Τριήμερο Πολιτισμού στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Ο πολιτιστικός Σεπτέμβριος συνεχίζεται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τρεις μοναδικές θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία, που θα ταξιδέψουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πόλης.

Το τριήμερο ξεκινά με τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα στο Κατσικονήσι» την Παρασκευή 22/09, ώρα 21.00, στο θέατρο Βέμπο, συνεχίζεται με τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, Παρασκευή 23/09 και Σάββατο 24/09, ώρα 21.00, στο δημοτικό θέατρο Βάρης και την θεατρική, διαδραστική, μουσική παράσταση-θέατρο Σκιών για όλη την οικογένεια, «Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη» στο πλακόστρωτο της Βάρκιζας, την Κυριακή 24/09 στις 20.00.

Το τριήμερο κορυφώνεται την Κυριακή 24/09 σις 20.30, με τη μεγαλειώδη συμφωνική συναυλία με 200 συντελεστές επι σκηνής και τίτλο «Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο», με την κορυφαία παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, στο Ηρώδειο, όπου ο Δήμος μας είναι συνδιοργανωτής.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για την συμφωνική συναυλία στο Ηρώδειο, μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στον παρακάτω σύνδεσμο: ΑΜΑDEUS MOZART-REQUIEM TO ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ | Εισιτήρια online! | More.com



Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Έγκλημα στο Κατσικονήσι του Ουγκο Μπετι & Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βέμπο

Το Διάχρονο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει  ένα από τα κορυφαία έργα της ιταλικής δραματολογίας, το “Έγκλημα στο Κατσικονήσι” του Ούγκο Μπέτι. Το έργο πρωτοπαίχτηκε στην χώρα μας από τον θίασο Παξινού – Μινωτή. Ένα μυστήριο αρσενικό εισβάλει στην ζωή τριών μοναχικών γυναικών. Πολλά “εγκλήματα” επικρέμονται πίσω από τα μισάνοιχτα παραθυρόφυλλα. Μετά από λίγο ο ορισμός του θύματος και θύτης είναι ασαφής. Πρόκειται για ένα κράμα κοινωνικού, ψυχολογικού και ερωτικού θρίλερ που προσφέρεται για εκρηκτικές ερμηνείες και διαχρονικά συναρπάζει τους θεατές. Ο Ούγκο Μπέτι γεννήθηκε το 1892 και πέθανε το 1953. Υπήρξε ο μέγιστος δραματουργός, που εμφανίστηκε στην Ιταλία μετά τον Πιραντέλο κι ένας από τους μεγάλους της σημερινής Ευρώπης.

Διανομή και συντελεστές:

Μαίρη Βιδάλη

Μιχάλης Αλικάκος

Ρούλα Αντωνοπούλου

Βάνα Βάσιου

Σάββας Σουρμελίδης

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά: Ιωάννα Κατσιαβού

Κοστούμα: Γκαλίνα Σουλτανόβιτσι

Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Τραγούδια της Καλαβρίας αποδίδονται από την Ρούλα Αντωνοπούλου.

Λυσιστράτη του Αριστοφάνη στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης

Η θεατρική ομάδα ‘’άλλη πλευρά’’ παρουσιάζει την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, σε απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Αλατζά.

Η ιστορία στην Λυσιστράτη είναι λίγο πολύ γνωστή. Οι γυναίκες της Αθήνας προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος και να επέλθει ειρήνη, αποφασίζουν να κάνουν αποχή! Αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα! και καταλαμβάνουν την Ακρόπολη! Οι άντρες θολωμένοι από την έλλειψη του έρωτα και των χρημάτων, έπειτα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, θα πειστούν και θα κάνουν ειρήνη. Η Συμφιλίωση είναι γεγονός. Ο Αριστοφάνης χρησιμοποιεί το κόλπο της αποχής για να φτιάξει ένα από τα σπουδαιότερα αντιπολεμικά έργα που έχουν γραφτεί ποτέ!

Διασκευή – Απόδοση – Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Κάρλος – Τάσος Αλατζάς

Συμμετέχουν:

Αγγελοπούλου Εύη, Ευαγγελοπούλου Έρη, Ζωγράφου Βερονίκ, Κριεζής Κωνσταντίνος, Μανουσαρίδης Οδυσσέας, Πατεράκη Βασιλική, Παπαϊωάννου Τάνια, Παπανικολάου Κώστας, Σκούρτη Λίλη, Σχοινά Δέσποινα, Φράγκου Χριστίνα.

«Η Κιβωτός του Νώε ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη» στο Πλακόστρωτο Βάρκιζας

Μία θεατρική, διαδραστική, μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, με πρωταγωνιστές τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του Νώε και τον Καραγκιόζη της Oικογένειας Σπυρόπουλου στον μπερντέ, έρχεται την Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00μμ στην πλακόστρωτο – παραλία της Βάρκιζας. Πρόκειται για μια παιδική, θεατρική, διαδραστική, μουσική παράσταση 70 λεπτών όπου μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας.

Ένας τεράστιος μπερντές (9μ πλάτος Χ 7μ βάθος) φιλοξενεί πρωτότυπες φαντασμαγορικές φιγούρες, ενώ οι απίθανοι φωτισμοί, η μουσική, τα τραγούδια και τα ηχητικά εφέ, που πλαισιώνουν την παράσταση, μας ταξιδεύουν σε μια σύγχρονη εκδοχή της γνωστής ιστορίας του Νώε. Ένας σύγχρονος Νώε, υπό την καθοδήγηση του Θεού, θα συναντηθεί με τον Καραγκιόζη και την οικογένειά του, για να κατασκευάσουν όλοι μαζί μια Κιβωτό. Τα ζώα όλου του κόσμου, που θα καταφθάσουν εκεί για να γλυτώσουν από τον κατακλυσμό, έχουν να μας δώσουν κι από ένα μάθημα ζωής. Οι ήρωες μας, θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις αναποδιές του δύσκολου ταξιδιού τους και με την βοήθεια των παιδιών να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν τον δολιοφθορέα του ταξιδιού και να ανατρέψουν τα δόλια σχέδιά του; Αυτό θα το μάθουμε παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στην μοναδική παράσταση, που θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους!

Στο ρόλο του Νώε ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης. Πίσω από το μπερντέ ο Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, γιος του βετεράνου Καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Σπυρόπουλου και η Ακαδημία Καραγκιοζοπαιχτών. Στην φωνή του Θεού ο Γιάννης Μποσταντζόγλου.

Το κείμενο είναι του Χάρη Γεωργιάδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Βισκαδουράκη και Χάρη Γεωργιάδη.

Στην επιμέλεια και κατασκευή σκηνικών & μπερντέ η Λία Οικονομοπούλου και ο Ηλίας Καταπόδης.

Στην κατασκευή φιγούρων ο Θανάσης Σπυρόπουλος, ο Κώστας Μακρής και ο Νικόλας Τζιβελέκης.

Ενορχήστρωση στα τραγούδια των ηρώων του Καραγκιόζη, ο Σωτήρης Παπατραγιάννης και η KOMPANIA.

Η ηχογράφηση για το ρόλο του Θεού έγινε στο Earth Sound Studio από τον Άκη Μελή.

Χορηγός υπολογιστών Lab Green (Λ.Δεκελείας 129 – Ν.Φιλαδέλφεια)

Υπεύθυνη παραγωγής η Μαργαρίτα Δρακοπούλου και υπεύθυνη επικοινωνίας η Γεωργία Νάτση.

ΑΜΑDEUS MOZART-REQUIEM TO ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ // 20.30 // Ωδείο Ηρώδου Αττικού

H «Μουσική που αγγίζει το Τραγικό και το Θείο» ο τίτλος της συναυλίας με την κορυφαία παγκοσμίως Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας έρχεται την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μια συγκλονιστική συναυλία  με έργα μεγάλης δύναμης και έντασης. Το υπερκόσμιο δραματικό και θείο «Dies irae dies illa …» διάσημο ανά τους αιώνες, το κύκνειο άσμα του Μότσαρτ θα ακουστεί κάτω από την Ακρόπολη σε μια μοναδική εκτέλεση.

Ο αρχιμουσικός και Διευθυντής της Όπερας της Βαρσοβίας  Maestro Patrick Fournillier, με μεγάλες συνεργασίες από τον Placido Domingo ως την Marta Argerich και τον Daniel Barenboim, μαθητής και συνεργάτης του Herbert Von Karajan και νικητής κορυφαίων παγκόσμιων διαγωνισμών, ένας μουσικός που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ήρθε από την Βαρσοβία στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να κάνει πρόβες με τις ελληνικές χορωδίες και τους Έλληνες σολίστ και δήλωσε: «μια πολύ ευχάριστη έκπληξη υπήρξε η εξαιρετική η συνεργασία μου με τις ελληνικές χορωδίες και τους σολίστ».  

O τελειομανής Μαέστρος Patrick Fοurnillier  δήλωσε: «… είμαι συγκινημένος που θα διευθύνω  στο Ηρώδειο, κάτω  από τον βράχο της  Ακρόπολης, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του κόσμου… η Τατιάνα Παπαγεωργίου είναι εξαιρετική πιανίστα με  ποιότητα ήχου, εκφραστική και ερμηνευτική δύναμη,  είναι ένας πολύ ωραίος άνθρωπος χαίρομαι να δουλεύω μαζί της».

Τα αριστουργηματικά και διάσημα έργα, Requiem και Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 20, έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart, θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο με μια από τις μεγαλύτερες Ορχήστρες στον κόσμο. Η εμβληματική  Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Πολωνικής Όπερας της Βαρσοβίας θα συμπράξει στο Requiem με τους Έλληνες σολίστ: Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Νεφέλη Κωτσέλη (μεσόφωνος), Γιάννης Καλύβας (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος).

Συμμετέχουν η Xορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παπαπέτρου και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Ένα από τα πιο διάσημα αγαπητά έργα  στο κοινό το  Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 20, K.466 του Wolfgang Amadeus Mozart, οικουμενικά αναγνωρισμένο για την τελειότητα του στην προσέγγιση του “τραγικού” και του “θείου” της ανθρώπινης ψυχής, θα ερμηνεύσει η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου με διεθνείς διακρίσεις και μακροχρόνιες σπουδές στο εξωτερικό, η οποία αναμετράται επάξια με κορυφαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο από νεαρή ηλικία.

Σε ένα ευαίσθητο ενσταντανέ έκπληξη η κορυφαία ορχήστρα θα τιμήσει τον Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος βραβεύθηκε για το μουσικό του έργο  το 2018 από το διάσημο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του Mozart. Με την ορχήστρα θα συμπράξει η Παιδική Χορωδία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης  για να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Η συναυλία εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ναυτιλίας που εορτάζεται εντός  του μήνα Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Εμπορικού Βιομηχανικού Ναυτιλιακού και Τουριστικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας. Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με την στήριξη και συνδιοργάνωση  του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών που ενισχύει εκδηλώσεις κύρους και μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας με κοινωνικό σκοπό. Στην διοργάνωση συνεργάστηκε και  το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη. Η συναυλία επίσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα Μέρος των Εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Διευθύνσεις:

Θέατρο Βέμπο: Λεωφ. Καραμανλή 14, Βούλα

Δημοτικό Θέατρο Βάρης: Άττιδος 27 & Εστίας, Βάρη

Πλακόστρωτο Βάρκιζα: Λεωφόρος Ποσειδώνος 12

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.