Γλυφάδα: Η πιο όμορφη παραλία είναι εδώ, ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους!




Η πιο όμορφη παραλία, σύγχρονη, λειτουργική, που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το μπλε της θάλασσας με το πράσινο της φύσης, ένας τεράστιος πεζόδρομος, ποδηλατόδρομος για βόλτα, άθληση, αναψυχή, ζωντανεύει ένα όνειρο πολλών γενεών Γλυφαδιωτών. Η πιο όμορφη παραλία είναι εδώ και είναι ελεύθερη για όλους, προσβάσιμη σε όλους!

“Ένα έργο που περίμεναν γενιές και γενιές της πόλης μας. Το πιο όμορφο, το πιο σύγχρονο παραλιακό μέτωπο που αξίζει στη Γλυφάδα μας! Με σχέδιο, φαντασία, όραμα και μεράκι, δημιουργούμε τη παραλιακή ζώνη των ονείρων μας”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

“Επί δεκαετίες οι παραλίες της Γλυφάδας είχαν μια εικόνα που δεν τιμούσε την πόλη μας. Μια στενάχωρη εικόνα.

Περπάταγες και σε έπιανε η ψυχή σου με το θέαμα που αντίκριζες σε πολλά σημεία. Το πιάσαμε λοιπόν από την αρχή. Σωστά, οργανωμένα, μεθοδικά.



Με κέφι και αγάπη, όπως κάνουμε σε όλα μας τα έργα. Το πρώτο και – πιστέψτε με – πολύ δύσκολο βήμα ήταν να παραχωρηθεί στον Δήμο μας η ευθύνη και η διαχείριση της παραλίας μας. Ακολούθησαν μελέτες, σχεδιασμοί, εγκρίσεις, εξασφάλιση της χρηματοδότησης, διεθνής διαγωνισμός. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όλα από το μηδέν. Όλα προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ένα τεράστιο έργο πνοής παίρνει ήδη σάρκα και οστά. Ένας κατάφυτος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος, με τα πιο σύγχρονα υλικά και την πλέον ποιοτική κατασκευή, για να τον απολαμβάνουν κάθε μέρα, όλο το χρόνο, μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας. Μια ενιαία διαδρομή με θέα τη θάλασσα – για περπάτημα, βόλτα, τρέξιμο, ποδήλατο κι ό,τι επιθυμεί κανείς!

Τοποθετήσαμε φώτα LED τελευταίας γενιάς, βρήκαμε και χρησιμοποιήσαμε τα πιο σύγχρονα βιοκλιματικά υλικά, φυτέψαμε εκατοντάδες νέα δέντρα και άλλα φυτά. Ακολουθούν κι άλλες εκτεταμένες φυτεύσεις (τώρα που είναι η κατάλληλη εποχή), διαμόρφωση χώρων άθλησης και αναψυχής και πολλά ακόμα από άκρη σε άκρη του παραλιακού μας μετώπου. Και με τη ρητή και σαφή πάγια δέσμευση όλη η παραλία μας να παραμείνει ανοιχτή και ελεύθερη για όλους. Τα καλύτερα είναι μπροστά”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.