Μπαράζ πυρκαγιών από κεραυνούς στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Έξι φωτιές σε δασικές εκτάσεις προκλήθηκαν από κεραυνούς στο λόφο Μπαράκο της Βάρης και στο Πευκωτό της Βουλιαγμένης, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι φωτιές τέθηκαν αμέσως υπό έλεγχο από την Πολιτική Προστασία του Δήμου την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εθελοντικές ομάδες της Βάρης και της Βούλας. Ενισχύσεις έφτασαν και από τους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης.

Όπως τόνισε στο OPEN ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” από κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», σημείωσε και επεσήμανε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη. «Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο», επεσήμανε.

Ο δήμαρχος είπε ότι όλες οι εστίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα και τόνισε ότι η επιχείρηση ήταν σύνθετη καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής στα διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους. «Τα drones που έχουμε μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς δίνουν εικόνα όλο το 24ωρο», τόνισε. Πηγή βίντεο και φωτό: Το Forum των 3Β



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.