«Η βία μέσα από τα μάτια των παιδιών» από τους μαθητές του 14ου Δ.Σ. Γλυφάδας (VIDEO)
Σε μια εποχή στην οποία τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης αυξάνονται συνεχώς, οι μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να κινητοποιηθούν μέσω της καμπάνιας κατά της βίας. Στα πλαίσια του διδακτικού προγράμματος, αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα.
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα για την ουσιαστική αντιμετώπιση της βίας σε όλες τις εκφάνσεις της. Μέσω της σχετικής ταινίας μικρού μήκους, προβάλλονται μηνύματα που αρμόζουν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Το φάσμα στο οποίο αναπτύσσεται και συντηρείται το φαινόμενο της βίας είναι βαθύ. Οι συνέπειες της βίας προκαλούν συναισθηματικό στρες, ψυχικές διαταραχές και άλλα συνοδά προβλήματα. Ωστόσο, τα παιδιά αποτελούν ζωντανό παράδειγμα ότι η λύση οφείλει να περιλαμβάνει την παιδεία. Η βία και ο εκφοβισμός αφήνουν ανεξίτηλα σωματικά και ψυχικά σημάδια. Ας είναι αφορμή τα παιδιά, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να λάβουμε ενεργό δράση ώστε να καταπολεμήσουμε κάθε κρούσμα κακοποίησης.
Συντακτική επιμέλεια: Καραγκούνη Αλεξάνδρα Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Νάνου Νίκη Εκπαιδευτικός ΠΕ71

“Η βία, ο σχολικός εκφοβισμός, η κακοποίηση δεν είναι μακριά: Είναι δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στο σχολείο των παιδιών μας” λέει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου“Όλοι μαζί πρέπει να σκύψουμε πάνω από το πρόβλημα αυτό και να το αντιμετωπίσουμε στη ρίζα του.

Μπράβο στα παιδιά και στις δασκάλες του 14ου Δημοτικού Σχολείου της Γλυφάδας μας, που συζήτησαν ανοιχτά για όλες τις μορφές βίας, χωρίς προκαταλήψεις και φόβο και έφτιαξαν το υπέροχο αυτό μικρό βίντεο.

Στα σχολεία της πόλης μας γίνεται σπουδαία δουλειά σε όλα τα επίπεδα και είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις μαθητικές κοινότητες και για τους εκπαιδευτικούς μας.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.