Διαδικτυακό σεμινάριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την ψυχική ενδυνάμωση




Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου συνεχίζουν την προσπάθεια για την ψυχοσυναισθηματική αγωγή και ενδυνάμωση των συμπολιτών σε όλα τα επίπεδα. Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, το Τμήμα Υγειονομικής Πρόληψης σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο από 5-6.30 μ.μ. με θέμα: «Covid 19: Ψυχική ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση».

Το σεμινάριο, διάρκειας 90 λεπτών, ασχολείται με τη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε λόγω του COVID -19 και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή μας με επιβαρυντικές συνέπειες για την ψυχολογική μας κατάσταση. Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα, ψυχολόγος στο «Χαμόγελο Του Παιδιού» και απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα: https://smileacademy.webex.com/smileacademy/j.php?MTID=ma00ce0bde9af4667a409254fdc565c8e

Meeting number (access code): 163 436 2370 Meeting password:Q6iUVcQgy32



Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://crowdpolicy.typeform.com/to/TcvKPPFw γ

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, τηλ. 210-3426414

Πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος τεσσάρων διαδικτυακών ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών προσχολικής ηλικίας που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Συμβουλευτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου μας σε συνεργασία με το 4ο ΠΕΚΕΣ Αθηνών και τη Συντονίστρια Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Τριανταφυλλιά Νικολούδη. Στις διαδικτυακές αυτές συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα όπως η στήριξη του παιδιού και της οικογένειας στην περίοδο της πανδημίας, η ανάπτυξη του παιδιού προσχολικής ηλικίας, ο ρόλος της οικογένειας και η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών όπως και για την ενδυνάμωση και την ψυχολογική τους στήριξη ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες προστατεύοντας την ψυχική τους υγεία καθώς και της οικογένειάς τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε τόσο με το 4ο ΠΕΚΕΣ Αθηνών όσο και με διαφαινόμενη επιτυχία της εκδήλωσης με το «Χαμόγελο του Παιδιού» τη Μεγάλη Δευτέρα στις 5μ.μ.

Καλό Πάσχα σε όλους τους δημότες με υγεία και αλληλεγγύη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.