμπο.

Η επιχειρηματικότητα του πατέρα Βούλγαρη επέφερε στην οικογένεια πολλά εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας τους τη δυνατότητα για μια πολυτελή ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, όταν ο Χαράλαμπος τελείωσε το γυμνάσιο, πατέρας και γιος επισκέφθηκαν το πολυτελές καζίνο του Λας Βέγκας «Caesars Palace» όπου και διέμεναν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών. Ο Χαράλαμπος ωστόσο ήταν ακόμη ανήλικος, κάτι που σήμαινε πως δεν είχε δικαίωμα εισόδου στις αίθουσες των τυχερών παιχνιδιών. Έτσι, όσο ο πατέρας του δοκίμαζε την τύχη του στο μπλακτζάκ και τη ρουλέτα, ο Χαράλαμπος παρακολουθούσε με ζήλο το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Διατηρούσε μάλιστα ένα καλά οργανωμένο αρχείο σημειώσεων που οδηγούσαν στις πιο πετυχημένες προβλέψεις. Οι εκτιμήσεις αυτές μετατρέπονταν σε στοιχήματα από τον πατέρα του, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άκρως κερδοφόρα!

Τα πονταρίσματα δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλά, αλλά αποτέλεσαν το βάπτισμα του πυρός  για τον ανήλικο Χαράλαμπο που συνειδητοποίησε έγκαιρα πως για να βγει κάποιος νικητής στην άνιση μάχη με τους bookmakers, θα πρέπει να είναι άριστα διαβασμένος. Η επιστροφή του στον Καναδά σήμανε και την έναρξη των σπουδών του, βρίσκοντας όμως χρόνο τόσο για τα καλά μελετημένα στοιχήματα στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, όσο και για εργασίες μερικής απασχόλησης.

Τη χρονιά της αποφοίτησης του (2000), οι αποταμιεύσεις του ανέρχονταν στο ποσό των 70.000 δολαρίων, το οποίο και δεν δίστασε να ποντάρει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Los Angeles Lakers! Μπορεί το ρίσκο που πήρε να ήταν τεράστιο καθώς η τότε ομάδα του Shaquille O’ Neal την προηγούμενη χρονιά ήταν απογοητευτική, αλλά εν τέλη δικαιώθηκε για την επιλογή του εξασφαλίζοντας κέρδος που υπερέβη τα 500.000 δολάρια!

Επαγγελματική προσέγγιση του τζόγου

Η τεράστια αυτή νίκη, ήρθε για να εξυψώσει το ηθικό του νεαρού Έλληνα που συνέχισε τη σχολαστική ενασχόληση με το αγαπημένο του άθλημα. Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη σεζόν τοποθέτησε συνολικά 400 περίπου στοιχήματα, με την πλειοψηφία τους να επαληθεύεται με χαρακτηριστική ευκολία.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως οι στοιχηματικές της εποχής εκείνης δεν χρησιμοποιούσαν εξελιγμένα μοντέλα σε ότι αφορά τη διαμόρφωση των προσφερόμενων αποδόσεων. Ως εκ τούτου, σημείωναν αρκετά «λάθη» στην προσέγγιση τους, ένα από τα οποία ο Βούλγαρης κατάφερε να εντοπίσει και φυσικά να εκμεταλλευτεί. Ο λόγος για το στατιστικό που θέλει τα περισσότερα παιχνίδια του ΝΒΑ να συνοδεύονται από αυξημένο αριθμό φάουλ στην τελευταία περίοδο. Ως γνωστόν, φάουλ σημαίνει ελεύθερες βολές και ως εκ τούτου περισσότεροι πόντοι. Αυτό ακριβώς ήταν το σημείο στο οποίο ο Βούλγαρης έκανε τα μαγικά του, ποντάροντας στους περισσότερους πόντους του δευτέρου ημιχρόνου. Για ακόμη μία φορά δικαιώθηκε και όταν οι στοιχηματικές κατάλαβαν την αδυναμία τους, ο Βούλγαρης χαμογελούσε μετρώντας τα κέρδη του! 

Επενδύοντας στα μαθηματικά

Η επόμενη του κίνηση ήταν ίσως και η πιο αποφασιστική, καθώς δημιούργησε ένα πρωτοποριακό για την εποχή σύστημα εκτίμησης αποτελεσμάτων, το οποίο δεν περιλάμβανε το βασικό στοιχείο της διαίσθησης. Μπορεί να διέθετε αυτό που αποκαλείται «μαθηματικό μυαλό», αλλά για να συντρίψει τους μπουκ που ήταν και ο μεγάλος του στόχος, χρειάζονταν κάτι περισσότερο και πιο εξειδικευμένο. Κατάφερε τελικά να συνεργαστεί με έναν μετρ των μαθηματικών και μαζί δημιούργησαν ένα πολλά υποσχόμενο μοντέλο προβλέψεων.

Τα δύο πρώτα χρόνια της εφαρμογής του εξελιγμένου συστήματος χαρακτηρίστηκαν από διαδοχικές δοκιμές έως ότου πάρει την τελική του μορφή. Το αποτέλεσμα ήταν αισθητά καλύτερο ακόμα και από το πιο αισιόδοξο σενάριο του Βούλγαρη, κάτι που αύξησε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια!

Επόμενος σταθμός: πόκερ

Μετά την μεγάλη του αυτή επιτυχία, είχε έρθει η ώρα να μεταφέρει τις δεξιότητες του στον κόσμο του πόκερ. Η εξάσκηση του στο πιο απαιτητικό τυχερό παιχνίδι ήταν άκρως αποδοτική και σύντομα κατάφερε να λάβει μέρος στο δημοφιλές τουρνουά World Series of Poker! Μπορεί η πρώτη του απόπειρα να μην στέφθηκε με επιτυχία και κέρδος, αλλά η εμπειρία που αποκόμισε βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό τις δεξιότητες του. Έτσι, έχοντας πλέον φτάσει στο 2017 και συμμετέχοντας στο ίδιο τουρνουά, κατάφερε να σημειώσει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, εξασφαλίζοντας κέρδος που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο δολάρια! Τα επόμενα χρόνια συνέχισε ακάθεκτος να λαμβάνει μέρος στα μεγαλύτερα τουρνουά πόκερ παγκοσμίως, κάνοντας συνολικά δικά του περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια!

Μια νέα πρόκληση

Έχοντας συμπληρώσει δύο περίπου δεκαετίες ενασχόλησης με τον επαγγελματικό τζόγο, είχε έρθει η ώρα μια νέα και μεγάλη πρόκληση στη ζωή του. Ο λόγος για την εμπλοκή του με τον επαγγελματικό αθλητισμό και συγκεκριμένα με την ομάδα των Dallas Mavericks όπου ανέλαβε διευθυντική θέση στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης. Βασικός παράγοντας για το νέο του εγχείρημα ήταν η ικανότητα του να χρησιμοποιεί άψογα τα στατιστικά δεδομένα έτσι ώστε να προβαίνει στις πιο ακριβείς αναλύσεις και προβλέψεις γύρω από τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ.

Η ικανότητα του αυτή τον έκανε να πιστεύει πως μπορούσε να μεταμορφώσει οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος του δινόταν η ευκαιρία, επιδεικνύοντας όμως αυξημένα επίπεδα έπαρσης και αλαζονείας. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του ήταν και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των παικτών και η πολύχρονη εμπειρία του έδειχνε αρχικά πως θα συνέβαλε προς ένα απόλυτα θετικό αποτέλεσμα. Τα σχέδια του όμως χάλασαν μετά από περίπου τρία χρόνια, όταν και ήρθε σε ρήξη με τον σούπερ στα της ομάδας Luka Doncic, κάτι που οδήγησε στην απομάκρυνση του από την ομάδα και τα καθήκοντα που είχε αναλάβει.

Η στροφή στο ποδόσφαιρο και η Καστεγιόν

Μπορεί ο Βούλγαρης να ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με το άθλημα του μπάσκετ έχοντας ως στόχο την ανάληψη της ιδιοκτησίας κάποιας από τις ομάδες που αγωνίζονται στο μαγευτικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, αλλά η μεγάλη του αυτή επιθυμία βρήκε τελικά απήχηση στο ποδόσφαιρο! Πιο συγκεκριμένα, το 2022 ανέλαβε τις τύχες της ισπανικής ομάδας Καστεγιόν, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του ιδιοκτήτη και προέδρου! Πρόκειται για μια ομάδα με ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων, με σταθερά φανατικούς φιλάθλους και ένα γήπεδο 15.000 θέσεων στην καρδιά της ομώνυμης πόλης.

Η Καστεγιόν αγωνίζεται στην τρίτη εθνική κατηγορία της χώρας, χωρίς να έχει κάτι αξιοσημείωτο να παρουσιάσει. Στόχος του Βούλγαρη – όπως ο ίδιος δήλωσε – δεν είναι να υλοποιήσει ένα ματαιόδοξο σχέδιο του, αλλά να δει τα επόμενα χρόνια την Καστεγιόν πρωταγωνίστρια στην πρώτη κατηγορία. Ανέφερε μάλιστα πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η πορεία της «γειτόνισσας» Βιγιαρεάλ, που ταλαιπωρήθηκε επί σειρά ετών στις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας, αλλά που κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να φτάσει στην κατάκτηση της La Liga το 1998 και του Europa League το 2021!

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Χαράλαμπο Βούλγαρη;

Ο Βούλγαρης αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον κόσμο του τζόγου. Οι ικανότητες του είναι πλέον αποδεδειγμένα υψηλότατες και μένει να δούμε ποιο είναι το επόμενο project με το οποίο θα καταπιαστεί. Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον του στο μέλλον, το πιθανότερο είναι πως θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα νέα και προγνωστικά στο Foxbet.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.