Συγκέντρωση στον Άγιο Δημήτριο ενάντια στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετανάστης διανομέας




Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε μετανάστης διανομέας στον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησε το Σάββατο (27/4) το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, κάλεσαν επίσης ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αγίου Δημητρίου (μέλος ΟΓΕ), η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Δημητρίου, o Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Οικολογικός Σύλλογος «Ο Ασύρματος», το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αγ. Δημητρίου & το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου & Αλίμου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας με τον πρόεδρό της Τζαβέντ Ασλάμ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εργαζόμενος μετανάστης από το Πακιστάν που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση από φασιστοειδές την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Περιέγραψε τον τρόπο της επίθεσης ενώ όπως είπε «δεν δουλεύουμε σε ζέστη, κρύο και βροχές για να δεχόμαστε κλωτσιές».



Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γιάννης Σκλάβος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους αγώνες του συνδικάτου ενάντια στις επιθέσεις των φασιστών, δράση που επιβάλλεται από την ιστορία του, αφού ανάμεσα στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής ήταν και 3 μέλη του. Αναφερόμενος στον φασισμό είπε πως «συγκροτείται πάνω απ’ όλα στη βαθειά υπηρέτηση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, γι’ αυτό τους λέμε, και είναι, υπηρέτες των αφεντικών». Φάνηκε, όπως είπε ο ομιλητής και σήμερα στη δράση των ναζιστών χρυσαυγιτών.

Καταλήγοντας, αφού ζήτησε την τιμωρία του φασιστοειδούς, τόνισε πως «ο αγώνας που δίνουμε μέσα από τα Συνδικάτα, τα ταξικά σωματεία του κλάδου, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, για τη διασφάλιση της υγείας και του εισοδήματός μας, ο αγώνας για να μην στοιχηθούν οι εργαζόμενοι με τα συμφέροντα των αφεντικών στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στους φασίστες με όποιο μόρφωμα και αν εμφανίζονται. Γι’ αυτό όλοι στην πρωτομαγιατικη απεργία την Μεγάλη Τεταρτη, στις 10.30, στο Σύνταγμα»​

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απήυθυναν ο εργαζόμενος στην wolt, Κώστας Χαρικιόπουλος, η Σταυρούλα Κατσιμίγα, πρόεδρος του συλλόγου δημοκρατικών γυναικών Αγ. Δημητρίου (μέλος της ΟΓΕ), ο Παντελής Περδίκης, μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΚΕΕΡΦΑ.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο πρόεδρος του συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού – ξενοδοχείων Αττικής, Γιώργος Στεφανάκης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν την απόφασή τους το εργατικό κίνημα να μην επιτρέψει στους νεοναζί να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς και την ετοιμότητά τους να απαντάνε οργανωμένα και δυναμικά στέλνοντας τους φασίστες εκεί όπου ανήκουν. Πηγή: 902.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.