Η στιγμή της εξουδετέρωσης της βόμβας στο Ελληνικό (VIDEO)




Bίντεο από την εξουδετέρωση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο Ελληνικό, το πρωί της Πέμπτης (14/12), έφερε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

Προκειμένου να συγκρατηθεί το ωστικό κύμα από την έκρηξη, τα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), είχαν δημιουργήσει ανάχωμα 7 μέτρων με ενίσχυση από big bag.

Δείτε τη δήλωση του Γιώργου Παπανικολάου:

“Δεύτερη βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε και πάλι στο πλαίσιο των εργασιών στο χώρο του πρώην διεθνούς αεροδρομίου – και αυτή εξουδετερώθηκε πριν λίγο με απόλυτη επιτυχία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Πρόκειται για βόμβα ίδια με εκείνη που εντοπίστηκε στο τέλος Οκτωβρίου και βρέθηκε σε απόσταση μόλις 50 μέτρων μακριά. Αυτή τη φορά μάλιστα είχαμε και έκρηξη της βόμβας, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή ζημιά πουθενά. Θέλω να εξηγήσουμε για μία ακόμη φορά ότι αυτές οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά σοβαρές και πρέπει σε κάθε τέτοια περίσταση να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών. Πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες διαδικασίες, που απαιτούν προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους και τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας. Ευχαριστούμε και πάλι όλους για την άψογη συνεργασία”.



Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας, της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Ασφάλειας, του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, καθώς και του Αντιδημάρχου Πόλης και Καθημερινότητας Γιάννη Σκαλτσά, ο οποίος ήταν παρών στη διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.