Boυλιαγμένη: Επεισοδιακή διάσωση μεθυσμένου ζευγαριού από τη θάλασσα (VIDEO)




Επεισοδιακή διάσωση ζευγαριού που βούτηξε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Δευτέρας (21/8) στον Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Αρχικά ο άνδρας βρέθηκε στη θάλασσα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και η γυναίκα που τον συνόδευε έπεσε στο νερό, χωρίς να μπορεί να κολυμπήσει. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του iefimerida.gr, για καλή τους τύχη στο σημείο βρισκόταν ένας 39χρονος αλβανικής καταγωγής, ο Λέο Τσάκο, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα και κατάφερε να βγάλει από το νερό αρχικά τον άνδρα και στη συνέχεια τη γυναίκα.

Στο σημείο έφτασαν διασώστες του ΕΚΑΒ και άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο άνδρας και η γυναίκα είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Ο Λέο Τσάκο, που έπεσε στη θάλασσα για να σώσει τους δύο ανθρώπους, μίλησε στο iefimerida.gr και περιέγραψε το περιστατικό: «Βρισκόμουν στον Λαιμό της Βουλιαγμένης για ένα επαγγελματικό ραντεβού. Ξαφνικά ακούω ουρλιαχτά και έναν άνθρωπο να καλεί σε βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα με τα ρούχα στη θάλασσα για να τον βοηθήσω. Εκείνη τη στιγμή όμως βρέθηκε στην θάλασσα και η γυναίκα. Τα έχασα γιατί και οι δύο δεν μπορούσαν να συνεργαστούν. Έβγαλα αμέσως τον άνδρα έξω και στη συνέχεια ξαναέπεσα στη θάλασσα. Η γυναίκα είχε πιει πολύ νερό και αντιδρούσε έντονα στην προσπάθειά μου να την βοηθήσω. Ευτυχώς γνωρίζω από ναυαγοσωστική γιατί έχω σώσει και στο παρελθόν άνθρωπο από πνιγμό στα Κύθηρα. Κατάφερα να τη βγάλω έξω, αλλά είχε πιει πολύ νερό. Ευτυχώς ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ και οι διασώστες τής προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Οι άνθρωποι αυτοί θα είχαν χάσει τη ζωή τους εάν δεν τους βοηθούσα. Πρέπει να είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ γιατί στο σημείο υπήρχαν κουτάκια από μπύρες».



Δείτε εικόνες και βίντεο από τη διάσωση στον Λαιμό Βουλιαγμένης – Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.