Άγιος Δημήτριος: Φεστιβάλ πόλης 2023 με Πορτοκάλογλου και Πέγκυ Ζήνα




Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, για ακόμη μια φορά επικεντρώνεται σε υψηλού επιπέδου παραστάσεις και συναυλίες, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη μουσική, με τρόπο πολύπλευρο και ποικίλο, με καλλιτέχνιδες και καλλιτέχνες που τιμούν την πόλη με τις εμφανίσεις τους. Φέτος, τα παραδοσιακά σχήματα διαδέχονται σύγχρονοι και νέοι καλλιτέχνες, το θέατρο σκιών για τα παιδιά οδηγεί στις θεατρικές παραγωγές του διαδημοτικού φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου και τις παραδοσιακές μουσικές από όλη την Ελλάδα ενώ συναντούνται δημιουργοί όπως η Μαίρη Ιγγλέση, η Σοφία Κουρτίδου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Βίκυ Καρατζόγλου, ο Γιάννης Κονιτόπουλος, ο Λευτέρης Ελευθερίου, η Βανέσα Αδαμοπούλου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος αλλά και η μοναδική Πέγκυ Ζήνα με τον Θανάση Βασιλά και πολλοί άλλοι.

 Το φθινόπωρο αυτό θα ταξιδέψουμε με τους τοπικούς συλλόγους σε ολόκληρη την Ελλάδα και από τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο, το Σύνδεσμο Απανταχού Αναφαίων, το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «Αγία Παρασκευή», το Σύνδεσμο Απανταχού Κείων και το Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου θα φτάσουμε στους Πόντιους της «Μαύρης Θάλασσας» και την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών Αθηνών καθώς μας επιφυλάσσουν όλοι τους, εκπληκτικές βραδιές!

 Πλατεία Παναγούλη, Πάρκο Ασυρμάτου και το εμβληματικό Στρογγυλό Σχολείο “Τάκης Ζενέτος” είναι οι 3 χώροι που θα φιλοξενήσουν:

 5 μεγάλες συναυλίες
 2 σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις
 4 μουσικοθεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις
 8 παραστάσεις Διαδημοτικού ερασιτεχνικού θεάτρου

 Και φυσικά διάσπαρτες σε πλατείες, παιδικές χαρές, δημόσιους χώρους αλλά και στο εμβληματικό, συμπεριληπτικό και ολοκαίνουριο Πάρκο Οικογένειας της οδού Αργοστολίου, 12 απολαυστικές παραστάσεις Καραγκιόζη για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά, από τους καραγκιοζοπαίχτες Τάσο Κώνστα και Ιωάννη Αθανασίου.



 Στο Φεστιβάλ της πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, αλλά όπως πάντα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου βάζει στον πυρήνα της δράσης του την αλληλεγγύη και υποδέχεται με ευγνωμοσύνη τις προσφορές των πολιτών σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες των Κοινωνικών Δομών της πόλης.

 Για το Δήμο Αγίου Δημητρίου, η πολύπλευρη στήριξη της κοινωνίας είναι και ο μόνος τρόπος να χτιστούν βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις. Το Φεστιβάλ πόλης, στηρίζει τον καλλιτεχνικό κόσμο, δημιουργώντας αλυσίδα αλληλεγγύης, εκκινώντας από το πολιτισμό και φτάνοντας στην έμπρακτη φροντίδα στο συνάνθρωπο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.