Koρωπί: Εθελοντές της Alma Libre έσωσαν αλεπού που είχε πέσει σε δεξαμενή νερού




Δείτε την επιχείρηση διάσωσης από εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue:

“Εχθες και κατα τις βραδινές ώρες ενημερώθηκε η ομάδα μας ότι στην περιοχή Κορωπίου βρίσκονταν μια αλεπού η οποία είχε πεσει σε μια δεξαμενή νερού αποσπώντας το τμήμα από το καπάκι που σκέπαζε την μια κ μοναδική είσοδο σε αυτη .

Κατά τις πρωινές ώρες ακούγονταν κάποιοι ήχοι μεν αλλα όχι γνώριμοι που να παραπέμπουν σε ζώο εντος αυτής.

Έχοντας αρχίσει να βραδιάζει το παιδί της καλουσας καθώς έπαιζε εκει κοντά ακουσε κραυγή μεσα απο την δεξαμενή κ ενημερώνοντας την μητέρα του αυτη με την σειρά της ανοίγοντας το καπακι της δεξαμενής αντίκρισε το πλάσμα να προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια με οτι δυνάμεις του είχαν απομείνει.



Άρχισε ένας αγώνας από τους οικείους προκειμένου να αδειάσει η δεξαμενή ανοίγοντας τρύπες με τρυπάνι στην βάση της κ με κουβάδες από το επάνω σημείο να αδειάζουν συνεχώς τον μεγάλο όγκο νερού που υπήρχε μέσα σε αυτή.

Πράγματι μετά από λίγη ώρα η στάθμη κατεβηκε αφήνοντας ολοένα το περιθώριο το ζώο να πατήσει στην βάση της προσπαθώντας να βρει σημείο να ξεκουραστεί.

Μια κ μισή την νύχτα κ παρολη την εξάντληση μας λογο των πυρκαγιών έφτασαν δυο εθελοντές μας στην περιοχή προκειμένου να συδραμουν ως προς τον απεγκλωβισμο της .

Γνωρίζοντας ότι το ζώο ηταν τρομαγμένο πράγμα το οποίο το έκανε να αμύνεται σε κάθε κίνηση αντικειμένου που το πλησίαζε η χρήση θηλιας σε συνδυασμό με αποχη ήταν μονόδρομος.

Όντως με συντονισμενες κινήσεις κ έχοντας το ζώο σε απόσταση 3 μέτρων σχεδόν από εμάς σε λίγα λεπτά ηταν ηδη σε ντροπερ πλεον ασφαλή κ σαφώς εξαντλημένο κ τρομαγμενο .

Ευτυχώς όλα είχαν αίσιο τέλος καθώς το μικρο ανακτησε γρήγορα δυνάμεις τρώγοντας τα εδέσματα που του βάλαμε καθώς κ νερό πόσιμο.

Όμως η πονηρή αλεπού όντας δυνατή κατά την διάρκεια της νύχτας βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το ντροπερ κ να διαφύγει μεσα απο αυτο.

Πάραυτα είναι καλά στην υγεία του καθώς η οικογένεια του είναι εκεί τριγύρω κ ήξερε πού να πάει καθώς δεν μιλάμε κ για ζώο μικρού μεγέθους, μεγαλωμένο κ γνώριμο στους ανθρώπους εκει .

Εθελοντές μας που συνεδραμαν Δημητρης Γραμματικάκης – Βαγγελης Σ”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.