Αναβαθμίζεται ριζικά μία ολόκληρη γειτονιά στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την ανάπλαση των οδών Κουμουνδούρου και Μαυρομιχάλη, στον Άλιμο.

Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, ποδηλατόδρομος, νέο δίκτυο οδοφωτισμού, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις και ασφαλτόστρωση. Αποτελεί προεκλογική εξαγγελία της δημοτικής αρχής και ήδη προχωρά στην υλοποίησή της. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ένα μεγάλο μέρος των 3.000.000 ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πριν ξεκινήσουν τα έργα, ο Δήμαρχος, είχε κάνει αναλυτική παρουσίαση στους κατοίκους της περιοχής.

“Επενδύουμε πολύ στο να ομορφύνουμε και να αναβαθμίσουμε ριζικά μία γειτονιά” τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης.



“Επιλέξαμε την Κουμουνδούρου γιατί εκτιμάμε ότι το έχει ανάγκη. Είναι ένας δρόμος στο οποίο υπάρχουν σωρευμένα προβλήματα, λόγω της λειτουργίας βιοτεχνιών που χαλάνε τη γειτονιά. Με αυτό το έργο περνάει ένα μήνυμα και σε όλους αυτούς που έχουν βιοτεχνίες και οχλούσες δραστηριότητες ότι πρόκειται για μία οικιστική περιοχή.

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε και την οδό Μαυρομιχάλη που ήταν σε μεγάλη εκκρεμότητα για πολλά χρόνια. Ένας μεγάλος δρόμος χωρίς πεζοδρόμια. Μετά από 50-60 χρόνια η Μαυρομιχάλη θα αποκτήσει μία σύγχρονη πράσινη και φιλική στον πολίτη μορφή.”

Το επόμενο διάστημα θα γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους, για το αν θέλουν να μπουν μπλε γραμμές στάθμευσης, αποκλειστικά για όσους μένουν μόνιμα στην περιοχή.

Η κόκκινη λωρίδα είναι ο ποδηλατόδρομος, ο οποίος θα συνδέεται με τον ποδηλατόδρομο της πράσινης πολιτιστικής διαδρομής που θα ξεκινάει από τον σταθμό του μετρό και θα καταλήγει στην παραλία. Δημιουργείται ένα μεγάλο πεζοδρόμιο με πράσινο (πράσινη λωρίδα), η κίτρινη λωρίδα είναι για να κινούνται τα ΑμεΑ και οι τυφλοί. Επίσης θα δημιουργηθούν λοξές θέσεις στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν ολοκληρώθηκαν τα έργα για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του πεζοδρόμου της Αγίου Δημητρίου (ξεκινάει από τη Θεομήτορος και καταλήγει στην Παπανδρέου, δίπλα από τη ΦΑΜΑΡ). Και για το έργο αυτό είχε γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους, τον περασμένο Νοέμβριο.

“Τα αυτοκίνητα μαζεύτηκαν, μπορείς να περπατήσεις ελεύθερα. Η γειτονιά μας άλλαξε όψη” είπαν στο Notia.gr, κάτοικοι που μένουν πάνω στον πεζόδρομο.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Αναβαθμίζεται ριζικά μία ολόκληρη γειτονιά στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 31/03/2024 at 11:40 πμ
    Permalink

    Όσον αφορά το έργο του δημου επί της οδού Κουμουνδούρου (όπου μένουμε) τρεις βδομάδες τώρα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με χώμα.Πεζοδρομια δεν υπάρχουν πλέον και περπατάμε στον δρόμο,προετοιμασία για μετά την ολοκλήρωσή του έργου καθώς προβλέπεται στα σχέδια το αριστερό πεζοδρόμιο να μειωθεί στο μισό πλάτος !!! με τη δημιουργία εσοχών στάθμευσης; Τέλος έχουν σκάψει και περιφράξει όλες τις εισόδους στις πολυκατοικιες χωρίς να εχουμε πρόσβαση ακόμα και στα παρκινγκ.Γενικα ο εργολάβος λειτουργεί εντελώς αυθαίρετα χωρίς να ενημερώνει και να υπολογίζει ότι μένουν άνθρωποι μόνιμα στην περιοχή.

    Απαντήστε
  • 03/04/2024 at 2:26 μμ
    Permalink

    ρίξανε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γ πεζους π δεν υπαρχουν εκει περα! φτιάξε πεζοδρόμια όπου δεν υπαρχουν κ τέλος…δεν γίνεται αυτοί οι οδοί να ήταν το μείζον πρόβλημα τ δημου;) άλλοι οδοί προς πικροδαφνη μερια βρωμάνε χειρότερα από ανω Λιόσια από λύματα

    Απαντήστε
  • 04/04/2024 at 6:57 μμ
    Permalink

    Με τόσα παρκαρισμένα και με αυτοκίνητα/μηχανάκια να πηγαίνουν πάνω/κάτω δεν θα πήγαινα το παιδί μου να παίξει στο “πεζόδρομο” στο ύψος από τη θεομήτωρος μέχρι τη Ελεύθερου Ανθρώπου. Προσωπικ΄ά έχουν πάει να με πατήσουν 2 φορές.
    Στο κιόσκι που έχετε στη φωτογραφία πάρκαραν μηχανάκι στο παρελθόν(κάποιος μόνιμος κάτοικος)!
    Στο μεγάλο δέντρο εάν πεις ότι θες να κάτσεις στα παγκάκια πρέπει να βάλεις τα πόδια σου πάνω σε αυτοκίνητο.
    Πιο κάτω είχαν παρκ΄άρει στο παρτέρι (https://ibb.co/K0VH2rF).
    Τα αυτοκίνητα δεν μαζεύτηκαν, συνεχίζουν να παρκάρουν άναρχα. Δεν θα έπρεπε να το λένε πεζόδρομο εάν δεν μπουν κανόνες για τα οχήματα.

    Ενώ υπάρχει μπλε σήμα της τροχαίας δεν εφαρμόζεται ο ΚΟΚ που απαγορεύει το παρκάρισμα (Άρθρο 34 ια) http://www.opengov.gr/yme/?p=4572

    Οι φωτογραφίες που ανεβάσατε δεν είναι αντιπροσωπευτικές και για αυτό δείτε και κάποιες άλλες για να δούμε τη διαφορά.
    https://ibb.co/PYZcRRL 10/01/2024
    https://ibb.co/BzW5JG5 01/04/2024

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.