Νέο βίντεο από το τροχαίο στη Βουλή: Δεν είχε ελπίδα ο 23χρονος Ιάσονας




Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Mega φαίνονται οι τελευταίες κινήσεις το οδηγού του οχήματος πριν τη θανατηφόρα σύγκρουση, κατά την οποία ο άτυχος Ιάσονας εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή του, ενώ το κράνος του έφυγε από το κεφάλι και κατέληξε αρκετά μέτρα παραπέρα.

Είναι δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση. Το ρολόι δείχνει 12 και 20 το μεσημέρι. Το υπηρεσιακό όχημα της αστυνομικής συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη φτάνει στη Βασιλίσσης Σοφίας και ετοιμάζεται να στρίψει αριστερά στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Στο ρεύμα ανόδου, διέρχονται τα οχήματα κανονικά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρχίζει να κινείται προς την είσοδο. Το ταξί κόβει ταχύτητα για να τον αφήσει να περάσει. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο στρίβει και σταματά μπροστά στη μπάρα που είναι κατεβασμένη. Ο 23χρονος με τη μηχανή του, κινείται δίπλα από το ταξί δεν προλαβαίνει να αντιδράσει.

Το δίκυκλο καρφώνεται στο πίσω πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και ο Ιάσωνας εκσφενδονίζεται στον αέρα. Το κράνος του βγαίνει και ο νεαρός καταλήγει λίγα μέτρα πιο κάτω χωρίς τις αισθήσεις του…



Η στιγμή του τροχαίου- από διαφορετική κάμερα. Εδώ η εικόνα είναι πεντακάθαρη. Το υπηρεσιακό όχημα βρίσκεται στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας. Φαίνεται πως προσπαθεί να κόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα για να μπει στο γκαράζ της Βουλής.

Η μπάρα παραμένει κλειστή και αναγκάζεται να κόψει ταχύτητα. Η μηχανή που κινείται κανονικά στο ρεύμα ανόδου δεν έχει κανένα περιθώριο. Αριστερά υπάρχει το ταξί και ευθεία το μαύρο όχημα. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη.

Ένας άνδρας σοκαρισμένος πιάνει το κεφάλι του. Δεν μπορεί να πιστέψει την σκηνή. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει δει καρέ καρέ αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες. Το φανάρι στο ρεύμα προς Χίλτον είναι πράσινο και τα αυτοκίνητα περνούν κανονικά.

Ως τη στιγμή που ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος αποφασίζει να στρίψει αριστερά. Και αυτή η κάμερα, έχει καταγράψει τα μοιραία δευτερόλεπτα που στοίχισαν τη ζωή στον 23χρονο Ιάσωνα.

Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρας

Δείτε την αντίδραση των περαστικών. Γυρνούν το βλέμμα τους από τον ήχο της σφοδρής σύγκρουσης και βλέπουν τον Ιάσονα να πετάγεται στον αέρα κι ύστερα να καταλήγει στο δρόμο.

Έχουν σαστίσει. Κρατούν το κεφάλι τους. Βάζουν τα χέρια τους μπροστά στα μάτια γιατί δεν αντέχουν να αντικρίσουν τον νεαρό.

Ίδιες αντιδράσεις και στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Το δυστύχημα γίνεται μπροστά στα μάτια έξι μαρτύρων και προφανώς, πολλών άλλων περαστικών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο οδηγός του ταξί, τον οποίο επί μέρες αναζητούσαν οι αρχές για να καταθέσει τα όσα προφανώς είδε να συμβαίνουν, άλλα όπως φαίνεται εδώ, μόλις οι τροχονόμοι έφτασαν τρέχοντας στο σημείο, εκείνος έφυγε.

Στο ίδιο βίντεο έχει καταγραφεί και η πρώτη αντίδραση των δύο αστυνομικών που επιβαίνουν στο υπηρεσιακό όχημα.

Μόλις γίνεται το τροχαίο, ο συνοδηγός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο, κοιτάει τη σμπαραλιασμένη μηχανή και πηγαίνει προς τον 23χρονο που βρίσκεται στην άσφαλτο. Κρατά το κεφάλι του, δείχνει να έχει χτυπήσει κι αυτός… σκύβει για λίγο κι ύστερα επιστρέφει προς την είσοδο και μαζί με τον οδηγό δείχνουν να ρωτούν τον φύλακα πώς έγινε το τροχαίο.

Δυόμιση λεπτά μετά, ο οδηγός που δεν έχει κληθεί ακόμη σε απολογία μπαίνει ξανά στο αυτοκίνητο και προχωρά προς το εσωτερικό του πάρκινγκ της Βουλής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.