Έκθεση του Κυριάκου Κατζουράκη στον Άλιμο – Οι μαθητές βρήκαν την ελπίδα, την ελευθερία, την αντίσταση, την ομορφιά μέσα από το γκρίζο




Η έκθεση του Κυριάκου Κατζουράκη «Αριστερά της Λύπης» που εκτίθεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου δεν είναι μια εύκολη έκθεση για τα παιδιά. Απεικονίζει τον πόνο, τη θλίψη, την αγωνία, την καταστροφή, την αγωνία…. Οι μαθητές όμως των σχολείων της πόλης που επισκέφθηκαν την έκθεση βρήκαν την ελπίδα, την ελευθερία, την αντίσταση, την ομορφιά μέσα από το γκρίζο. Μίλησαν για ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, αυτοεκτίμηση, για το πόσο σημαντικό είναι να «είσαι ο εαυτός σου» απελευθερωμένος από τον περιορισμό των προσδοκιών των άλλων. Μίλησαν για την αγάπη, την τρυφερότητα, την προσφορά.

«Εμείς έτσι θελουμε να αλλάξουμε τον κόσμο»
Ανοίγοντας ορίζοντες, γεμίζοντας την ψυχή με αγάπη και ομορφιά, δίνοντας ερεθίσματα, βάζοντας χρώμα άλλοτε μουντό και άλλοτε φωτεινό, δίνοντας τροφή για σκέψη.
Φωτό από την επίσκεψη της Γ´ γυμνασίου του Γ´ Γυμνασίου Αλίμου στην έκθεση του Κ. Κατζουράκη « Αριστερά της Λύπης»

“Ο Κυριάκος Κατζουράκης θα είναι περήφανος αν τους ακούει από εκεί ψηλά” λέει στο notia.gr, η Αποστολία Σκλάβου, υπεύθυνη της έκθεσης “Θα είναι χαρούμενος γιατί με τα έργα του καταφέρνει να τσιγκλήσει το όμορφο, το ανθρώπινο στις τρυφερές ψυχές των παιδιών. Συγκίνηση, έκπληξη και χαρά νοιώθουμε σε κάθε τους επίσκεψη. Μας δίνουν δύναμη και κίνητρα να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν τους μαθητές τους και τους δίνουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από την τέχνη“.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.