Πάρνηθα: Ο γατούλης που σώθηκε μέσα από το δυστοπικό πεδίο θανάτου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Συγκλονιστικό οδοιπορικό των εθελοντών της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue – Πως έσωσαν για ένα γάτο «ζωντανό – νεκρό» που περιφερόταν στην περιοχή σαν χαμένος

“Ανταπόκριση από το πεδίο μέρος δεύτερο

Επιστρέφοντας από την περιοχή του στρατοπέδου Καποτά μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να βρεθεί ζωή μέσα στις στάχτες, συνεχίσαμε μεταβαίνοντας στην περιοχή της Φυλής από την αντίστροφη πλευρά ανεβαίνοντας πάλι τους πρόποδες της Πάρνηθας.

Και εκεί, ήρθαμε αντιμέτωποι με το θάνατο σε κάθε του μορφή. Ατελείωτα ζώα κάθε είδους νεκρά, ως επί το πλείστον απανθρακωμένα…για όλα αυτά χρειάζεται ξεχωριστή ανάρτηση, εδώ όμως θα σταθούμε σε μία ξεχωριστή περίπτωση, έναν γάτο ο οποίος σώθηκε από ενέργειες των εθελοντών μας κι ο οποίος βρέθηκε με σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, έχοντας περάσει στην κυριολεξία μέσα από την κόλαση.



Ο γατούλης εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής που μας ενημέρωσε για ένα πλάσμα «ζωντανό – νεκρό» που περιφερόταν στην περιοχή σαν χαμένος. Και πώς όχι, αφού όλη η γειτονιά που ήξερε είχε χαθεί, όλη του η ζωή είχε τελειώσει κι από ένα αστείο της μοίρας δεν είχε χαθεί κι ο ίδιος μαζί της.

Περνώντας στην κυριολεξία μέσα από τον θάνατο, την καμμένη γη και ανθρώπους που έκλαιγαν, με κουφάρια παντού από απανθρακωμένα κατσίκια και πρόβατα μέσα στις στάνες, φτάσαμε στο σημείο όπου είχε θεαθεί ο γάτος τελευταία φορά. Ανάμεσα σε σωρούς καμμένων προβάτων, εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση, κατακαμμένος κι ο ίδιος να πονάει εμφανώς σε κάθε του κίνηση. Κάτι έπρεπε να κάνουμε, ο γάτος έπρεπε να πιαστεί, δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη.

Με προσεκτικά συντονισμένες κινήσεις ο γάτος προσεγγίστηκε από δυο εθελοντές μας από διαφορετικές κατευθύνσεις και κατέστη δυνατό να του αποσπαστεί η προσοχή ώστε να προσεγγιστεί αρκετά για να παγιδευτεί με χρήση απόχης. Η χαρά μας για την σωτηρία του ήταν ανείπωτη. Στην συνέχεια μεταφέραμε τον γατούλη από την απόχη σε ντρόπερ και μέσα σε αυτό έπειτα μεταβήκαμε εσπευσμένα στο χώρο του Dog’s Voice στο Γαλάτσι όπου ο γάτος παραλήφθηκε από τους κτηνίατρους της ΕΔΚΕ για τις πρώτες βοήθειες και μία αρχική ανακούφιση από τους τρομερούς πόνους που ένιωθε…

Ο γατούλης είχε εγκαύματα σε όλα του τα πατούσια, στο σώμα και στο πρόσωπο ενώ έχει χάσει όλα του τα μουστάκια που στις γάτες είναι σοβαρός τραυματισμός αφού είναι απώλεια βασικών αισθητήρων κίνησης. Έγινε ό,τι καλύτερο ήταν εφικτό εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο γατούλης μεταφέρθηκε για πιο παρατεταμένη νοσηλεία στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Ο γατούλης είναι αυτονόητο ότι μετά την θεραπεία του όταν πια θα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο δεν πρόκειται να επανενταχθεί αλλά θα γίνει προσπάθεια να βρει σπίτι. Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Elen Konte, ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΜΑΜΤΖΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.