Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της ΕΥΔΑΠ προαναγγέλει ο Κονδύλης




Για να δοθεί οριστικά λύση στη δυσοσμία που υπάρχει σε ένα τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, εξαιτίας του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ο Δήμαρχος Αλίμου προανήγγειλε την προσφυγή του Δήμου Αλίμου στη δικαιοσύνη κατά της ΕΥΔΑΠ, που ευθύνεται για την κατάσταση αυτή εδώ και δεκαετίες.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε κάτοικο, που με ανάρτησή του στα ΜΚΔ διαμαρτύρεται για την κατάσταση αυτή, ο Ανδρέας Κονδύλης ενημερώνει: “Δεν έχει σχέση ο Δήμος με αυτο το φαινόμενο. Είναι από την αποχέτευση της ΕΥΔΑΠ, πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό ακαθάρτων που πηγαίνει από Γλυφάδα προς Ψυττάλεια. Ο Δήμος έχει διαμαρτυρηθεί αμέτρητες φορές στην ΕΥΔΑΠ, έχουμε πάει στα γραφεία τους, έχουμε κάνει καταγγελία στους Επιθεωρητες Περιβάλλοντος” και καταλήγει: “Καθώς έχουμε πλέον εξαντλήσει κάθε προσπάθεια να βγάλουμε άκρη με την ΕΥΔΑΠ, στο πρόγραμμά μας για την καινούρια δημοτική περίοδο είναι να συντονιστούμε με τους κατοίκους της περιοχής, ώστε Δήμος και κάτοικοι από κοινού να καταθέσουμε Αγωγή Αποζμίωσης στην ΕΥΔΑΠ για την προσβολή στην υγεία μας και για τη μείωση της αξίας των ακινήτων. Επίσης, να υποχρεωθεί δικαστικά η ΕΥΔΑΠ να μετακινήσει τον Αγωγό της στην απέναντι πλευρά της Ποσειδώνος (προς τη θάλασσα), όπως δηλ. είναι σε όλους τους άλλους Δήμους, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της δυσοσμίας.”

Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Αλίμου, ο κ. Κονδύλης μας δήλωσε αποκλειστικά: “Επί χρόνια η ΕΥΔΑΠ μας υπόσχεται ότι θα μετακινήσει τον αγωγό αποχέτευσης και θα τον πάει στην άλλη πλευρά της λεωφόρου, ώστε να είναι σε ευθεία με όλο τον υπόλοιπο παραλιακό αγωγό ακαθάρτων και να μην κάνει “γωνίες” στον Άλιμο, με αποτέλεσμα το γνωστό και πολύ ενοχλητικό πρόβλημα της αφόρητης δυσοσμίας στην περιοχή. Δεδομένου ότι η ΕΥΔΑΠ δεν έχει επιλύσει μέχρι και σήμερα το πρόβλημα, που με δική της ευθύνη έχει προκαλέσει, είναι πλέον καιρός να αναλάβει τις συνέπειες της αδράνειάς της. Στο Πρόγραμμά μας για την επόμενη Δημοτική Περίοδο, που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο, προτείνουμε να συντονιστούμε Δήμος και κάτοικοι και να στραφούμε δικαστικά κατά της ΕΥΔΑΠ, ώστε αφενός να αποζημιώσει τους κατοίκους για τις αφόρητες αναθυμιάσεις και την προσβολή της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους, αφετέρου να υποχρεωθεί από τη δικαιοσύνη να μετακινήσει τον αγωγό της. Δυστυχώς στη χώρα μας πρέπει να φτάνει κανείς σε αυτό το σημείο, ώστε να γίνεται το προφανές και αυτονόητο. Εφόσον οι πολίτες εγκρίνουν το πρόγραμμά μας και μας επανεκλέξουν τον Οκτώβρη, θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.