Διαλέξεις για την τεχνητή νοημοσύνη και στο εαρινό πρόγραμμα του ΔΕΑΠ Γλυφάδας




Μπροστά στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο της μηχανής που σκέφτεται και μαθαίνει μόνη της, που εξελίσσεται σε λίγο χρόνο από τη νοημοσύνη μιας αμοιβάδας σε εκείνη του Άινστάιν και την ξεπερνάει, ο άνθρωπος – δημιουργός στέκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του αμήχανος παρατηρητής.

Η ερευνήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίκυ Χαρίση διδάσκει την Τεχνητή Νοημοσύνη σε Πανεπιστήμια του Βελγίου και της Ισπανίας. Tη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ανέλυσε στους κατοίκους της Γλυφάδας τις βασικές έννοιες της Τεχνητής Νοημοσύνης, στο πλαίσιο των επιστημονικών διαλέξεων του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ). Ήταν κατάμεστο το αμφιθέατρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συγκεκριμένη διάλεξη, η οποία είχε τον τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη και επιπτώσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά: Πεδία εφαρμογής με έμφαση στην Εκπαίδευση».

Με απόφαση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, στο εαρινό πρόγραμμα σπουδών του ΔΕΑΠ θα ενταχθούν περισσότερες διαλέξεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη και από άλλους διαπρεπείς επιστήμονες εξειδικευμένους στο αντικείμενο. Χθες, την κ. Βίκυ Χαρίση, ερευνήτρια στο Joint Research Centre της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ενώ παρέστησαν επίσης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Καράχου – Σκούταρη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Λεβετσοβίτης και Ορέστης Τσάγκλας.

Για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αναβάλλεται η διάλεξη του Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελου Συρίγου, με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάνης 100 χρόνια μετά», που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.