Ελληνικό: Ο Σπανάκης στο εργοτάξιο του ουρανοξύστη για τα μέτρα ασφαλείας




Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης επισκέφθηκε την Παρασκευή (23/2) το εργοτάξιο στο Ελληνικό για να ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στις εργασίες που γίνονται στους χώρους κατασκευής και ανέγερσης των κτηρίων. Ο Υφυπουργός επεσήμανε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στα ζητήματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία και παρακολούθησε την εξειδικευμένη εκπαίδευση εργαζομένων σε ύψος.

Μετά το πέρας το επίσκεψης και της σχετικής ενημέρωσης, ο κ. Σπανάκης δήλωσε: «Επισκέφθηκα σήμερα για να δω από κοντά τις εργασίες για τον ουρανοξύστη του Ελληνικού και κυρίως για να δω την εκπαίδευση των εργαζομένων που εργάζονται για να ολοκληρωθεί ο εμβληματικός ουρανοξύστης. Το έργο αυτό και ο χώρος που βρισκόμαστε είναι το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην Ευρώπη και αυτός ο χώρος θα αναδείξει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για την Κυβέρνησή μας όμως τα ζητήματα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και σε αυτό το πλαίσιο στο Υπουργείο Εργασίας κινούμαστε και γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ για να παρακολουθήσω την εκπαίδευση, να δω τα συστήματα ασφαλείας, να συζητήσω με τους εργαζόμενους και τους υπεύθυνους στο εργοτάξιο και να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα, διότι ο στόχος μας είναι να πάμε σε μηδενικά ατυχήματα και να εκσυγχρονίσουμε το πλαίσιο μας και να είμαστε μία χώρα πρωταγωνίστρια στα ζητήματα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία».
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέληξε τονίζοντας: «Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει πάνω από 420.000 τις θέσεις εργασίας, έχουμε τη μεγαλύτερη πτώση ανεργίας στην Ευρώπη και καταλαβαίνετε ότι το θεσμικό μας πλαίσιο πρέπει να συμβαδίζει με αυτές τις εξελίξεις και η προτεραιότητα μας για την προστασία των εργαζομένων να γίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.