Γιώργος Παπανικολάου: “Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα” στη Γλυφάδα





Τα παιδιά της Γλυφάδας δεν θα χρειάζεται να πηδούν τα κάγκελα τα Σαββατοκύριακα ή να παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές δημιουργώντας προβλήματα. Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα», για να μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να αθλούνται σε χώρους ασφαλείς. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου ανακοίνωσε ότι τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, επιλεγμένα σχολεία της πόλης θα ανοίγουν τα προαύλιά τους για να παίζουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα και τα σχολεία που θα έχουν τα προαύλιά τους ανοιχτά, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Γλυφάδας: glyfada.gr

H ανακοίνωση του Γιώργου Παπανικολάου:

“Η Κυριακή για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σημαίνει παιχνίδι, χαρά, ξεγνοιασιά.
Σημαίνει ποιοτικό χρόνο και χαρούμενες στιγμές για κάθε οικογένεια.
Διάθεση υπάρχει μπόλικη, οι διαθέσιμοι χώροι όμως για να παίζουν ιδίως τα μεγαλύτερα παιδιά – όπως εμείς παλιά στις αλάνες της γειτονιάς μας – δυστυχώς δεν επαρκούν.
Οι ανοιχτοί χώροι – αλάνες και όχι μόνο – που χρησιμοποιούσαμε εμείς όταν ήμασταν μικροί έχουν περιοριστεί, οι εποχές έχουν ασφαλώς αλλάξει και τα παιδιά πολλές φορές ασφυκτιούν μέσα στην πόλη.




Κι όμως, λύσεις υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση και δημιουργική σκέψη.
Στη Γλυφάδα μας, σε κάθε γειτονιά πλέον υπάρχει τουλάχιστον ένα σχολείο που έχουμε μεριμνήσει ώστε να έχει καινούργια ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ – όπως στο 2ο Δημοτικό που παραδώσαμε πριν λίγες εβδομάδες και βλέπετε στις φωτογραφίες.
Γιατί να τα κρατάμε κλειστά όλες τις εξωσχολικές ώρες;
Πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι πολλά παιδιά πηδάνε τα κάγκελα και παίζουν εκεί τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα.
Και είναι επίσης γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν τα παιδιά παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές ….

Αυτό, λοιπόν, αλλάζει: Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, επιλεγμένα σχολεία της Γλυφάδας μας για συγκεκριμένες ώρες (θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου) θα ανοίγουν τα προαύλιά τους για να παίζουν μικρά και μεγάλα παιδιά, υπό την στενή επίβλεψη ασφαλώς ανθρώπων από τον Δήμο μας.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα» θα γίνει οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε και να προσφέρει χώρους άθλησης και διασκέδασης, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι οι σχολικές υποδομές δεν θα υποστούν φθορές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων μας.
Μείνετε συντονισμένοι για τις λεπτομέρειες και την έναρξη του προγράμματος.’

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.