Νότια προάστια: Η συμμορία των 5 που έκλεβε ηλικιωμένους – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους




Έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις κλοπών σε Άλιμο, Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από οικίες ηλικιωμένων στα νότια προάστια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και η οποία εξαρθρώθηκε την 8-11-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ φαίνονται τρία μέλη της σπείρας, να έχουν εισβάλει στο διαμέρισμα ηλικιωμένου στον Άλιμο.

Ο ένας απασχολεί τον 87χρονο και, όταν γυρίζει την πλάτη του, οι συνεργοί του μπαίνουν στα υπνοδωμάτια και αφαιρούν χρήματα και κοσμήματα.



Oι δράστες χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών, υποδυόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους συντηρητές ανελκυστήρων οι οποίοι τους επισκέπτονται δήθεν για διαρροή ρεύματος ή βλάβης του ασανσέρ.

Όταν οι παθόντες πείθονταν για την ιδιότητα τους και οι κατηγορούμενοι κατάφερναν να εισέλθουν εντός των οικιών, ένα μέλος αναλάμβανε την απασχόληση του παθόντος, αποπροσανατολίζοντας τον με διάφορες προφάσεις (έλεγχος των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή οικιακών συσκευών), ώστε τα υπόλοιπα μέλη με γρήγορες και μεθοδευμένες κινήσεις να ερευνήσουν τους χώρους και να αφαιρέσουν κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Σε άλλες περιπτώσεις ακολουθούσαν ηλικιωμένους κατά την επιστροφή στις οικίες τους, προσεγγίζοντας τους με ανάλογο τρόπο δράσης.

Χαρακτηριστικό της πειθούς των προφάσεων που χρησιμοποιούσαν τα μέλη συνιστά το γεγονός ότι σε μία περίπτωση έπεισαν παθόντα να συγκεντρώσει ο ίδιος χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.