Άγιος Δημήτριος: Γυναίκα αστυνομικός του Κέντρου της Άμεσης Δράσης έσωσε άντρα που ήθελε να αυτοκτονήσει




Το pagenews.gr σας παρουσιάζει ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά που επιβεβαιώνουν επί πρακτέου πως η Άμεση Δράση μπορεί να σώσει μια ζωή ακόμη και εάν δεν χρειαστεί να επιχειρήσει άμεσα στο σημείο, μιας και τα έμπειρα και εξιδεικευμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα και σοβαρά περιστατικά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε ημέρες στις 21:30, όταν στη βραδινή βάρδια στη Γ ‘Αλλαγή, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνα που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς στη πορεία της ζωής του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πίσω από το ακουστικό ήταν ένας άνδρας ο οποίος έκλαιγε και ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος. Δίχως να χάσει στιγμή, η τηλεφωνήτρια του Κέντρου της Άμεσης Δράσης τον ρώτησε αμέσως «τι έχει,…. και πώς μπορεί να τον βοηθήσει», με τον άνδρα να της αναφέρει ότι δεν είναι καλά και θέλει να αυτοκτονήσει.

Όπως προστάζει η εκπαίδευσή της η μάχιμη τηλεφωνήτρια με βαθμό Αρχιφύλακα και με αποδεδειγμένη εμπειρία προσπαθεί να μάθει την οδό που διαμένει ο άνδρας και που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, προκειμένου να στείλει άμεσα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Μέσα σε λίγα λεπτά άνδρας και αστυνομικός ανέπτυξαν σχέση εμπιστοσύνης, – βασικό στοιχείο αποτροπής αντίστοιχων περιστατικών –  με τον άνδρα να ενημερώνει την αστυνομικό για τη διεύθυνση του σπιτιού του που βρισκόταν στη ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι).

Σε ούτε ένα λεπτό δόθηκε άμεση εντολή για αποστολή περιπολικού στο σημείο που υπέδειξε η μάχιμη αστυνομικός, με την τελευταία να ενημερώνει τους αστυνομικούς που θα επιχειρήσουν, ότι ο άντρας έμενε σε οικία υπογείου και ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο δεν ήταν γνωστό εάν είχε στη κατοχή του κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή εάν θα παρουσιάζει ενδεχόμενη επιθετική συμπεριφορά στη θέα των αστυνομικών.



Καθ’ όλη τη διάρκεια, η τηλεφωνήτρια της ΕΛ.ΑΣ δεν έκλεισε το τηλέφωνο, αλλά τουναντίον συνέχισε την επικοινωνία με τον άνδρα, ενώ προκειμένου να σιγουρευτεί για την υγεία του, τον ενημέρωσε, ότι θα ήταν προτιμητέο να βγει έξω, ώστε να περιμένει το περιπολικό και με διαρκείς και εντατικές προσπάθειες τον απέτρεπε από το να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το ευχαριστώ και το φαγητό από τους αστυνομικούς
Όπως αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή στο pagenews.gr, ο άντρας ενημέρωσε την τηλεφωνήτρια, ότι έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά και με την εργασία του, ότι έχει αρκετές ημέρες να φάει και ότι έχει ένα παιδί 18 ετών που δεν έχουν πολύ καλές σχέσεις. Παράλληλα, ευχαρίστησε την τηλεφωνήτρια, που όπως ανέφερε «κάθεται και τον ακούει ενώ δεν είναι υποχρεωμένη».

Από την πλευρά της η τηλεφωνήτρια του δήλωσε, ότι: «μόλις έρθει το περιπολικό θα τον βοηθήσει ,θα του πάρει κάτι να φάει μέσω των αστυνομικών και θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε όλα να πάνε καλά». Αυτό το σημείο της συζήτησης ήταν κρίσιμο μιας και ο άντρας εμπιστεύτηκε την αστυνομικό και βγήκε από την οικία του. Ταυτόχρονα εκείνη τη στιγμή στο σημείο είχε φθάσει το συμβατικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την τηλεφωνήτρια να προτρέπει στον άνδρα «να μιλήσει στους αστυνομικούς για να τον βοηθήσουν».

Η επόπτης που είχε μόλις φθάσει στο σημείο ευχαρίστησε τη« συναδέλφισσα που όση ώρα έκανε να αφιχθεί στο σημείο -λόγω της κίνησης – συνομιλούσε με τον άντρα δείχνοντας ζήλο και αγάπη για το καθήκον της, και ότι η ίδια από δω και πέρα θα φρόντιζε για την ψυχική υγεία αλλά και να πάρει κάτι να φάει στον άντρα».

Το απρόσμενο τηλεφώνημα …. και ο ρόλος του Κέντρου της Άμεσης Δράσης
Οι παλμοί έπεσαν και αφού ηρέμησε, ο άντρας ευχαρίστησε την τηλεφωνήτρια, η οποία του είπε, ότι θα χαρεί πολύ να της τηλεφωνήσει τις επόμενες μέρες για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία του. Όντως μετά από τρεις ημέρες ο άνδρας τηλεφώνησε στο 100 και ζήτησε τη συγκεκριμένη τηλεφωνήτρια, όπου της είπε ότι πλέον «νιώθει πολύ καλύτερα, ενώ ενημέρωσε ότι νοσηλεύεται γιατί έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα και ότι οι αστυνομικοί που τον παρέλαβαν του φέρθηκαν πάρα πολύ καλά όπως και οι γιατροί, αλλά πάνω από όλα θέλει να ευχαριστήσει εκείνη που τον στήριξε τη στιγμή που δεν έβρισκε στήριξη από κανέναν και τον απέτρεψε από το να δώσει τέλος στη ζωή του και να αφήσει το παιδί του ορφανό».

Το συγκεκριμένο περιστατικό απέδειξε για ακόμη μια φορά τη χρησιμότητα του Κέντρου Άμεσης Δράσης, καθώς σε ένα ακόμη δύσκολο περιστατικό, τα έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας απέδειξαν αφενός το πόσο επαγγελματίες είναι, και αφετέρου ότι εκτός από αστυνομικοί, είναι και άνθρωποι, ικανοί να αντιληφθούν τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε συμπαραστεκόμενοι σε εκείνους τους συμπολίτες μας που σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους έχουν ανάγκη μια χείρα βοηθείας. Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.