Γλυφάδα: Ανήλικοι διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά – Έστειλαν στην εντατική 16χρονη




Όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της συμμορίας είχαν προμηθεύσει νωρίτερα σε ανήλικη ποσότητα κάνναβης και ηρωίνης, η οποία μετά τη χρήση αυτών μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 14-11-2023 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και 2 ανήλικοι ως μέλη συμμορίας για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της συμμορίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, κυρίως ηρωίνη και κάνναβη, και χρησιμοποιούσαν χώρους εγκαταλειμμένου κτηρίου για την αποθήκευση- απόκρυψη των ουσιών στην περιοχή της Γλυφάδας.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη των αποθηκών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.



Μετά από έρευνα στην κατοχή τους, στις οικίες τους σε Καισαριανή και Δάφνη καθώς και στo εγκαταλειμμένο κτήριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • -3,56- γραμμ. ηρωίνης,
  • -5,76- γραμμ. κάνναβης,
  • -229- γραμμ. ουσίας άγνωστης σύστασης σε πλαστικό μπουκάλι,
  • -2- μεταλλικοί τρίφτες,
  • συσκευή καπνίσματος,
  • θραύστης υαλοπινάκων,
  • μαχαίρι μήκους 17 εκ. και
  • -4- κινητά τηλέφωνα

Πρωινές ώρες της 06-11-2023 κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε διώροφη μονοκατοικία στον Βύρωνα Αττικής για να παραλάβει την ανήλικη Λ. Μ., η οποία είχε αιμορραγία στην μύτη και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Η ανήλικη εισήχθη στην Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν.Α. “Ερυθρός Σταυρός”, άσφυγμη, πραγματοποιήθηκε τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έχοντας υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Την επομένη στις 15:00 της 07-11-2023, κατά την εξέταση της επίσης ανήλικης Χ.Α, φίλης της παθούσας, η οποία βρισκόταν μαζί της κατά τη διάρκεια του συμβάντος, προέκυψε ότι την 05-11-2023, η Λ. Μ. βρισκόταν μαζί με έναν από τους 6 συλληφθέντες στο άλσος Αιγάλεω, όπου έκαναν χρήση ουσιών και συγκεκριμένα σίσσα και ινδικής κάνναβης. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Βύρωνα όπου εκεί βρίσκονταν ήδη όπου έκαναν χρήση ινδικής κάνναβης.

Βραδινές ώρες της 05-11-2023 διανυκτέρευσαν στην μονοκατοικία και πρωινές ώρες της 06-11-2023, η παθούσα δεν ξυπνούσε ενώ βρέθηκε ανάσκελα στο κρεβάτι άνευ αισθήσεων με ανοιχτά μάτια και να βγάζει από τη μύτη αίμα και υγρά. Ενώ παρέμενε χωρίς αισθήσεις, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ με τους δράστες να αποχωρούν το σπίτι, ενώ μαζί της παρέμεινε μόνο η φίλη της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.