H προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Εσπερίδων από την «Ανατροπή στη Γλυφάδα»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Σάββατο 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της Ανατροπής με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Ταστάνη. Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» Χρήστος Καπάταης που μίλησε για τη σημασία των Περιφερειακών εκλογών τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια χαιρέτησε ο υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Την εκδήλωση συντόνισαν η Ινώ Γκιώνη και ο Πατρίκιος  Πατρικουνάκος από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας που αναφέρθηκαν στα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» Αθανασιάδης Παναγιώτης, Βαλέτας Στυλιανός,  Γιάμαλη Αναστασία,  Ευσταθιάδης  Μιλτιάδης, Κλείτσας Παναγιώτης, Νερούτσου Μαρία, Παπαγιαννόπουλος Σταύρος,  καθώς και ο πρόεδρος του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Υμηττός» Διονύσης Παναγόπουλος.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης ανάπτυξε βασικά σημεία του προγράμματός μας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως:

  • Η επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των λαϊκών αγορών και άλλων δραστηριοτήτων στη πόλη μας.
  • Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δήμο ανάλογα με την δυνατότητα αποπληρωμής τους.
  • Η διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα, προκειμένου να προστατευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την κυβερνητική πολιτική λαίλαπα, που ευνοεί τις μεγάλες αλυσίδες και προσθέτει δυσβάσταχτα αυξημένα λειτουργικά κόστη, στις ήδη πολλαπλώς πληττόμενες ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου – όχι με επιχειρήσεις σκούπα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, αλλά με τη δημιουργία υπαίθριας πολυεθνικής αγοράς με νόμιμες άδειες στους μικροπωλητές.
  • Η σταθερή αντίθεση μας στη δημιουργία και άλλων  πολυκαταστημάτων τύπου ΜALL.
  • Η αναβάθμιση της Γλυφάδας ως τουριστικού προορισμού.
  • Η στήριξη των συνεταιριστικών και συνεργατικών πρωτοβουλιών.

Η συγκέντρωση έκλεισε με την παρουσίαση των υπόλοιπων 30 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο και ανανεώθηκε το ραντεβού για την Τρίτη 13 Μαΐου στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στον Άγιο Τρύφωνα.

  Μαζί ανατρέπουμε! –  Μαζί δημιουργούμε!

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

 Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα τηλ. 210.96.24.294

www. anatropistiglyfada.com και https://www.facebook.com/AnatropiGlyfada

Γλυφάδα 12 Μαΐου 2014

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του υποψήφιου δημάρχου Τ. Ταστάνη:

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι και φίλες.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Σας καλωσορίζω και σας λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας.

 

Με τη συμμετοχή σας, σε αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση,

με τη ζωντάνια και την αγωνιστικότητά σας,

στέλνετε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης σε φίλους και αντιπάλους.

Βρισκόμαστε  πάλι εδώ, δίπλα -δίπλα.

Πρόσωπο με πρόσωπο.

Δεν χρειαζόμαστε συστάσεις.

Μας ξέρετε και σας ξέρουμε καλά.  Από παλιά.

  • Στις γειτονιές και στους εργασιακούς χώρους.
  • Στην Επιτροπή Κατοίκων Ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
  • Στους αγώνες :
  • για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας,
  • για το κτύπημα του ρατσισμού και του φασισμού,
  • για τα δικαιώματα των εργαζομένων,
  • για την υπεράσπιση των ανέργων και των απόρων,
  • για την υπεράσπιση των κτυπημένων από την κρίση μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και καταστηματαρχών.
  • Είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες στην πόλη μας για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας.

Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Δεν είμαστε δήθεν ανεξάρτητοι.Παλεύουμε για τα συμφέροντα του λαού και είμαστε δίπλα στους πληττόμενους συμπολίτες μας

 

Αγαπητοί συμπολίτες .

Ο χώρος της αυτοδιοίκησης  έχει στραγγαλισθεί οικονομικά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα η διάλυση των κοινωνικών δομών,η κατάρρευσή τους και η αδυναμία συνδρομής απέναντι στους πληττόμενους συμπολίτες μας.

Θέλουν Δήμους μίζερους και αδρανείς, τοποτηρητές και φοροεισπράκτορες των κυβερνήσεων τους.

Θέλουν Δήμους μηχανές εκδουλεύσεων και ρουσφετιών, εργολάβους συμφερόντων, αλωμένους από πολιτικά τζάκια και μεγαλόσχημους παράγοντες.

Ο ρόλος των δήμων και των περιφερειών τα επόμενα χρόνια θα είναι καίριος και καθοριστικός

Από εμάς εξαρτάται αν στους δήμους και στις περιφέρειες θα υπάρχουν όσοι υπηρέτησαν τον Φούχτελ και τα γερμανικά συμφέροντα, όσοι κρύβονται πίσω από ψευδεπίγραφες αντιμνημονιακές πολιτικές ή θα αναδειχθούν όσοι μπορούν να υψώσουν ασπίδα προστασίας στους αδύναμους, με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, της δημόσιας περιουσίας και της πραγματικής ευημερίας του τόπου μας.

Σε μια βδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα για το δήμο της Γλυφάδας και την Περιφέρεια Αττικής.

 

Επιβάλλεται  λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα ανατροπής και ελπίδας. Οι περιστάσεις μας επιβάλλουν και εμείς οφείλουμε, λοιπόν, να στείλουμε ένα μήνυμα ανατροπής, ένα μήνυμα ελπίδας.

 

Η αποψινή μας συγκέντρωση είναι μία αφετηρία αγώνα, μάχης και νίκης.

 

Το νικηφόρο αποτέλεσμα της δημοτικής μας κίνησης την επόμενη Κυριακή:

  • Θα σημάνει τη μεγάλη ανατροπή στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και θα αλλάξει τη σημερινή κατάσταση, που δεν τιμά το δημοκρατικό λαό της Γλυφάδας.
  • Ταυτόχρονα, θα σηματοδοτήσει την αναγκαία για τον τόπο κυβερνητική αλλαγή.

Για μας οι προσεχείς δημοτικές εκλογές έχουν πολιτικό  χαρακτήρα.

Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα, ότι για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, για να εξυγιανθεί και να εκδημοκρατιστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, πρέπει να αλλάξει και η Αυτοδιοίκηση.

Να αλλάξει και να αναβαθμιστεί. Ιδιαίτερα, η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Η πιο άμεση στους πολίτες εξουσία.

Ο αγώνας μας πρέπει να φέρει στην διοίκηση του δήμου αλλά και στην κυβέρνηση του τόπου τις δυνάμεις της αριστεράς

Για να βάλει τέλος στην Ελλάδα της τρόικας και των τοκογλύφων.

Ο λαός της Γλυφάδας πρέπει να καταψηφίσει τους τοπικούς υποστηρικτές τους, τους εκλεκτούς των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Τους κ. Παπανικολάου και Κόκκορη, που φόρεσαν τη μάσκα του ανεξάρτητου, γιατί φοβούνται τη λαϊκή οργή για τις εγκληματικές πολιτικές των κομμάτων τους. Είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο λαός μας τον δίκαιο θυμό του, την δίκαιη οργή του για όσα έχει υποστεί αυτά τα χρόνια, πρέπει να τα κάνει πολιτική πράξη.

Πολιτική πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης.

Πολιτική πράξη ανατροπής.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλοι και φίλες.

Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές έχουν πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Πολλοί, αγωνιωδώς επιδιώκουν να τις μετατρέψουν σε μια απολίτικη πασαρέλα τοπικών ή ουρανοκατέβατων «παραγόντων» για τις καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος – όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των προηγούμενων  δημάρχων – υπηρέτησαν πιστά τα μνημονιακά κόμματα, στηρίχθηκαν και στηρίζουν το καθεστώς σήψης και φαυλότητας που κυριαρχεί μέχρι σήμερα στην πόλη μας αλλά και στον τόπο μας.

Οι ίδιοι ή οι αντικαταστάτες τους, καθώς και μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού που πέρασε από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, στελεχώνουν και σήμερα αρκετά από τα ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ψήφο του Γλυφαδιώτικου λαού. Στα ψηφοδέλτιά τους βρίσκεται όλο το γερασμένο και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που έφερε την κρίση.

Μασκαρεύονται σε «ανεξάρτητους» που δήθεν δεν έχουν καμιά σχέση με τα Κυβερνητικά και μνημονιακά κόμματα. Δήθεν, δεν έχουν ευθύνες, για όσα έχουν συμβεί στο δήμο όλα αυτά τα χρόνια.

Με ψεύτικες αντιμνημονιακές κορώνες, προσπαθούν να κρύψουν την εξάρτηση και την υποταγή τους στο διαπλεκόμενο σύστημα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους ανέδειξε.

Επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό των πολιτών και τον εγκλωβισμό τους σε θεωρίες, ότι τα τοπικά προβλήματα είναι άσχετα με όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Και αναπτύσσουν ταυτόχρονα – χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό αλλά και τον αναγκαίο σεβασμό προς τους πληττόμενους συμπολίτες μας – μια ανεξάντλητη υποσχεσιολογία ενεργοποιώντας προεκλογικά τα κυκλώματα των τοπικών πελατειακών σχέσεων.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος είναι ο άνθρωπος του χθες. Των εφοπλιστικών και εργολαβικών συμφερόντων.  Του συστήματος των «κολλητών» και όχι των πολιτών. Του συστήματος της αδιαφάνειας, του παλαιοκομματισμού, της διαπλοκής.

Είναι ο άνθρωπος του αντιπροέδρου της μνημονικακής συγκυβέρνησης και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλου.

Από την άλλη, ο κ. Παπανικολάου – εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεκτός του κ. Σαμαρά – παριστάνει τον ανεξάρτητο,  που δήθεν δε γνωρίζει τίποτε για τις εγκληματικές πολιτικές που υλοποιούνται και ψηφίζονται και με τα δυο χέρια  από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, αποτελεί συνέχεια της δημοτικής παράταξης του υπουργού της κυβέρνησης κ. Βαρβιτσιώτη, που έδωσε απλόχερη στήριξη στον απερχόμενο δήμαρχο.

Μαζί ψήφισαν όλα τα μέτρα μεταφοράς των μνημονιακών πολιτικών στη Γλυφάδα και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο.

Ένα είναι το συμπέρασμα για τους εκλεκτούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Δεν λείπουν και αυτοί που πατούν σε δυο βάρκες και ευελπιστούν να παραπλανήσουν, διατυμπανίζοντας την δήθεν ανεξαρτησία τους.

Αυτοί που υποστηρίζουν π.χ. τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο Ελληνικό, αλλά συμπαρατάσσονται ταυτόχρονα με περιφερειακούς συμβούλους του στυλοβάτη του μνημονίου κ. Σγουρού, που υπερψήφισαν όλες τις αποφάσεις της Περιφέρειας για τη διευκόλυνση του ξεπουλήματος του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Αστέρα της Βουλιαγμένης και πολλά άλλα.

Όμως δεν είναι ανεξάρτητη  και αντιμνημονιακή στάση:

  • Ούτε η ωραιοποίηση των καταστάσεων.
  • Ούτε η σύμπραξη με καθαρούς υποστηρικτές των μνημονίων.
  • Ούτε η αποφυγή της καταγγελίας των υπευθύνων για τα προβλήματα της πόλης και τις πολιτικές που τα επιφέρουν.

 

Εμείς, έχουμε επιλέξει τους συμμάχους μας. Είναι:

  • Τα στρώματα και οι λαϊκές οικογένειες που χτυπιούνται από την κρίση και αγωνίζονται να αναστρέψουν αυτή την καταρρέουσα κατάσταση στη χώρας μας.
  • Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά.
  • Η Επιτροπή Κατοίκων Ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
  • Οι απλοί άνθρωποι της πόλης μας που θέλουν να αντισταθούν στο ξεπούλημα και να υπερασπισθούν τη δημόσια και δημοτική περιουσία.
  • Οι επιτροπές και οι πρωτοβουλίες των πολιτών που μας δείχνουν το δρόμο των δίκαιων αγώνων για την ποιότητα ζωής.
  • Όσοι θέλουμε να ζήσουμε σε μια πόλη καλύτερη και εμείς και τα παιδιά μας.
  • Όσοι θέλουν να συμβάλουν και να οδηγήσουν τη χώρα σε πορεία παραγωγικής ανασυγκρότησης.
  • Όλοι μαζί, μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα.
  • Να γυρίσουμε σελίδα.
  • Έχουμε την πολιτική βούληση, το πρόγραμμα, την ικανότητα και τις γνώσεις.
  • Μπορούμε:
  • Να οικοδομήσουμε δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.
  • Να δημιουργήσουμε απασχόληση, με κανονικές δουλειές, με κανονική αμοιβή και ασφάλιση.
  • Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα των νέων και των γυναικών.
  • Να προστατέψουμε την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.

Και όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε με έναν τρόπο:

Με εσάς στο πλευρό μας!!!

 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Στην πόλη μας, η μάχη για την νίκη της δημοκρατίας, η μάχη για την ανάδειξη δημοκρατικών θεσμών και τη δημιουργία ιστού προστασίας των πολιτών, έχει επιπρόσθετες δυσκολίες.

Είναι, βλέπετε, πολύ μεγάλα τα συμφέροντα που στηρίζουν τους βασικούς αντιπάλους μας.

Είναι τα φιλέτα του παραλιακού μετώπου, του Υμηττού και βέβαια, ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού με την παραλία του Αγίου Κοσμά, τα  Αστέρια και το δημοτικό Άλσος Γλυφάδας (δηλαδή ο χώρος του Γκολφ).

Όλα αυτά που επιδιώκουν να τα ξεπουλήσουν στη LAMDA DEVELOPMENT του Λάτση, στους εφοπλιστές και σε άλλα πολύμορφα κερδοσκοπικά συμφέροντα ξένα και ντόπια.

Εντείνουν την επικοινωνιακή τους επίθεση προβάλλοντας σε όλους τους τόνους το “success story” μιας εικονικής πραγματικότητας για την περιοχή.

Ανακοινώνουν ότι οι μπουλντόζες του Λάτση θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2015 την ανάπτυξη των φαραωνικών τους σχεδίων.

Σχέδια για την κατασκευή:

  • μιας νέας πόλης 15.000 κατοίκων,
  • του μεγαλύτερου Mall των Βαλκανίων,
  • του ουρανοξύστη που θα φαίνεται από όλο το λεκανοπέδιο, για το καζίνο, για τις υποτιθέμενες νέες θέσεις εργασίας κ.λ.π.

Και βέβαια, δεν λένε κουβέντα για την καταστροφή, την υποβάθμιση και το μαρασμό που θα επέλθει στην περιοχή μας και σε όλο το νότιο μέτωπο.

Ούτε λέξη για το βίαιο κλείσιμο των καταστημάτων που έχουν απομείνει στην άλλοτε κραταιά αγορά της Γλυφάδας και τις συνακόλουθες απολύσεις.

Τίποτε δεν ψελλίζουν για το ευτελές ποσό με το οποίο ξεπουλιέται μια τεράστιας αξίας έκταση, που θα μπορούσε να δώσει ανάσες ζωής στην περιοχή μας, με τη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου και την ανάπτυξη του σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.  Ένα σχέδιο που η υλοποίησή του σημαίνει περιβαλλοντική αναβάθμιση, κοστολογική ελάφρυνση μέσω ανταποδοτικής εκμετάλλευσής του και έσοδα στους όμορους δήμους.

Την ίδια εικονική πραγματικότητα προσπαθούν να περάσουν με πανάκριβες καμπάνιες, με επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και πολυτελή φυλλάδια οι δημοτικοί συνδυασμοί των κ. Κόκκορη και Παπανικολάου.

Με «μεταγραφές» από συνδυασμό σε συνδυασμό και προσχωρήσεις από εδώ και από κει, ανακατεύουν παλιά και φθαρμένα με δήθεν νέα και «ανεξάρτητα» δημοτικά σχήματα και πρόσωπα.

Όμως η απαράδεκτη μνημονιακή κατάσταση, τόσο στη χώρα όσο και στην πόλη μας, δεν ανατρέπεται ούτε με μεταγραφές, ούτε με ευκαιριακές συμπράξεις. Όλα αυτά είναι καμώματα άσχετα με τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας, και μόνο στόχο έχουν να θολώσουν τα νερά και να υφαρπάξουν την ψήφο μας.

Οι Γλυφαδιώτες όμως, έχουν μάθει και έχουν πάθει πολλά από τους κάθε λογής γυρολόγους που έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή τραγική κατάσταση της πόλης μας και τους γυρίζουν την πλάτη.

Μαζικά και δυναμικά, πυκνώνουν κάθε ώρα και κάθε ημέρα το μεγάλο ρεύμα νίκης και ανατροπής που φέρνει στη Γλυφάδα η δημοτική μας κίνηση

 

Φίλοι και Φίλες.

Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητές μας είναι:

  • Η κοινωνική προστασία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Οι άνεργοι και οι οδηγούμενοι στην κοινωνική περιθωριοποίηση και στην εξαθλίωση δεν μπορούν να περιμένουν. Πρέπει να σταθούν όρθιοι. Κανείς άστεγος, κανείς χωρίς τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανείς χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανένα παιδί χωρίς τετράδια, βιβλία και θέρμανση. Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.
  • Η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος.
  • Η καθαρή θάλασσα, οι ελεύθερες ακτές, το πράσινο μαζί με το γαλάζιο, οι ελεύθεροι και ασφαλείς χώροι για τα παιδιά και τους νέους, η οδική ασφάλεια.
  • Η καθαρή πόλη σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων με αυξημένη ανακύκλωση αλλά και φθηνότερα ανταποδοτικά τέλη.
  • Η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης μας και κυρίως του εμπορίου και του τουριστικού τομέα, με ταυτόχρονη φροντίδα για νέες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα:

  • ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 
  • 20% με την άμεση κατάργηση του πρασινόσημου.  Το ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΌ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΊΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ  θα διατεθεί για την αγορά ακινήτων ή δεσμευμένων οικοπέδων κυρίως στην Τερψιθέα για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών (παιδικός σταθμός, δημοτικό ιατρείο κ.λ.π.).
  • Σταδιακή επιπλέον μείωση των ανταποδοτικών τελών σε ύψος 20% με την υλοποίηση αφ’ ενός της πρότασής μας για σύγχρονο πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων – μακριά από ιδιωτικά συμφέροντα – με αυξημένη ανακύκλωση και εκμετάλλευση των βαρέων αντικειμένων, κλαδιών κ.λ.π. και αφ’ ετέρου με καλύτερη οργάνωση και χρηστή διαχείρηση ώστε να αποφευχθεί η σπατάλη  στις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  • Διεκδικούμε άμεσες ρυθμίσεις για την συγκοινωνιακή κάλυψη από τον ΟΑΣΑ  όλων των περιοχών της πόλης από το τοπικό δίκτυο, και πύκνωση όλων των δρομολογίων για μείωση του χρόνου αναμονής των επιβατών στις στάσεις.
  • Δημιουργούμε σταθερό και πυκνό δίκτυο δημοτικής συγκοινωνίας για σύνδεση όλων των γειτονιών της πόλης μεταξύ τους και με το Σταθμό του Μετρό.
  • Προχωρούμε στην αγορά Δημοτικού Πούλμαν για τις μετακινήσεις φοιτητών, μαθητών, ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς και τουριστικές εκδρομές για τους δημότες.
  • ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ .
  • Εκπονούμε κυκλοφοριακή μελέτη με στόχο την άμβλυνση του φαινομένου της τριχοτόμησης της πόλης μας στις οδούς Γούναρη και Βουλιαγμένης, τις αναγκαίες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη αλλά και τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού χάους στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης.
  • Για την εφαρμογή της εξασφαλίζουμε ολοκληρωμένη και ορθή σήμανση όλων των δρόμων της πόλης, με διόρθωση όλων των προβληματικών και άστοχων μονοδρομήσεων.
  • Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη δημιουργία χώρων στάθμευσης με ΣΔΙΤ και θα προωθήσουμε την κατασκευή δημοτικού χώρου στάθμευσης (π.χ. στην πλατεία Γλυφάδας και στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου)

 

  • Παίρνουμε μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όπως:
  • Η επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας που είναι απαραίτητη για την λειτουργία των λαϊκών αγορών και άλλων δραστηριοτήτων στη πόλη μας.
  • Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δήμο ανάλογα με την δυνατότητα αποπληρωμής τους.
  • Η διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα. Είναι γεγονός ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ευνοεί μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και όχι τα μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος.
  • Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου – όχι με επιχειρήσεις σκούπα για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, αλλά με τη δημιουργία υπαίθριας πολυεθνικής αγοράς με νόμιμες άδειες στους μικροπωλητές.
  • Η σταθερή αντίθεση μας στη δημιουργία και άλλων  πολυκαταστημάτων τύπου ΜALL. Αντίθετα προωθούμε τη δημιουργία  υπαίθριων ανοιχτών αγορών που θα περιλαμβάνουν  μικρά μαγαζιά καθώς και καφετέριες, εστιατόρια και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.
  • Η αναβάθμιση της Γλυφάδας ως τουριστικού προορισμού.
  • Η στήριξη των συνεταιριστικών και συνεργατικών πρωτοβουλιών.

 

  • Θεσπίζουμε και κυρίως ελέγχουμε αυστηρά την εφαρμογή τους, δίκαιους και ενιαίους για όλους κανόνες χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων στην πόλη με στόχο:  
  • Την πλήρη και ασφαλή εξασφάλιση της άμεσης διέλευσης  των πεζών και των ΑΜΕΑ.
  • Την πάταξη της παράνομης κατάληψης και εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων, καθώς και την άρση των προβλημάτων από τις παράνομες κατασκευές.
  • Την εξασφάλιση σταθερής είσπραξης των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και των τελών επί των ακαθαρίστων κερδών των επιχειρήσεων που υποχρεούνται στην καταβολή τους.
  • Εφαρμόζουμε θεσμούς πλήρους διαφάνειας για την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο δήμο μας και θα ελέγξουμε όλες τις ενέργειες σπατάλης και κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων.
  • Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση θεσμών συμμετοχής των δημοτών στη διοίκηση και τον έλεγχο των πράξεων της δημοτικής αρχής, όπως η θεσμοθέτηση συνοικιακών συμβουλίων, τοπικών συνελεύσεων, η συμμετοχή στη σύνταξη των προϋπολογισμών και του τεχνικού προγράμματος καθώς και τοπικά δημοψηφίσματα ώστε οι δημότες να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη λύση των προβλημάτων της γειτονιάς και της πόλης μας.

 

Φίλες και φίλοι. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες.

Η σημερινή κατάσταση απαιτεί συνολική πολιτική αλλαγή. Αλλαγή κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών.

Αλλαγή θεσμών και προσώπων.

Χρειάζεται δημοκρατία και δικαιοσύνη. Χρειάζεται εντιμότητα. Χρειάζεται σχέδιο. Χρειάζεται άσκηση εξουσίας με διαφάνεια, λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο.

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί την υλοποίηση αυτών των στόχων.

Αυτά είναι τα δικά μας όπλα: δημοκρατία, δικαιοσύνη, εντιμότητα, ειλικρίνεια, σχέδιο, λογοδοσία, διαφάνεια, συμμετοχή, αλλά και αξιοποίηση της εμπειρίας και των γνώσεων όλων των συμπολιτών μας.

Ήδη έχουμε ξεδιπλώσει την προεκλογική μας καμπάνια και τα μηνύματα από τους συμπολίτες μας σηματοδοτούν τη νικηφόρα πορεία για την Ανατροπή.

Μέσα από τις περιοδείες μας, αλλά και τις θεματικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που έχουμε κάνει, εμπλουτίσαμε με τη συμμετοχή σας τις προτάσεις και το πρόγραμμά μας.

Προσβλέπουμε στους συμπολίτες μας, στους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της πόλης, γιατί μοναδική δύναμη μας είναι οι ενεργοί δημότες, οι ανησυχίες και οι αγωνίες τους.

Αποζητάμε τη γνώμη, την πίεση, την κριτική τους.

Γιατί καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποδώσει έργο με το λαό αδρανή, εφησυχασμένο και απληροφόρητο.

 

          Σε ότι μας αφορά, μια είναι η υπόσχεση μας. 

Να πολιτευτούμε χωρίς υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάσει αρχών, δημόσια και ανοικτά, με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές, με κοινωνική λογοδοσία και λαϊκή συμμετοχή, με ηθική και εντιμότητα. Διεκδικώντας σθεναρά αυτά που μας ανήκουν. Αντιμετωπίζοντας την ανθρωπιστική καταστροφή.

Κρατώντας όρθιες τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους της πόλης μας, το βουνό και τις παραλίες μας.

Βελτιώνοντας τις υποδομές της πόλης.

Διαχειριζόμενοι χρηστά τους πόρους του Δήμου. Ζωντανεύοντας τη λειτουργία της πόλης μας σαν υπερτοπικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο.

Στη μάχη αυτή, με σχέδιο και όραμα, θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας. Για να αλλάξουμε το παρόν και να χαράξουμε το μέλλον της πόλης μας.

Φίλες και φίλοι.

Ήρθε η ώρα – μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας, κακοδιοίκησης και αδιαφάνειας –  να αλλάξουμε σελίδα στην πόλη μας.

Και να την οδηγήσουμε σε δρόμους ανάπτυξης για το καλό του Γλυφαδιώτικου λαού και όχι των συμφερόντων που επί χρόνια τη λυμαίνονται.

Πολίτες της ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Φτάνει πια!!!

Δεν θα ανεχτούμε άλλο, να μας κυβερνά το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το σύστημα που επενδύει στην αποχή.

Που επενδύει σε πρόσωπα και κόμματα κλώνους (?) αυτού ακριβώς του συστήματος.

Που επενδύει στον καναπέ και την αδιαφορία.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη!

Την άλλη Κυριακή ψηφίζουμε για τη δική μας ΓΛΥΦΑΔΑ.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι στα χέρια μας!

Είναι οι πιο κρίσιμες Δημοτικές εκλογές που είχαμε ποτέ.

Δίνουμε τον αγώνα των ιδεών και των προτάσεων μας.

Για τη νίκη της ελπίδας.

Μπορούμε να είμαστε και θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών.

Αλλάζουμε την πόλη μας, αλλάζουμε τη χώρα μας, αλλάζουμε τη ζωή μας.

Ας δουλέψουμε όλοι για την ανατροπή στη Γλυφάδα

Όλοι μαζί για τη νίκη στις 18 Μάη.

Μαζί ανατρέπουμε! –  Μαζί δημιουργούμε!

 Φίλες και φίλοι,

Στο συνδυασμό  μας βρίσκονται πρωταγωνιστές της ζωής και της διπλανής πόρτας. Συσπειρώνονται άφθαρτοι άνθρωποι από ένα ευρύτατο κοινωνικό φάσμα και όλες τις περιοχές του  Δήμου  μας. Άνθρωποι των κινημάτων και των μεγάλων αγώνων των τελευταίων χρόνων. Με έντονη παρουσία στα δρώμενα και τα κινήματα της πόλης μας και κυρίως μακριά από παιχνίδια εξουσίας.

Όπως ήδη γνωρίζετε συμπαρατάσσονται μαζί μας οι Οικολόγοι – Πράσινοι.

Στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου σας είχαμε παρουσιάσει τους πρώτους 40 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Σήμερα σας παρουσιάζουμε και τους υπόλοιπους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας. Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.