Οι “Ευμενίδες” του Αισχύλου στο Παλαιό Φάληρο με ελεύθερη είσοδο




Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο στον Πολυχώρο Δημαρχείου

Η τραγωδία Ευμενίδες αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας “Ορέστεια”. Ο Αισχύλος κάνει, μ’ αυτήν την τριλογία, στροφή από την παθητική περιγραφή γεγονότων, στην ενεργό επί σκηνής δράση: συνομωσίες, φόνοι, εκδίκηση, επερχόμενη τιμωρία, συνθέτουν την πλοκή του πρώτου αυτού έργου, δημιουργώντας έντονα και εναλλασσόμενα συναισθήματα στον θεατή.

Η παράσταση επιδιώκει να εστιάσει στον πυρήνα του έργου υιοθετώντας μια σύγχρονη, ερευνητική οπτική και ως προς την εκφορά τού λόγου, την εκφραστική κίνηση και ως προς την εικαστική εκδοχή της. Το έργο διατηρώντας την αναμφισβήτητη αυτονομία του, δεν μπορεί παρά να ειδωθεί σε συνάρτηση με όλη την τριλογία. Στην Ορέστεια αποκαλύπτεται η ουσία της κληρονομικής κατάρας, της ενοχής που ξαναγεννιέται από γενιά σε γενιά. Στις Ευμενίδες ο κύκλος του αίματος, της αυτοδικίας της κατάρας και ενοχής κλείνει μέσω της πρόνοιας της συναίνεσης και της συγχώρεσης.

Μετάφραση: Λέανδρος Πολενάκης                                                                                    



Σκηνοθεσία – Εικαστική Σύνθεση:  Νίκος Χατζηπαπάς

Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Φωτισµοί: Βασιλική Γώγου

Επιµέλεια Κίνησης: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Διανοµή:

Μαίρη Βιδάλη

Εβελίνα Αραπίδη, Γιάννης Λασπιάς, Γεράσιµος Σοφιανός, Βερόνικα Αργέντζη, Δέσποινα Σαραφίδου, Ειρήνη Γρέκα

Οι διοργανωτές, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση, χωρίς εισιτήριο, εντελώς δωρεάν ενώ όποιοι επιθυμούν, μπορούν να συνδράμουν στη δράση κοινωνικής προσφοράς με προσφορά τροφίμων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.