Oι χάρτες της Google τον οδήγησαν στον θάνατο (VIDEO)




 

Οι Google Maps είναι ένα βοήθημα που εξυπηρετεί όλο τον πλανήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει και λάθη που μπορούν να έχουν τραγικά αποτελέσματα.

Σε ένα τραγικό περιστατικό στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ένας άνδρας ονόματι Philip Paxson έχασε τη ζωή του αφού ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps που τον οδήγησαν σε μια γέφυρα που κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος περίπου 20 μέτρων.

Με αφορμή αυτό το καταστροφικό γεγονός, η οικογένεια του Paxson κίνησε δικαστική διαδικασία κατά της Google, καθώς και κατά δύο άλλων επιχειρήσεων και ενός ιδιώτη, με την αιτιολογία της αμέλειας.



Η αγωγή αυτή μπορεί να έχει μεγαλύτερη νομική βαρύτητα από ό,τι αρχικά φαίνεται.

Ο Philip Paxson, το άτομο που εμπλέκεται, περιηγούνταν σε μια άγνωστη περιοχή και βασίστηκε στους χάρτες της Google για καθοδήγηση.

Παρόλο που οι φωτογραφίες από το σημείο έδειχναν ζημιές στη γέφυρα, η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Paxson οδηγούσε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ένα σκοτεινό, βροχερό βράδυ.

Στον τόπο του συμβάντος, οι αρχές σημείωσαν την απουσία εμποδίων, προειδοποιητικών πινακίδων ή οποιουδήποτε χαρακτηριστικού ασφαλείας στη γέφυρα

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι η γέφυρα ήταν αδιάβατη εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, ωστόσο παρέμενε στους χάρτες της Google ως κανονική διαδρομή παρά τις εκκλήσεις για την απομάκρυνσή της.

Η Alicia Paxson, χήρα του Philip, εξέφρασε τη θλίψη της, αμφισβητώντας τις ενέργειες των υπευθύνων για τις οδηγίες GPS και τη συντήρηση της γέφυρας.

Η Google εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια Paxson και δήλωσε τη δέσμευσή της να παρέχει ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης, ενώ εξετάζει την αγωγή.

Η έκβαση αυτής της υπόθεσης θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο εταιρείες όπως η Google και άλλοι γίγαντες πλοήγησης χειρίζονται τα αιτήματα διόρθωσης στο μέλλον, οδηγώντας ενδεχομένως σε βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας για τους χρήστες. Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.