“Τ’ αηδόνια της Ανατολής” στην Ηλιούπολη




Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Μία μουσική παράσταση με την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα με τους Polis ENSEMBLE, με την Ιφιγένεια Ιωάννου και τον Θοδωρή Μέρμηγκα.

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών, ο Λάμπρος Λιάβας και το μουσικό σχήμα “Polis Ensemble” παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση με θέμα τον ρόλο και τη σημασία της μουσικής και του τραγουδιού ως ταυτότητα και μνήμη για τον προσφυγικό Ελληνισμό.

Τα κείμενα υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει αναλάβει και την επιστημονική-καλλιτεχνική επιμέλεια καθώς και την παρουσίαση της παράστασης.



Την έρευνα για το συνοδευτικό οπτικό υλικό και την επιμέλεια των προβολών έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Φιλίδης.

Συμμετέχει το εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα «POLIS Εnsemble», όπου συμπράττουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της νέας γενιάς στα παραδοσιακά όργανα: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παραουλάκης (νέυ, καβάλ, φλογέρα).

Μαζί τους συμπράττουν στο τραγούδι ο Θοδωρής Μέρμηγκας και η Ιφιγένεια Ιωάννου.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλέφωνο: 210 9923840

Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας, που θα διανέμονται στην είσοδο του θεάτρου από τις 19.30

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.