Kαβούρι: Πως οι εθελοντές της Alma Libre έσωσαν ηλικιωμένο αδέσποτο σκύλο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Οι εθελοντές της ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Αυτή τη φορά κατάφεραν να σώσουν έναν ηλικιωμένο αδέσποτο σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε σωλήνα υπονόμου, στο Καβούρι. Δείτε πως στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης:

“Λούι, ο 16χρονος ήρωας του δρόμου

Προχθές απογευματινή ώρα εντοπίστηκε γνωστός αδεσποτάκος των 3Β στο Καβούρι μέσα σε υπόγεια σωλήνα υπονόμου της περιοχής. Ήταν ακίνητος στο βάθος της σωλήνας και δεν κινούνταν καθόλου.

Οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας 3Β που τον εντόπισαν μην έχοντας την δυνατότητα να τον βγάλουν από το σημειό, απευθύνθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε μεν, αλλά ούτε οι άντρες της κατάφεραν κάτι λόγω του μεγάλου βάθους στο οποίο βρισκόταν ο σκύλος.



Ενημερωθήκαμε για το περιστατικό και μεταβήκαμε στο σημείο όπου βρήκαμε τον σκυλάκο να βρίσκεται ακινητοποιημένος μέσα στον σωλήνα. Από ό,τι ενημερωθήκαμε επρόκειτο για ηλικιωμένο αδέσποτο σκύλο, τουλάχιστον 16 ετών, πράγμα εντυπωσιακό από μόνο του εφόσον μιλάμε για ζώο που έζησε όλη του τη ζωή στον δρόμο.

Δυστυχώς φαίνεται ότι αποτέλεσμα της μεγάλης ηλικίας ήταν το ότι τα πίσω του πόδια είχαν ατροφήσει κι έτσι δεν μπορούσε να τα μετακινήσει σχεδόν καθόλου, έτσι είναι πιθανό ότι μπήκε στη σωλήνα σαν καταφύγιο, αλλά μετά δεν μπορούσε να βγει.

Φτάσαμε στο σημείο προετοιμασμένοι για τα χειρότερα έχοντας μαζί μας τα απαραίτητα υλικά για κάθε πιθανή περίπτωση. Τελικά κι αξιολογώντας την εικόνα που είδαμε αποφασίσαμε να κάνουμε απευθείας απόπειρα παγίδευσής του με χρήση θηλιάς επί μεγάλου εξάμετρου κονταριού. Πράγματι με προσεκτικές και συντονισμένες κινήσεις κατέστη εφικτό ο σκυλάκος να ασφαλιστεί με την χρήση του καλωδίου της θηλιάς ώστε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Κατά την απομάκρυνσή του από την σωλήνα ο σκυλάκος κατάφερε να σηκωθεί όρθιος αν και μόνο στα μπροστινά του πόδια και στο τελευτάιο σκέλος περπατούσε μάλιστα. Σκεπάστηκε άμεσα ώστε να μην βλέπει και στρεσσάρεται ακόμα περισσότερο από όσο ήδη είχε στρεσσαριστεί και τοποθετήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο της κ. Tina Kasidokosta που στη συνέχεια ανέλαβε και την μεταφορά του σε κτηνιατρείο.

Τα ζώα που μένουν στον δρόμο γενικά έχουν μικρό προσδόκιμο ζωής αφού είναι εκτεθειμένα σε κάθε είδους κίνδυνο. Είναι αξιοθαύμαστο ότι αυτός ο σκυλάκος έφτασε σε τέτοια ηλικία, γεγονός που αποδίδεται στο ότι είχε την τύχη να βρίσκεται σε μία περιοχή όπου είχε κάποια φροντίδα επί μονίμου βάσεως.

Θα ήταν ευχής έργον να βρισκόταν ένα σπίτι να άνοιγε την πόρτα του για αυτόν τον γεροντάκο ώστε έστω τις τελευταίες του μέρες να τις περάσει κοντά σε ανθρώπινη ζεστασιά και θαλπωρή, αντί να βρεθεί νεκρός σε κάποιο επόμενο φρεάτιο. Αν και σαφώς είναι κατανοητό πως τη στιγμή που ακόμα και νεαρά ζώα υιοθετούνται δύσκολα, οι πιθανότητες για τον Λούι είναι ελάχιστες…

Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Βαγγέλης Σ, Αλεκος Κουντουράκης, Alexis Mantzoros”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.