Γιώργος Παπατριανταφύλλου: Γιατί ζητώ τη ψήφο σας




 Ζητώ την ψήφο σας στις 8 Οκτωβρίου, στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του δήμου Αγίου Δημητρίου, γιατί έχω εργαστεί σκληρά 4 χρόνια για την πόλη που Αγαπώ, τον Άγιο Δημήτριο.

Γιατί πιστεύω πως μπορούμε ως ομάδα, καλύτερα, πιό σύγχρονα, πιό οργανωμένα, πιό αποτελεσματικά.

Γεννήθηκα το 1970 στον Άγιο Δημήτριο.

Κατάγομαι από την ορεινή Ναυπακτία (Κυδωνιά) από τον πατέρα μου (τοπογράφο μηχανικό) Ιωάννη και από τη Σαντορίνη (Βουρβούλος) από τη μητέρα μου, Μαργαρίτα.



Μαθητής του 4ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού στη δεκαετία του ᾽70 και αργότερα στο κτίριο της οδού Όθωνος, μαθητής του 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου  Αγίου Δημητρίου στο στρογγυλό, «Τάκης Ζενέτος». Διετέλεσα πρόεδρος 15μελούς και στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Είμαι Επικοινωνιολόγος, συγγραφέας των βιβλίων “Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων” 2008 εκδ. Σταμούλης, “Εταιρική Εικόνα” 2011, εκδ. Σταμούλης.

Μέλος του Δ.Σ. του επιστημονικού σωματείου της επικοινωνίας Ε.Ε.Δ.Σ

Διδάσκω Ανθρώπινο Δυναμικό στην επικοινωνία και στη διοίκηση επιχειρήσεων. 

Δημιουργός και ιδιοκτήτης της 2 φορές βραβευμένης πλατφόρμας M.E.V. (Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό) για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση των δήμων.

Είμαι 30 χρόνια αδιάλειπτα παρουσιαστής στο ραδιοφωνικό σταθμό Kiss Fm 92,9.

Το όραμά μου για την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο:

Με σύγχρονη και οργανωμένη διοίκηση να υπηρετήσω τους συμπολίτες μου με σεβασμό απέναντί τους, ευγένεια και ήθος και παράλληλα να δίνω λύσεις στα απλά καθημερινά προβλήματα της πόλης μας, τα οποία όμως είναι πολύ σοβαρά, με υποδομές, κοινωνικές δομές, αναπλάσεις, νέα έργα χρήσιμα και λειτουργικά.

Οι βασικές θέσεις μου:

Η αλλαγή της φιλοσοφίας διοίκησης. Μακριά από τη λογική της κομματικοποίησης και των εξαρτήσεων, να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της δημοτικής αρχής ώστε να γίνει αποτελεσματική, οργανωμένη, με σαφείς ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους. Καινούργια πρόσωπα, με ανανεώσεις όταν κάθε ομάδα ολοκληρώνει το έργο της στον χρονικό ορίζοντα που της έχει ανατεθεί. Οι τομείς της διοίκησης θα έχουν συγκεκριμένο πλάνο, αριθμητικούς στόχους και σχέδιο επίτευξης τους.

Ο σεβασμός πρός τους πολίτες. Νέα, ειλικρινής, συνεπής, ανιδιοτελής προσέγγιση όλων των πολιτών, με κύριο χαρακτηριστικό την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης. Άμεση εξυπηρέτηση κάθε αιτήματος, πρότασης, παρέμβασης.

Ολοκληρωμένο έργο νεότητας, παιδείας, σχολείων. Βελτίωση σχολικών υποδομών, κοινωνικές δομές για τους μαθητές, συμβουλευτικής, παιχνιδιού, διακοπών, βοήθειας μελέτης, δημιουργία χώρων δραστηριοτήτων για όλους τους νέους, προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, διευκολύνσεις των γονέων.

Η συμπαράσταση στους εργαζόμενους του δήμου Αγίου Δημητρίου. Δίπλα στους ανθρώπους που κρατούν τον πολιτισμό της πόλης μας ψηλά. Διευθέτηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, σύγχρονες συνθήκες εργασίας, ανάδειξη της συνεισφοράς τους στην ποιότητα ζωής της καθημερινότητα μας.

Συνεργασία, ενότητα και κατανόηση. Προώθηση των επιχειρήσεων. Με πνεύμα ενσυναίσθησης, προσέγγιση όλων των μερών εντός της πόλης του Αγίου Δημητρίου αλλά και των θεσμικών φορέων στο πλαίσιο των δημοκρατικών αρχών, ώστε να πετυχαίνουμε την πρόοδο και την ευημερία, χωρίς διαχωρισμούς, αντιδικίες και συγκρούσεις. 

Γραφείο προώθησης επιχειρήσεων του Αγίου Δημητρίου, ουσιαστικές ελαφρύνσεις, σχέδιο εξυπηρέτησης των νομίμων δικαιωμάτων των επιχειρήσεων.

Κοινωνική πολιτική ουσιαστικής βοήθειας. Αρωγή στην καθημερινότητα των μονογονεϊκών οικογενειών με σχολικό λεωφορείο μετακίνησης των παιδιών στην προσέλευση και αποχώρηση ώστε να διευκολύνεται ο μονογονέας, των ευπαθών ομάδων, των πολιτών με χρόνιες παθήσεις, των ηλικιωμένων, των φτωχών οικογενειών, των ανθρώπων που μένουν μόνοι. Καθημερινή παρακολούθηση των αναγκών τους και βοήθεια με έργα και έργο. Δωρεάν παροχές υγείας και εξετάσεων, δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι στις περιπτώσεις ανάγκης.

Ποιότητα μετακινήσεων, ασφάλεια βάδισης, μείωση κίνησης, νέες ρυθμίσεις. Νέος χάρτης κυκλοφορίας, κατανοητές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που να εξυπηρετούν τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου και όχι να τους δυσκολεύουν, τροποποιήσεις βελτίωσης του έργου της Αγίου Δημητρίου διορθώνοντας τα λάθη, έντονα αντιληπτές διαβάσεις πεζών, δίκτυα μετακινήσεων πεζών. Ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας με νέα δρομολόγια και σύγχρονα οχήματα.

Ανεμπόδιστη κυκλοφορία και μετακίνηση συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης. Μία πόλη φιλική σε κάθε άνθρωπο με ράμπες, διαδρόμους, θέσεις στάθμευσης, προστασία της ασφάλειας μετακίνησης, χώρους δράσης και διάδρασης, ίσες ευκαιρίες-  όπως σε κάθε πολίτη.

Περιβάλλον, πράσινο, καθαρή ατμόσφαιρα, προστασία του κλίματος της πόλης. Ενίσχυση του πρασίνου, δροσισμός τους θερινούς μήνες, δημόσια πάρκα χαράς και ευεξίας, μείωση ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα, πόλη φιλική στο πιό οικολογικό μέσο το ποδήλατο, ανάδειξη του ρέματος Πικροδάφνης και εύκολη πρόσβαση αυτού στους πολίτες.

Διαχείριση και Πρόληψη Κρίσεων, εκσυγχρονισμός Πολιτικής Προστασίας. Εντοπισμός σεναρίων κρίσεων, προετοιμασία πριν ξεσπάσουν οι φυσικές καταστροφές, άμεση διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, τη στιγμή της ανάγκης με επιτόπου ανάληψη δράσης.

Αγαπάμε τα ζώα. Προστασία όλων των αδέσποτων, καθημερινή φροντίδα, καταφύγιο ζώων, στειρώσεις, τροφή, νερό. Πάρκα σκύλων, ένταξη στο «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ)», αρωγός ο δήμος στην κοινωνικοποίηση των ζώων.

Σύμβαση με ομάδα κτηνιάτρων για την άμεση φροντίδα και περίθαλψη των ζώων, ώστε να τα σώζουμε αμέσως μετά από ατυχήματα και ασθένειες. Διάχυση κουλτούρας προστασίας και φροντίδας των ζώων. Πρόγραμμα, «κανένα ζώο μόνο και πεινασμένο, στον Άγιο Δημήτριο». Δημιουργία 3 νέων πάρκων σκύλων με αποκλειστικές εισόδους.

Έξυπνη πόλη, σύγχρονη πόλη. Τεχνολογίες και εφαρμογές διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών. Γρήγορη και άμεση καταγραφή προβλημάτων, βοήθεια στη γρήγορη στάθμευση, έξυπνοι κάδοι, αισθητήρες μείωσης κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια, εύρεση επιχειρήσεων, πλατφόρμα της εκπαίδευσης, ηλεκτρονική διευκόλυνση δημοσίων εγγράφων, εξυπηρέτηση του πολίτη, μηδενίζοντας την ταλαιπωρία και την αναμονή.

Με αισιοδοξία, χαμόγελο, αλλαγή της ψυχολογίας της πόλης, είμαι σίγουρος πως μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας ώστε να αλλάξουμε επίπεδο.

Να ανεβάσουμε την αξία της πόλης μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής της καθημερινότητας μας.

Καλώ όλους τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου σε μία πραγματική, αληθινή, ουσιαστική και ρεαλιστική Αλλαγή.

Βασισμένη στις αξίες του σεβασμού, του ήθους, της συνέπειας, της διαφάνειας, της αξιοπιστίας.

Ζητώ να επιλέξετε και να ψηφίσετε την υπ. δημοτική παράταξη Αγαπάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο.

Για να πάμε μαζί στην Πρόοδο και να αφήσουμε πίσω τη στασιμότητα.

Γιώργος Παπατριανταφύλλου.

Υπ. Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.