Δήμος Γλυφάδας: 10.000 νέα δενδρύλλια στους πρόποδες του Υμηττού




Περίπου 1.000 νέα δενδρύλλια ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα φύτεψαν κάτοικοι της πόλης, την Κυριακή (12/11) ύστερα από κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας δενδροφύτευσης του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. Drone Views | Zisimos Zizos

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, από σήμερα Δευτέρα, οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν με μαθητές σχολείων, έτσι ώστε έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν φυτευτεί περί τα 10.000 καινούργια δενδρύλλια.
Εκατοντάδες εθελοντές έδωσαν το “παρών”, αφήνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Υμηττό, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για τη Γλυφάδα και ολόκληρη την Αττική.

“Όλοι μαζί σήμερα αφήνουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι σήμερα εδώ, οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά, πράγμα που μας δίνει κουράγιο ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε:

“Στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Είναι δέσμευσή μας πως όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον Πρόεδρό του Γιάννη Σπανολιό για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και καλή συνέχεια να έχουμε”.
“Είναι μια μέρα καταπληκτική, μια πανέμορφη περιοχή, από κάτω η θάλασσα, εδώ το βουνό, κόσμος φυτεύει με καρδιά, με κουράγιο, με διάθεση”, τόνισε με ενθουσιασμό ο κ. Σπανολιός, αναφερόμενος παράλληλα στην άριστη συνεργασία τού “Όλοι Μαζί Μπορούμε” με τον Δήμο Γλυφάδας.



Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν στη σημερινή δράση οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Πρασίνου και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Μαίρη Μηλιαρέση, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Ελένη Καράχου – Σκούταρη, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Συμβουλος Γιώργος Ταβερναράκης και η γνωστή τραγουδίστρια Κωνσταντίνα. Μεγάλη ήταν η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας υπό την Προϊσταμένη Μαρίνα Μαυροδόντη. Με την υδροφόρα του Δήμου μοίραζαν νερό στα ποτιστήρια, ενώ στους εθελοντές διανεμήθηκαν σάντουιτς και φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, που πηγάζει από τον Όλυμπο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.