Πόρισμα – φωτιά δικαιώνει τον Κονδύλη που κατήγγειλε παρανομίες στην παραλία του Αλίμου




Πόρισμα – φωτιά του Aστυνομικού Τμήματος Αλίμου, δικαιώνει τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του για παρανομίες στον αιγιαλό από συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αστυνομικοί έκαναν αυτοψία στις 18 Αυγούστου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Α’ Αλίπεδο και διαπίστωσαν ότι έχουν τοποθετηθεί χωρίς να υπάρχει άδεια κατάληψης, 113 ομπρέλες και 226 ξαπλώστρες.

“Διαπιστώθηκε ότι ο Μ.Θ ως προσωρινά υπεύθυνος να έχει αναπτύξει έμπροσθεν του του αναψυκτήριου και στον χώρο του αιγιαλού 113 ομπρέλες και 226 ξαπλώστρες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια κατάληψης του συγκεκριμένου χώρου αφού η σύμβαση μεταξύ της ιδιοκτήτριας εταιρεία του αναψυκτήριου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε έχει λήξει από 31/12/2022 κατά, παράβαση των άρθρων 13,14 και 29 του Ν.2971/2001 (Φ.Ε.Κ. 285 Α’ από 19/12/2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 38609 ΕΞ 2023 (Φ.Ε.Κ. 1432 Β’ από 10/03/2023).

Γίνεται μνεία ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία την 12:38′ της 18/08/2023 απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Υπηρεσία μας αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε, σύμφωνα με την οποία ζητούσε να μην λυθεί η σύμβαση την 31/12/2022 και είχε λάβει και προσωρινή διαταγή προκειμένου να μη λυθεί η σύμβαση. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι είχε οριστεί δικάσιμος την 24/02/2023 χωρίς όμως η εταιρεία να έχει προσκομίσει μέχρι τώρα την Απόφαση του Δικαστηρίου στην Υπηρεσία μας.



Οι καταγγελίες του Δήμου Αλίμου για τις αυθαιρεσίες γίνονται εδώ και μήνες, πολύ πριν ξεκινήσει το “κίνημα της πετσέτας”. Οι έλεγχοι στην παραλία, πραγματοποιούνται:

  • Από την Ελληνική Αστυνομία
  • Από την Κτηματική Υπηρεσία
  • Εάν πρόκειται για λιμενική ζώνη, αντί για την Αστυνομία, αρμόδιο είναι το Λιμενικό Σώμα.

Οι Δήμοι δεν έχουν αρμοδιότητα να κάνουν έλεγχο και να επιβάλλουν κυρώσεις. Μπορούν μόνο να στέλνουν έγγραφο στην Αστυνομία και την Κτηματική Υπηρεσία, κάνοντας καταγγελία, όπως κάθε πολίτης.

Με συνεχείς παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, ο Ανδρέας Κονδύλης, ζητούσε να μπορούν να κάνουν ελέγχους και οι Δήμοι, όπως η Κτηματική και η Αστυνομία.
Προφανώς αυτές οι δηλώσεις “ενόχλησαν” την αντιπολίτευση, που έφτιαξε βίντεο και κατηγορεί τον Δήμο, αντί να κάνει και η ίδια ενέργειες προς την Κτηματική Υπηρεσία και την Αστυνομία, καθώς και να στηρίξει το αίτημα συνολικά της Αυτοδιοίκησης, δηλ. να έχουν αρμοδιότητα και οι Δήμοι για ελέγχους.

Τελικά στις 27 Ιουλίου έγινε έλεγχος από την Κτηματική Υπηρεσία, που διαπίστωσε αυθαιρεσίες, στο Α’ Αλίπεδο Αλίμου. Επειδή η Αστυνομία δεν πήγαινε, ο Δήμος έστειλε εκ νέου έγγραφο στις 10 Αυγούστου ζητώντας κατ’ ουσίαν να κάνει την δουλειά της, δηλαδή να πάει για έλεγχο.
Τελικά πήγε στις 18 Αυγούστου, έκανε έλεγχο και προέκυψε ότι η επιχείρηση έχει τοποθετήσει 113 ομπρέλες και 226 ξαπλώστρες αυθαίρετα στον αιγιαλό, δηλαδή πάνω σε δημόσιο χώρο.

“Στον Άλιμο έχουμε περίπτωση επιχείρησης που δεν έχει καθόλου άδεια για κατάληψη αιγιαλού και εντούτοις έχει απλώσει εκατοντάδες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε κοινόχρηστο χώρο και τον εκμεταλλεύεται.” είχε δηλώσει ο δήμαρχος στις ειδήσεις του MEGA

Ο Ανδρέας Κονδύλης είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα και στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Στις παρανομίες των επιχειρήσεων που έχουν τοποθετήσει ανεξέλεγκτα ξαπλώστρες και ομπρέλες στις ελεύθερες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έκανε αναφορά με επιτόπιο ρεπορτάζ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, την Πέμπτη 17 Αυγούστου. Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για τις παρανομίες συγκεκριμένης επιχείρησης λέγοντας χαρακτηριστικά “δυστυχώς το θράσος είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί αν δεν έχεις αρμοδιότητα”. Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ βρέθηκε στην Α’ Ακτή Αλίμου.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή οι ομπρελοξαπλώστρες που βλέπετε ακριβώς πίσω μου, έχουν τοποθετηθεί εντελώς παράνομα. Την ίδια ώρα οι λουόμενοι αναζητούν ελεύθερο χώρο τον οποίο δυσκολεύονται να βρουν” ανέφερε η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία ο Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: “Μιλάμε με τις επιχειρήσεις και με τη συγκεκριμένη που έχει απλωθεί πάρα πολύ, δυστυχώς το θράσος είναι κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί αν δεν έχεις αρμοδιότητα και ο έλεγχος γίνεται από τις κρατικές υπηρεσίες. Δυστυχώς οι δήμοι δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο, δεν μπορούμε να επιβάλουμε πρόστιμο.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.