Πολιτιστικός σύλλογος Γλυφάδας, ο Προφήτης Ηλίας: Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη Θεσσαλία




Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» σας προσκαλεί στην 15η Πολιτιστική Συνάντηση – Εορταστική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση αφιερωμένη στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, με τίτλο:

“Ω Θεσσαλία, … γη, πλατιά γη, με τη γενναία τη φύτρα …”

που θα παρουσιάσουν τα Χορευτικά του Τμήματα (Ενηλίκων και Ακαδημίας), το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 18:30, με είσοδο ελεύθερη, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Γλυφάδας «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123).

Βασικοί σταθμοί σε αυτό το γοητευτικό πολιτιστικό οδοιπορικό θα είναι η ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και των Σποράδων.



Τούτο το ξεχωριστό ταξίδι θα «ντύσουν» μουσικά οι εξαίρετοι μουσικοί: Νίκος Μούτσελος (κλαρίνο), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο & τραγούδι), Βαγγέλης Τσαγανός (κρουστά), Γιάννης Σκαμπαρδώνης (βιολί & τραγούδι).

Το μουσικοχορευτικό μέρος της παράστασης συνδέεται με την αναφορά και ανάδειξη εθίμων του Δωδεκαημέρου στη Θεσσαλία η οποία θα γίνει από τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη των Χορευτικών Τμημάτων του Συλλόγου: Δέσποινα Παπαδήμα & Ευγενία Μπαλαμπάνη.

Διδασκαλία – Επιμέλεια των χορών: Αριστοτέλης Κατσινέλης

Χαιρετισμός – Προλόγιση: Εύη Στασή (Πρόεδρος του Συλλόγου).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και τη Στήριξη του Κ.Α.Π.ΠΑ Γλυφάδας.

Κι επειδή οι πληγές των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία στις αρχές του Σεπτεμβρίου, εξακολουθούν και παραμένουν ανοικτές, «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» συνεχίζει να συνδράμει στη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης:

  • Νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α.).
  • Γάλατα όλων των ειδών, βρεφικές και παιδικές κρέμες, πάνες μωρών –  μωρομάντηλα.
  • Είδη ατομικής υγιεινής

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στις πλημμυροπαθείς περιοχές μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.