Ο Νίκος Παππάς για τα έργα στον Φαληρικό Όρμο
Aντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Μουζάλας, Μ.Πεφάνης), συνοδευόμενοι από τοn δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου επισκέφθηκαν το εργοτάξιο στον Φαληρικό Όρμο.

“Η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου είναι ένα έργο εμβληματικό και κρίσιμο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καλλιθέας, του Μοσχάτου, των γύρω περιοχών” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο Νίκος Παππάς


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
“Η Ρένα Δούρου εργάστηκε σκληρά και σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται η α’ φάση του. Ο κ. Πατούλης επιλέγει την ανατροπή του σχεδιασμού και εκκίνηση νέων διαδικασιών δημοπράτησης για τη β’ φάση, που αναμένεται να επιφέρουν καθυστερήσεις και κίνδυνο απώλειας της εξασφαλισμένη χρηματοδότησης, ενώ θέτει ερωτηματικά ως προς τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου.

Αυτονόητα συντασσόμαστε με την τοπική κοινωνία και στηρίζουμε την προσπάθεια και τον αγώνα των δημάρχων Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος – Dimitris Karnavos και Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, και των δημοτικών συμβουλίων, που διεκδικούν την ολοκλήρωση του έργου με τον νυν σχεδιασμό.

Από την επίσκεψή μας στα έργα με τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδ. Ευθυμίου, τους συναδέλφους Θεανώ Φωτίου, Γ. Μουζάλα, Rallia Christidou και τον συντονιστή ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μοσχάτου, Μ. Πεφάνης”.

Ανησυχία για την εξέλιξη των έργων στoν Φαληρικό Όρμο

Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, την 6η Νοεμβρίου 2020, με θέμα την εξέλιξη των έργων στην παραλιακή ζώνη στην οποία συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Δήμητρα Νάνου (Νοτίου τομέα) και Νικόλαος Πέππας (Οικονομικών), εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που ακολουθεί:

ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης – ενός εμβληματικού και κρίσιμου έργου για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη των δήμων μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής – μετά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να εκκινήσει νέα μελέτη για την εκτέλεση της Β΄ φάσης του έργου.

2. Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε σκέψη ή ενέργεια που μπορεί να τεθεί για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο ισχύει και αποτέλεσε προϊόν διαλόγου της Αυτοδιοίκησης με τις Κυβερνήσεις διαχρονικά.

3. Διαμαρτυρόμαστε για την αλλαγή της στάσης της Περιφέρειας παρά τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη στη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιούνιο, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και των Δημάρχων για την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης μέχρι το τέλος του 2020 καθώς και τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης εντός του τρέχοντος έτους.

4. Η νέα μελέτη απειλεί την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου από τις Δημόσιες Επενδύσεις προσπαθώντας να την αντικαταστήσει με νέα, αμφίβολης αποτελεσματικότητας ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο, χρηματοδοτικά εργαλεία.

5. Η νέα μελέτη δεν κάνει αναφορά σε φορέα λειτουργίας αμφισβητώντας ένα σοβαρό πυλώνα βιωσιμότητας του έργου που δεν είναι άλλος από ένα φορέα λειτουργίας με ισχυρή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με σαφή προσανατολισμό της λειτουργίας του με ήπιες χρήσεις οι οποίες θα σέβονται την περιβαλλοντική διάσταση της επένδυσης και την προσβασιμότητα των κατοίκων.

6. Διαφωνούμε με την πραγματοποίηση νέας μελέτης γιατί με βάση τα χρονικά όρια που περιγράφονται στη σύμβαση θα καθυστερήσει αδικαιολόγητα η υλοποίηση του έργου, χάνοντας πολύτιμο χρόνο σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ζητάμε την άμεση δημοπράτηση των έργων Β΄ φάσης με βάση τις μελέτες και τον σχεδιασμό που υπάρχει ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο διεκδικούμε δεκαετίες χωρίς καθυστερήσεις.

7. Ζητάμε να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος των μέχρι τώρα ενεργειών και σχετικών μελετών που αφορούν το έργο ώστε να υπάρξει διαφάνεια αλλά και ώριμη στάθμιση της μέχρι τώρα πορείας του έργου και των δυνατοτήτων που έχουμε για την επιτάχυνση του.

8. Ζητάμε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ανοιχτού σε όλους τους χώρους του παραλιακού μετώπου.

9. Ζητάμε την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής τα οποία υπάρχουν στον χώρο, η συσσώρευση των οποίων έχει αυξηθεί σε υπερβολικό βαθμό.

10. Ζητάμε τη σύσταση κοινού φορέα διαχείρισης με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου –Ταύρου και της Κεντρικής Διοίκησης.

11. Ζητάμε τη διαμόρφωση του χώρου, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

12. Ζητάμε τη διατήρηση των υφιστάμενων χρήσεων γης και όρων δόμησης σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα.

13. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής και την υλοποίηση του έργου όπως έχει σχεδιαστεί με τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης και την άμεση διεξαγωγή μιας ανοικτής διαβούλευσης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους του παραλιακού μετώπου.

14. Ζητάμε την παρέμβαση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου όπως αυτό έχει προσδιοριστεί και σχεδιαστεί και αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημά μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.