«Κυριακή, κοντή γιορτή» – Ενθουσιασμός στο συνδυασμό του Παπανικολάου από τη συγκέντρωση στην Τερψιθέα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μήνυμα νίκης του Γιώργου Παπανικολάου και αλλαγής σελίδας στο Δήμο Γλυφάδας έδωσαν  με την παρουσία τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Τερψιθέα, οι Γλυφαδιώτισσες και οι Γλυφαδιώτες. Κατέκλυσαν την πλατεία Καραϊσκάκη δημιουργώντας μια ζεστή, πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα.

Ο κ. Παπανικολάου στην ομιλία του τόνισε ότι «τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε τη Γλυφάδα που ονειρευόμαστε. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τις συνθήκες ζωής μας. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε μπροστά το συμφέρον των πολλών και όχι το όφελος των λίγων. Σήμερα δίνουμε έναν όρκο τιμής ενώπιων σας, ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις μας. Ότι θα δημιουργήσουμε τη Γλυφάδα που μας αξίζει. Και αυτό τον όρκο θα τον τιμήσουμε.»

«Θα διοικήσουμε το Δήμο με διαδικασίες ανοιχτές και διαφανείς. Με διαδικασίες συμμετοχικές και δημοκρατικές. Με καθημερινή επαφή. Από γειτονιά σε γειτονιά. Πόρτα πόρτα. Όχι μόνο προεκλογικά. Κυρίως μετεκλογικά. Όχι μόνο πριν, αλλά μετά. Κυρίως μετά! Δίπλα στον κόσμο. Δίπλα σε κάθε Γλυφαδιώτη. Θα μας βλέπετε παντού.» υπογράμμισε ο κ. Παπανικολάου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην περιοχή της Τερψιθέας όπου μεγάλωσε και ζει. «Ενισχύουμε την Τερψιθέα με νέες υποδομές. Ενισχύουμε την Τερψιθέα δημιουργώντας υποκατάστημα του Δήμου. Και επιτέλους αξιολογούμε τα δημοτικά τέλη και το πράσινο τέλος που πληρώνουν οι κάτοικοι της Τερψιθέας για το πράσινο και τις υποδομές που ποτέ δεν είδαν. Πράσινο και υποδομές οι κάτοικοι της Τερψιθέας πρέπει να δουν και θα δουν!».

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ (ΤΕΡΨΙΘΕΑ)

Φίλες και φίλοι, οκτώ ημέρες απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Οκτώ ημέρες μέχρι τη στιγμή της αλλαγής στη Γλυφάδα. Οκτώ ημέρες μέχρι την επερχόμενη νίκη μας! Θα αφιερώσουμε κάθε μία ημέρα από αυτές για να μιλήσουμε σε κάθε συμπολίτη μας. Για να μεταδώσουμε σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας, σε κάθε σπίτι, το μήνυμα της αλλαγής. Το μήνυμα της ανατροπής. Το μήνυμα της αναγέννησης. Το μήνυμα της νίκης!

Βλέπετε μπροστά σας 82 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. 82 Γλυφαδιώτες γεμάτους όρεξη και μεράκι να τα αλλάξουν όλα. Είμαστε περήφανοι για αυτή την ομάδα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και για την ομάδα μας και για το πρόγραμμά μας. Μία ομάδα σπουδαίων Γλυφαδιωτών. Μία ομάδα πέρα και πάνω από κόμματα. Mε μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης μας, το όφελος των πολλών. Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθένα ξεχωριστά. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην δήμαρχο, τον κ. Θεοδωρόπουλο, για τα ζεστά του λόγια. Ευχαριστώ τον πρώην δήμαρχο, κ. Σφακιανάκη για τη μεγάλη υπέρβαση που έκανε και δίνει μαζί μας τη μάχη για αλλαγή. Ευχαριστώ τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα», Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την προσφορά του στη πόλη μας και για την αμέριστη στήριξή του.

Φίλες και φίλοι, το πρόγραμμά μας είναι το πρώτο που γεννήθηκε μέσα από τόσο μεγάλη και ανοιχτή διαβούλευσης. Που γεννήθηκε μέσα από τη ζύμωση και την ανταλλαγή απόψεων. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες Γλυφαδιώτες συμπλήρωσαν – είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά – τις φόρμες του προγράμματος «Αποφασίζω». Διατύπωσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Δεκάδες εθελοντές τις επεξεργάστηκαν και τις εμπλούτισαν μέσα από τις ομάδες εργασίας. Έτσι δρούμε προεκλογικά, έτσι θα διοικήσουμε και μετεκλογικά τη Γλυφάδα: Με διαδικασίες ανοιχτές και διαφανείς. Με διαδικασίες συμμετοχικές και δημοκρατικές. Με καθημερινή επαφή. Από γειτονιά σε γειτονιά. Πόρτα πόρτα. Όχι μόνο προεκλογικά. Κυρίως μετεκλογικά. Όχι μόνο πριν, αλλά μετά. Κυρίως μετά! Δίπλα στον κόσμο. Δίπλα σε κάθε Γλυφαδιώτη. Θα μας βλέπετε παντού. Θα με βλέπετε παντού.

Φίλες και φίλοι, δεν βρήκαμε κάποιον διαφημιστή ή μαρκετίστα να μας δώσει ένα έτοιμο πρόγραμμα. Δεν ζητήσαμε βοήθεια από κανένα επικοινωνιολόγο για να μας πει πως θα το παρουσιάσουμε και τι θα πούμε. Εμείς εδώ μεγαλώσαμε, εδώ πήγαμε σχολείο, εδώ μένουμε, εδώ ζούμε και εδώ εργαζόμαστε. Και ξέρουμε και τα προβλήματα της πόλης μας και τι πρέπει να γίνει για να δοθούν επιτέλους λύσεις. Όλοι εσείς, φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές, ειδικοί επιστήμονες συνέβαλαν για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα που πήρατε πριν λίγες ημέρες στα χέρια σας. Ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και μετρημένο. Ένα πρόγραμμα με λύσεις ρεαλιστικές. Φτιαγμένο από ανθρώπους όλων των πολιτικών αποχρώσεων και κομματικών προελεύσεων.

Δεν είμαστε εδώ για να αποκλείουμε, είμαστε εδώ για να συνθέτουμε. Δεν είμαστε εδώ για να χωρίζουμε, είμαστε εδώ για να ενώνουμε. Όποιος θεωρεί ότι τα προβλήματα του Δήμου είναι πράσινα ή γαλάζια ή κόκκινα, πλανάται. Δυστυχώς έχουμε ένα πολύ πρόσφατο, τραγικό παράδειγμα σε γειτονικό μας Δήμο. Και ρωτώ: Είναι αριστερή ή δεξιά πολιτική να ελέγχεις την άδεια ενός λούνα παρκ και να εγγυάσαι την ασφάλεια των μικρών παιδιών; Είναι αριστερή ή δεξιά πολιτική να διοικείς υπεύθυνα και με πλήρη επίγνωση των πράξεών σου;

Η πόλη έχει ανάγκη από μία δημοτική αρχή με σχέδιο και πρόγραμμα. Μια δημοτική αρχή που να συνθέτει δυνάμεις και όχι να αποκλείει. Ένα δήμαρχο που να προτείνει λύσεις και να γνωρίζει πως μπορεί να τις κάνει πράξη. Πρώτη και βασική μας δέσμευση είναι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι Γλυφαδιώτες έχουν πληγεί καίρια από την κρίση και είναι υποχρέωσή μας να τους στηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Και αυτό θα κάνουμε. Η αλληλεγγύη δεν είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα για να τυλίξεις το προεκλογικό σου πρόγραμμα. Είναι δεσμεύσεις, είναι δομές, είναι λύσεις.

Δεν σταματάμε φυσικά εκεί. Για τις πολύτεκνες οικογένειες και τους συμπολίτες μας με αναπηρίες άμεσα καταργούμε τα δημοτικά τέλη. Το έχουμε σχεδιάσει, το έχουμε κοστολογήσει. Θα εξετάσουμε και πώς να βοηθήσουμε περισσότερο και τις τρίτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας. Έχουμε το σχέδιο, τους ανθρώπους και το όραμα να μετατρέψουμε τη Γλυφάδα σε μία πόλη ανθρώπινη και λειτουργική. Πόλη για να ζούμε και να εργαζόμαστε. Για να ζουν και για να μεγαλώνουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Φίλες και φίλοι, για να ξέρουμε που θα πάμε, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε καλά από πού ξεκινάμε. Η Γλυφάδα σήμερα είναι μια πόλη όπου νέες μητέρες δεν μπορούν να στείλουν τα μικρά παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Είναι μία πόλη με ανθρώπους που τους έχει πλήξει βάναυσα η κρίση και δεν βρίσκουν τις απαραίτητες κοινωνικές δομές να τους υποστηρίξουν. Μία πόλη ουραγός στην απορρόφηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αρκεί να σας πω ότι υπάρχουν πόλεις της Αττικής που έχουν απορροφήσει τα τελευταία χρόνια πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ και η Γλυφάδα μόλις 18! Η Γλυφάδα μένει πίσω! Μένει τελευταία στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Είναι μία πόλη που δίπλα της τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα οι εξελίξεις και η Γλυφάδα είναι θεατής. Στο Φάληρο, στο Ελληνικό, στη Βουλιαγμένη, συντελούνται σπουδαίες αλλαγές και η Γλυφάδα μένει στάσιμη. Και πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα για να μην μας προσπεράσουν οι εξελίξεις.

Είναι μία πόλη γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες στη διαχείριση των οικονομικών της. Ούτε μία φορά δεν έχει γίνει απολογισμός πεπραγμένων σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως επιβάλλεται ρητά από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ούτε και σήμερα ακόμα ο απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας δεν έχει δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του στο διαδίκτυο όπως ρητά επιβάλλεται από τον νόμο.

Μία πόλη που δεν έχει δυστυχώς κοιμητήριο, αλλά έχει δήμαρχο που μόνο εκείνος το βλέπει ότι υπάρχει! Και κρύβει την αλήθεια! Χωρίς ίχνος ντροπής λέει ψέμματα, για να υφαρπάξει ψήφους. Γιατί όλοι θέλουμε κοιμητήριο. Όλοι! Ποια είναι η αλήθεια; Ο εισαγγελέας έχει επέμβει για το παράνομο κοιμητήριο. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν επιβάλει πρόστιμο πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει ζητήσει την άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών.Το παράνομο κοιμητήριο δεν μπορεί να πάρει άδεια γιατί βρίσκεται πάνω σε ρέμα, μέσα σε αναδασωτέα περιοχή και γιατί έχει εκδοθεί πράξη απομάκρυνσης. Είναι επίσης μία πόλη που σπαταλά τα χρήματα που με κόπο βγάζουν οι δημότες της.

Είναι αδιανόητο τόσοι χώροι στην πόλη μας να είναι άδειοι και οι δημότες Γλυφάδας να πληρώνουν 183.000 ευρώ ετησίως για ισόγειους χώρους που μισθώνονται στις οδούς Μυστρά και Επιδαύρου. Την ανώτατη δηλαδή εμπορική αξία και μάλιστα σε καιρό κρίσης. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι οι μισοί από αυτούς τους χώρους είναι άδειοι! Είναι αδιανόητο επίσης οι δημότες Γλυφάδας να πληρώνουν 270.000 ευρώ για παιχνίδια στις παιδικές χαρές, με μία μόνο σύμβαση που υπογράφηκε στο τέλος Φεβρουαρίου! Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.

Δεν θα πω άλλα για το παρόν και το παρελθόν, γιατί εμείς κοιτάμε μπροστά, χτίζουμε το μέλλον. Όποιος διαβάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Κόκκορη θα διαπιστώσει ότι επαναλαμβάνει τις ίδιες υποσχέσεις που έκανε και το 2010! Τάζει τα ίδια πράγματα ακριβώς! Τα ίδια έλεγε τότε, τα ίδια λέει και σήμερα. Αυτό από μόνο του αρκεί, δεν χρειάζεται να συμπληρώσω τίποτα περισσότερο. Δεν έκαναν τίποτα. Τίποτα απολύτως από όσα δεσμεύτηκαν. Να πούμε και κάτι για τα έργα που έχουμε δει στην πόλη. Ευχαριστούμε την οικογένεια Μαρτίνου, ευχαριστούμε τον πρέσβη του Καζακστάν για τα έργα που έχουν γίνει. Τους ευχαριστούμε που έκαναν δωρεές στην πόλη μας σε καιρό κρίσης.

Με τα δικά τους χρήματα και χάρη στο δικό τους μεράκι έγιναν σημαντικά έργα και τιμούμε και αναγνωρίζουμε αυτή την προσφορά. Αυτό είναι, λοιπόν, το σημείο αφετηρίας. Το σημείο από το οποίο, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, ξεκινάμε να φτιάξουμε τη Γλυφάδα μου μας αξίζει. Τη Γλυφάδα που ονειρευτήκαμε. Τη Γλυφάδα που θέλουμε.

Η Γλυφάδα μας αξίζει καλύτερες υποδομές για την καθημερινότητα όλων των δημοτών. Δεσμευόμαστε για τον πλήρη ηλεκτροφωτισμό των δρόμων και των δημόσιων χώρων της Γλυφάδας. Αντικαθιστούμε μάλιστα τις συμβατικές λάμπες με λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, για μεγαλύτερη οικονομία. Βελτιώνουμε τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Αντικαθιστούμε τις σπασμένες πλάκες. Κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και ράμπες όπου δεν υπάρχουν. Προχωράμε σε ασφαλτοστρώσεις, καλύπτουμε άμεσα τις λακκούβες και διορθώνουμε κι άλλες φθορές του οδικού δικτύου. Σχεδιάζουμε έξυπνα τοποθετημένες πεζογέφυρες και οργανωμένους ποδηλατοδρόμους. Δημιουργούμε υποδομές φιλικές για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες και διασφαλίζουμε τη προσβασιμότητα παντού. Για όλα αυτά αξιοποιούμε και ευρωπαϊκούς πόρους και δυνατότητες.

Η Γλυφάδα μας αξίζει δημοτική συγκοινωνία. Τόσοι δήμοι της Αττικής το έχουν κάνει πράξη από καιρό! Αμέσως μετά τις εκλογές προχωράμε στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Θα ενώσουμε με δημοτικά λεωφορεία όλες τις γειτονιές της Γλυφάδας με το σταθμό του μετρό στο Ελληνικό, αλλά και με τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης μας. Ο στόχος, διπλός: Να εξυπηρετούνται άμεσα και γρήγορα όλοι οι Γλυφαδιώτες, χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές. Αλλά και να δώσουμε μια ανάσα στο πρόβλημα της στάθμευσης που ταλαιπωρεί την πόλη μας, ιδιαίτερα στο εμπορικό κέντρο.

Η Γλυφάδα μας αξίζει την τύχη που έχουν μεγάλες ευρωπαϊκές παραλιακές πόλεις. Πόλεις οι οποίες με τη σωστή διαχείριση και τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, στην κυριολεξία μεταμορφώθηκαν. Έχουμε το σχέδιο και τη θέληση για να το κάνουμε αυτό. Αξιοποιούμε κονδύλια από το νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας προκειμένου να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την απευθείας χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης μας. Με ευρωπαϊκούς πόρους από το πρόγραμμα Erasmus+ – όπου πλέον εντάσσεται ο αθλητισμός – χρηματοδοτούμε αθλητικές δράσεις. Με δυο κουβέντες: Αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ που είναι διαθέσιμο από τις Βρυξέλλες για να φτιάξουμε τις υποδομές που μας αξίζουν, τις υποδομές που έχουμε τόσο ανάγκη. Τα επόμενα χρόνια οι άλλοι θα αντιγράφουν εμάς. Τα επόμενα χρόνια η Γλυφάδα θα είναι πρωταγωνίστρια στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων. Θα είναι πρώτη!

Η Γλυφάδα μας αξίζει μια καλύτερη θέση ανάμεσα στις ελληνικές πόλεις. Ρίξτε μια ματιά γύρω μας, στην Αττική: Δημοτική συγκοινωνία στην Ηλιούπολη. Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Μαρούσι. Βυθιζόμενοι κάδοι στην Αθήνα. Έργα πνοής στο Φάληρο. Ασύρματο δίκτυο στα Τρίκαλα. Και άλλα πολλά. Δεν θα ανεχθούμε να είμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι σε υποδομές!

Η Γλυφάδα μας αξίζει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Δημιουργούμε υπηρεσίες μιας στάσης για νέες επιχειρήσεις στην πόλη μας. Δημιουργούμε ευκαιρίες για τους νέους μας και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης μας αξιοποιώντας τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Αξιοποιούμε την παραλία μας. Αξίζουμε παραλία φιλική και προσιτή για όλους. Την επομένη της νίκης μας στις δημοτικές εκλογές διεκδικούμε τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας και προχωράμε στην αισθητική αναβάθμιση της παραλίας, προκειμένου να γίνει επιτέλους φιλική για δημότες και επισκέπτες. Αξίζουμε ένα καλύτερο εμπορικό κέντρο. Αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά. Αξίζουμε αναβαθμισμένες μαρίνες. Βελτιώνουμε τις υποδομές του γκολφ, φωτίζουμε και διαμορφώνουμε τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο. Επενδύουμε στη συνδυασμένη προβολή και διεθνή ανάδειξη του χώρου σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας. Και κάτι ακόμα: Διεκδικούμε να ενταχθεί στη σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού όρος, σύμφωνα με τον οποίο θα εξασφαλίζεται κατά προτεραιότητα συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων εργασίας στους ανέργους της πόλης μας. Έχει γίνει και αλλού, μπορεί να γίνει και εδώ!

Η Γλυφάδα μας αξίζει να αποκτήσει επιτέλους κοιμητήριο. Χρειαζόμαστε κοιμητήριο, το θέλουμε και θα το φτιάξουμε. Οι προτάσεις μας αναλυτικά στο πρόγραμμά μας και σας καλώ και πάλι να το διαβάσετε και να το διαδώσετε. Αμέσως μετά τις εκλογές, προχωράμε στην υλοποίηση της καλύτερης δυνατής λύσης. Σε συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Μακριά από σκοπιμότητες, μακριά από αντιπαλότητες.

Η Γλυφάδα μας είναι και η Τερψιθέα, που πολλοί και για πολλά χρόνια την έχουν παραμελήσει. Ενισχύουμε την Τερψιθέα με νέες υποδομές. Αλλά και με έργα αντιπλημμυρικά, ώστε να σταματήσουμε να βλέπουμε τους δρόμους μας να γίνονται χείμαρροι κάθε φορά που πέφτει ένα ψιλόβροχο. Αυτή την εικόνα είδαμε και πάλι πρόσφατα. Θα αγωνιστούμε για να μην την ξαναδούμε. Ενισχύουμε την Τερψιθέα δημιουργώντας υποκατάστημα του Δήμου, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα και εύκολα όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Επιδιώκουμε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των νόμιμων οικοπεδούχων – οικιστών στις περιοχές των συνεταιρισμών πολιτικών υπαλλήλων και Καφεπωλών, Γυρίσματος, Τερψιθέας και Αναλήψεως, ώστε να περιληφθούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης μας. Στο ίδιο πλαίσιο αγωνιζόμαστε για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με το γήπεδο της Τερψιθέας και με την έκταση για την κατασκευή του 7ου Γυμνασίου.

Η Γλυφάδα μας είναι όλοι τις οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, νέοι και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες. Τόσο δύσκολο ήταν πια να γίνουν όλα αυτά τα χρόνια χώροι αθλητισμού για τα παιδιά και τους νέους; Τόσο δύσκολο ήταν να λειτουργούν τα ΚΑΠΗ και τα Σαββατοκύριακα; Ας σηκώσουμε, λοιπόν, τα μανίκια και ας κάνουμε πράξη όλα τα αυτονόητα για πολλές άλλες πόλεις. Ας κάνουμε στη Γλυφάδα μια μικρή επανάσταση, την επανάσταση του αυτονόητου!

Φίλες και φίλοι, την ώρα που μοιράζουμε σε όλες τις γειτονιές της Γλυφάδας το πρόγραμμά μας, πολλοί θα έχετε δει, ακόμα και στην πόρτα του σπιτιού σας, να διανέμονται φυλλάδια που μας βρίζουν με το χειρότερο τρόπο. Η λάσπη που έχει εκτοξευθεί εναντίον μας σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν έχει προηγούμενο. Κρατήστε αυτό που θα σας πω: Στον προεκλογικό αγώνα – δυστυχώς – όπου υπάρχει φόβος, υπάρχει και πολλή λάσπη. Είναι προφανές ότι η παρουσία μας ενοχλεί. Αισθάνονται τι έρχεται. Βλέπουν τη δυναμική μας που δεν αναστρέφεται. Δεν τους φοβόμαστε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Σε όλη αυτή τη λάσπη απαντάμε με χαμόγελο, απαντάμε με προτάσεις, απαντάμε με λύσεις. Ο κόσμος ξέρει, κρίνει και καταλαβαίνει. Δεν μας τρομάζουν τα ψεύδη και οι συκοφαντίες. Δεν φοβούνται ούτε οι εργαζόμενοι του Δήμου ούτε οι δημότες από τις προσωπικές απειλές που έχουν δεχθεί. Εμείς δεν έχουμε μάθει στη λάσπη και στον βρώμικο πόλεμο και δεν θα μάθουμε ποτέ. Έχουμε μάθει να ενώνουμε δυνάμεις, να υπηρετούμε ιδέες, να βάζουμε στόχους, να φέρνουμε αποτελέσματα.

Και είμαστε όλοι εδώ, αποφασισμένοι να ενώσουμε δυνάμεις, για τον τόπο μας, για τη Γλυφάδα μας. Η μάχη που δίνουμε δεν είναι μόνο για να αλλάξουμε την πόλη μας, αλλά και μια μάχη για τις αρχές μας και τις ιδέες μας. Για να απαλλαγούμε από κατεστημένες αντιλήψεις και από νοοτροπίες του χθες. Ας βγάλουν τώρα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, όσες μπουλντόζες θέλουν στους δρόμους. Ας κάνουν όσο έργα βιτρίνας θέλουν. Ας στήσουν όσους μηχανισμούς προπαγάνδας νομίζουν! Αυτές οι παλαιοκομματικές νοοτροπίες, αυτές οι αρρωστημένες αντιλήψεις – αυτές έφεραν τον τόπο μας εδώ που είναι σήμερα. Και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επανέλθουν!

Φίλες και φίλοι, όταν φτάσετε την επόμενη Κυριακή μπροστά στην κάλπη, σκεφτείτε ότι η επόμενη ευκαιρία για να αλλάξει η Γλυφάδαθα έρθει το 2019. Και σίγουρα αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, τότε θα είναι πολύ αργά. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε τη Γλυφάδα που ονειρευόμαστε. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τις συνθήκες ζωής μας. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε μπροστά το συμφέρον των πολλών και όχι το όφελος των λίγων. Σήμερα δίνουμε έναν όρκο τιμής ενώπιων σας, ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις μας. Ότι θα δημιουργήσουμε τη Γλυφάδα που μας αξίζει. Και αυτό τον όρκο θα τον τιμήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας ευχαριστώ όλους. Η νίκη είναι κοντά, η νίκη είναι για όλους μας!

Φίλες και φίλοι, μια προσωπική αναφορά πριν κλείσουμε, πριν δώσουμε το τελευταίο ραντεβού της προεκλογικής περιόδου την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ. Κάποτε, τη δεκαετία του ’80, σε αυτή εδώ την πλατεία, μας έφερναν η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Έφερναν τα τέσσερα παιδιά τους για να παίξουν και να ψυχαγωγηθούν. Εδώ ξεκινήσαμε τη ζωή μας, εδώ μεγαλώσαμε, εδώ συνεχίζουμε τη ζωή μας. Και είναι τιμή να απευθύνομαι στους συμπολίτες μου σήμερα ως υποψήφιος δήμαρχος. Είναι μεγάλη μου τιμή να δώσω για εκείνους, να δώσω για όλους μας τη μάχη για μια καλύτερη Γλυφάδα. Σίγουρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη γειτονιά μας. Να αλλάξουμε την πόλη μας. Να κάνουμε τη Γλυφάδα πόλη πρότυπο! Αξίζουμε περισσότερα και θα τα πετύχουμε! Μην συμβιβάζεστε με τη μετριότητα. Μην πιστέψετε ούτε στιγμή ότι η Γλυφάδα μας δεν έχει και ανεξάντλητες δυνατότητες και τεράστια προοπτική.

Να θυμάστε τη σημερινή ημέρα, να θυμάστε τη σημερινή ομιλία: Βάζουμε δημόσια το στοίχημα ότι η Γλυφάδα μας θα γίνει καλύτερη από όλους τους δήμους. Ότι η Γλυφάδα μας θα κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Ότι η Γλυφάδα μας θα γίνει πρότυπο για όλα τα νότια προάστια! Και το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε. Να είστε σίγουροι για αυτό. Δίνουμε αγώνα για τις ιδέες μας και για τις αξίες μας. Για τα ιδανικά μας και για τις αρχές μας. Και αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε. Με τη δική σας βοήθεια και με τη βοήθεια του Θεού. Καλό αγώνα. Καλή επιτυχία. Καλή δύναμη σε όλους. Σας ευχαριστώ.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.