Ο σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης γιόρτασε τη Φανερωμένη




Εκείνος όπου του Θεού τη μάνα συλλογάται
στην αγκαλιά της αρετής στη σκέπη Σου κοιμάται!
Άλλοι Σε κράζουν «έλεος», «ελπίδα» ο θλιμμένος,
«βασίλισσα της εκκλησιάς» Σε κράζει η καμπάνα.
«ελεημοσύνη» ο φτωχός, «νερό» ο διψασμένος,
μα η καρδιά μου, Δέσποινα, αυτή Σε κράζει «ΜΑΝΑ».

(Αχιλλέας Παράσχος)

Οι παραπάνω στίχοι αποδίδουν με ακρίβεια τα αισθήματα του Λευκαδίτη για την προστάτιδα του νησιού μας. Τη Φανερωμένη μας!

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023, 19.00 τελέσθηκε στην Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία προς τιμή της «Κυράς» της Λευκάδας μας.



Ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» είχε μεταφέρει στο ναό την εικόνα – πιστό αντίγραφο της εικόνας της Μονής. Την εικόνα πλαισίωσαν τα μέλη του χορευτικού μας Ευαγγελία Χατσηευσταθίου, Μαργαρίτα Γκίνη και Λευτέρης Κόντης, φορώντας την όμορφη και μεγαλοπρεπή Λευκαδίτικη φορεσιά. 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το ναό μεταξύ των οποίων η αντιδήμαρχος παιδείας Ηλιούπολης κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Πούλος, οι πρώην πρόεδροι του Συλλόγου κ. Μαρίνος Αργύρης, Ευάγγελος Γεωργάκης και Σούλα Λάζαρη – Βαμβακούση ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Στάθης Ψυρόπουλος, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραγιάννης.

Παρόντες επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. (Γεωργάκη Μαριλένα, Γεωργάκης Βασίλης, Κάτσενου Ακριβούλα, Κτενάς Γιώργος και Ροντογιάννη Άννα).

Στην ακολουθία συμμετείχε το Βυζαντινό εργαστήρι του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη και καθηγητή Μουσικής κ. Πέτρου Δασκαλοθανάση. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος μετέφερε την πατρική ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεόφιλου και μίλησε για τη Φανερωμένη.

Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας μέχρι τη Λευκαδίτική Στέγη και κέρασμα που περιλάμβανε Λευκαδίτικο άρτο και λαδόπιτα προσφορά από τα αρτοποιεία «Ανθούλας Καλού», Λυγιά Λευκάδας, & «ΚΑΡΑΛΗΣ» Βλυχό Λευκάδας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

Επιπλέον θερμές ευχαριστίες:

Στην Εταιρεία «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Στο ΚΤΕΛ Λευκάδας.

Στην κ. Φρόσω Μόκα – Λάζαρη που επιμελήθηκε το ντύσιμο των μελών του χορευτικού.

Την κ. Ευρυδίκη Βλάχου για το όμορφο κάλυμμα, κεντημένο με καρσάνικη βελονιά, που στόλισε το προσκυνητάρι της εικόνας.

Όλους όσους τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.