Ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος στο Μοσχάτο




Κυριακή, 31 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. με σημείο συνάντησης την Ποσειδώνος και Ιλισού (Δυτική όχθη Ιλισού), θα ξεκινήσει μία περιπατητική διαδρομή σε σχεδιασμό της Αθηνάς Χρήστου και της Άννας Μιγάδη.

«Διαδρομές του νερού και του χρόνου στο Μοσχάτο» ονομάζεται ο ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος, μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των επισκεπτών, στην ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής και τη σύνδεση των ιστορικών στοιχείων με την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.  

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Με την πολύτιμη καθοδήγηση της Αθηνάς Χρήστου και της Άννας Μιγάδη, υλοποιούμε μία δράση που έχει ως στόχο να αποτελέσει κυρίως πολύτιμη εμπειρία για τον κάθε συμμετέχοντα. Μέσα από τον περίπατο σε μονοπάτια της πόλης μας, θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε σε ιστορικές διαδρομές, εμπλουτισμένες από στοιχεία ιστορίας, σε ένα παιχνίδι νερού, χρόνου και περιβάλλοντος. Στόχος μας από τη μία να δούμε την ίδια μας την πόλη μέσα από διαφορετική ματιά, αλλά και να αποκτήσουμε μία συνειδητή και ενδιαφέρουσα σχέση με τη γειτονιά μας. Σημείο συνάντησής μας η δυτική όχθη του Ιλισού (επί της Ποσειδώνος και Ιλισού) και ξεκινάμε για έναν περίπατο διαφορετικό από τους άλλους, μέσα από τις διαδρομές του νερού και του χρόνου».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.