Το μήνυμα Δένδια στους «γείτονες»




«Δεν συνιστά απλό καθήκον, αλλά συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», τόνισε ο Νίκος Δένδιας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προκάτοχό μου, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, για το έργο του επί τέσσερα χρόνια, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τα υπόλοιπα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για το υψηλότατο φρόνημα που τις διακατέχει», ανέφερε αρχικά ο νέος υπουργός Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «σε μια κρίσιμη συγκυρία παγκόσμιων ανακατατάξεων, η Ελλάδα έχει υποχρέωση να ανταποκριθεί στς προκλήσεις των καιρών, να εδραιώσει με αυτοπεποίθηση τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον ως παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας. Να έχει ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που την αφορούν».

Και προσέθεσε πως «η διαπίστωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αν συνυπολογιστούν στο ισοζύγιο ισχύος οι αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψα για λογαριασμό της πατρίδας μας».



Το μήνυμα Δένδια στους «γείτονες»
Ο νέος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στις «γειτονικές» μας χώρες, αναφερόμενος προφανώς, δίχως να την κατονομάσει, πρωτίστως στην Τουρκία.

«Επιθυμώ εδώ και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβω την πάγια ελληνική θέση: Η Ελλάδα επιζητά αρμονικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες, όπως είχα διαμηνύσει από την ίδια ακριβώς θέση το 2014».

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, «η Ελλάδα ιστορικά κρατά κλάδο ελαίας. επιζητά την ειρηνική συνύπαρξη με κάθε λαό».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.