Υπό κατάρρευση ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης (EΙΚΟΝΕΣ)




(της Ελένης Γρηγοριάδου) Αυτοί που φεύγουν αφήνουν πίσω τους συντρίμμια. Η θεατρική σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης αξιοθρήνητη.  Ανεβαίνεις πάνω και τραμπαλίζεται. Σπασμένες τάβλες, επικίνδυνα σκαλοπάτια, παρατημένα καδρόνια, σκουπίδια, συνθέτουν τον πολυδιαφημιζόμενο χώρο πολιτισμού της πόλης. Μια κατάσταση που τραβάει χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων δεν έγινε απολύτως καμία συντήρηση και το θεατράκι εγκαταλείφθηκε.

 Η ίδια θλιβερή κατάσταση επικρατεί και  στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας». Εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια στοιχειώδης συντήρηση, ούτε καν έλεγχος του κτιρίου το οποίο αντιμετωπίζει πλήθος τεχνικών προβλημάτων. Ο χώρος περιμετρικά του Γαλαξία δίνει την αίσθηση ότι το κτίριο είναι εγκαταλελειμμένο, γεμάτος ακαθαρσίες, βρωμιά, σκουριά, σάπια ρολά ξεχαρβαλωμένα άθλια σπιτάκια για τις γατούλες.

Κατά τ’ αλλά είμαστε φιλόζωοι Και αναρωτιέται κανείς, δεν περίσσεψε τίποτα από όλα αυτά τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν (1.900.000 ευρώ ανέρχεται η ετήσια   χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Οργανισμού) για ένα φρεσκάρισμα του κτιρίου, ένα βάψιμο, αλλαγή ρολών και καθάρισμα. Τέτοια κατάντια, τέτοια γυφτιά παρουσιάζει το “στολίδι” της πλατείας. Εικόνες εγκατάλειψης παντού στην πόλη μας, παραμονές εορτών. Ζήτω ο πολιτισμός!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.