Οι εργαζόμενοι του δήμου Αγίου Δημητρίου διαψεύδουν το Συνδικάτο ΟΤΑ, για τον 52χρονο εργάτη που υπέστη εγκεφαλικό




Για ανυπόστατα ψεύδη κατηγορούν το Συνδικάτο ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο κοιμητήριο της πόλης, όταν ένας 52χρονος εργάτης υπέστη εγκεφαλικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο 52χρονος είχε βαρύ ιατρικό ιστορικό, αλλά το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση καταλληλότητας του Γιατρού Εργασίας μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς κανένα περιορισμό. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Κάθε εργατικό ατύχημα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος για να μην επαναληφθεί
Για να μη ξανά γίνουν τα ίδια λάθη
Για να μην αποβεί μοιραίο το οποίο πρόβλημα και να προλαμβάνουμε καταστάσεις .
Στην περίπτωση του Σωτήρη από την πρώτη στιγμή το έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες .
Εκτός από το να διαπιστώσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό
Εκανε και κάνει ότι ήταν και είναι απαραίτητο ώστε αν χρειάζεται κάτι ο συνάδελφος ή οικογένεια του να είναι στο πλευρό τους .
Ήμασταν παρόντες στο Νοσοκομείο και εκείνο που για εμάς έχει προτεραιότητα είναι ο συνάδελφος να ξεπεράσει το κίνδυνο και να γίνει καλά.
Γεγονός είναι ότι τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους είναι στην κορυφή, η μαύρη λίστα μεγαλώνει και υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου δεν αποτελεί εξαίρεση.
Παρόλο που εμείς ως Σωματείο Εργαζομένων προσπαθούμε πιέζοντας και διεκδικώντας ώστε να γίνονται πάντα στην ώρα τους οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να παρακολουθούνται οι συνάδελφοι από τον Ιατρό Εργασίας
Παρόλο που μοιράζονται σε όλους από την πρώτη στιγμή τα Μέσα Ατομικής προστασίας
Παρόλο που έχουν κατά καιρούς οι εργαζόμενοι κάνει σεμινάρια εντούτοις συνεχίζονται να καταγράφονται περιστατικά .
Τον περασμένο χειμώνα το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δήμου Αγίου Δημητρίου ακόμα και επερώτηση στη Βουλή προκάλεσε για τις καταγγελίες που γίνονταν στο ΣΕΠΕ.
Ο αρμόδιος υπουργός βάζει στο συρτάρι του τις καταγγελίες και κανένας δεν τιμωρείται
Εμείς σαν Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου έχουμε πάντα σε προτεραιότητα τα ζητήματα προστασίας στην Εργασία
Ακριβώς και για το λόγο αυτό διερευνήθηκαν ενδελεχώς οι συνθήκες του συγκεκριμένου ατυχήματος αμέσως και διαπιστώθηκε ότι:

1. Ο εργαζόμενος σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση καταλληλότητας του Γιατρού Εργασίας μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς κανένα περιορισμό
2. Το περιστατικό συνέβη εν ώρα ανάπαυσης στις 10:20, καθώς έκανε το διάλειμμα του και βρισκόταν σε κλιματιζόμενο χώρο ανάπαυσης των εργαζομένων, αρκετή ώρα πριν και μέχρι να του συμβεί το ατύχημα.
3 .Την συγκεκριμένη ημέρα δεν υπήρξε καμία ιδιαίτερη καταπόνηση καθώς το κύριο βάρος τάφων εκ τάφων φέρουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ οι συμβασιούχοι ασκούν επικουρικά καθήκοντα
Καταγγέλλουμε ότι όσα διαδίδονται ψευδώς από το Συνδικάτο ΟΤΑ για βαρύ ιατρικό ιστορικό, το οποίο αν υπήρχε θα είχε κριθεί ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του ή θα υπήρχαν παρατηρήσεις
Όπως επίσης ότι ασκούσε βαριά καθήκοντα σε συνθήκες καύσωνα (10:20πμ σε κλιματιζόμενο χώρο) είναι ανυπόστατα ψεύδη.
Αποσκοπούν σε δημιουργία εντυπώσεων με πολιτικοσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες και θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να κάνουμε επίσκεψη στους χώρους Κοιμητηρίων σε Δήμους που ελέγχουν συνδικαλιστικά τους στελέχη …να δούμε αν υπάρχουν χώροι ανάπαυσης εργαζομένων με κλιματισμό
Να δούμε αν έχουν περάσει από Γιατρό οι εργαζόμενοι ή αν έχουν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας
Τονίζουμε ότι για εμάς δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένα ίχνος ή σκιά συγκάλυψης .
Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το είχαμε καταγγείλει.
Και έχουμε μάθει διαχρονικά να μη μασάμε τα λόγια μας
Εννοείται πως ότι και να χρειάζεται αυτές τις στιγμές η οικογένεια θα πρέπει να είναι κοντά και ο Δήμος για να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα όπως θα κάνουμε και εμείς .
Πασχίζουμε να γίνονται όλα όπως πρέπει μαζί με την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.
Για να μη θρηνήσουμε ή έχουμε τραυματία κανέναν συνάδελφο Πρέπει όλοι όμως να κάνουν τα απαραίτητα και εμείς είμαστε εδώ για να ελέγχουμε να προτρέπουμε να διεκδικούμε να ενημερώνουμε και να καταγγέλλουμε.
Για αυτό καλούμε την διοίκηση άμεσα να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες
1) Να μας ενημερώσει άμεσα για όλα τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί από τις αρχές του έτους
2) Να γίνει πλήρης επανέλεγχος των ιατρικών φακέλων όλων των υπαλλήλων
3) Να γίνει έλεγχος αν έχουν κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν δεν έχουνε γίνουν να πραγματοποιηθούν άμεσα
4) Να προγραμματίσει και τις άλλες ιατρικές εξετάσεις που προβλέπονται από τον Νόμο όπως Δερματολόγος Σπιρομετρηση αλλά και ότι άλλο χρειάζεται που μπορεί να θεωρηθεί σοβαρό .
5)Να δει ο Γιατρός Εργασίας όλες τις εξετάσεις και να συμπληρώσει τους ιατρικούς φακέλους ξεκινώντας άμεσα από Ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν πάθει Εργατικό Ατύχημα ή έχουν το τελευταίο διάστημα αναρρωτική άδεια
Όπως έχουμε ξαναπεί πει ακόμα και περιστατικά που χρήζουν ψυχιατρικής διάγνωσης θα πρέπει να ελεγχθούν.
Να γυρίζουν όλοι οι συνάδελφοι με ασφάλεια και υγιείς στο σπίτι τους .
Να νιώθουν και να είναι ασφαλείς οι ίδιοι .
Ευθύνη του εργοδότη είναι η διασφάλιση και η προστασία του εργαζόμενου .
Μόνο έτσι θα καλλιεργηθεί η νοοτροπία και η απαιτούμενη προσοχή
Με συντονισμό ,
με διαρκή έλεγχο , με ενημέρωση και αποφάσεις και νόμους που θα εφαρμόζονται και δεν θα μένουν στη διακριτική ευχέρεια κανενός.

Τα νέα είναι ευχάριστα για τον συνάδελφο που δείχνει να ανταποκρίνεται Σήμερα θα γίνει προσπάθεια να βγει από την Μονάδα Εντατικής θεραπείας και του ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Το
Δ.Σ.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.