Μουσική επιστημονική βραδιά υψηλού επιπέδου στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας




Η μουσική πέρασε σε άλλο επίπεδο την Δευτέρα (25/9), σε μια καταπληκτική βραδιά στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας. Το μουσικό σύνολο ΛύρΑυλος παρουσίασε τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα σε πρωτότυπη κατασκευή και έπαιξε απαλή, σαγηνευτική, ήρεμη αρχαία μουσική σε συνδυασμό με παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας. Έπαιξε επίσης μουσική με όργανα που κατασκευάστηκαν από ανακυκλώσιμα υλικά και έδειξε τον τρόπο κατασκευής τους (με λάστιχο ποτίσματος, καλαμάκια, κασελάκια από την ψαραγορά κλπ). Ήταν, κατά γενική ομολογία, η καλύτερη παρουσίαση του είδους που έχει γίνει, σε επίπεδο επιστημονικό, υψηλού επιπέδου. Η οικογένεια Στέφου -ο πατέρας Παναγιώτης, ο γιος Μιχάλης, η κόρη Όλγα- μαζί με την Μυρσίνη Βεστάκη που έπαιζε φλάουτο με ράμφος και βιολί, σαγήνευσαν το κοινό.

Ήταν μια εκδήλωση εξαιρετική, στο πλαίσιο ενός θεσμού τον οποίο καθιέρωσε στην πόλη ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και γνωρίζει τεράστια απήχηση. Υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του ΔΕΑΠ είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου. Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

Ήταν η δεύτερη διάλεξη του χειμερινού εξαμήνου. Η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Χαράλαμπο Παπασωτηρίου, ο οποίος θα αναφερθεί στην «Πολιτική και Στρατηγική Ανάλυση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821». Τα μαθήματα – διαλέξεις του ΔΕΑΠ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου. Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων – διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.



Με δεδομένο ότι έχουν πραγματοποιηθεί μόνο δύο διαλέξεις, μπορεί όποιος επιθυμεί να εγγραφεί τώρα και να λάβει στο τέλος του εξαμήνου τη βεβαίωση σπουδών, εφόσον παρακολουθήσει τις εννέα διαλέξεις που υπολείπονται έως τις 11 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται το εξάμηνο. Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του χειμερινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdmq52fgFW…/viewform…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.