Όλη η μαγεία του Αλίμου σε 45 λεπτά – Το δυνατό όπλο του Κονδύλη στην παγκόσμια τουριστική αγορά (VIDEO&EΙΚΟΝΕΣ)




Tα τρία πρώτα βραβεία του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών της Κροατίας κέρδισε το φιλμ Alimos, Greek Riviera’s Blue Diamond. Το φεστιβάλ που, λόγω Covid έγινε χωρίς κοινό αλλά digital online, απένειμε το Grand Prix καλύτερης ταινίας, το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη και το βραβείο καλύτερου τουριστικού προορισμού στους δημιουργούς του φιλμ, που έχει τώρα πέντε συνολικά βραβεία.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε «Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος τόσο για τις διακρίσεις στο ίδιο το φιλμ όσο και για το ότι βραβείο καλύτερου τουριστικού προορισμού που απέσπασε ο Αλιμος.

Τα διεθνή φεστιβάλ, το ένα μετά το άλλο, εκτιμούν και βραβεύουν το υψηλό επίπεδο του φιλμ και την αριστοτεχνική σκηνοθεσία, αλλά και την ίδια την πόλη μας για την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζει στους δημότες της. Για μια ακόμη φορά, τρία «ευχαριστώ» στον Νίκο Μαστοράκη που μας φέρνει τόσες σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.»

Το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προβολή του φιλμ του Νίκου Μαστοράκη “Alimos, Greek Riviera’s Blue Diamond” (“Άλιμος, το γαλάζιο διαμάντι της Ελληνικής Ριβιέρας”).



Το ντοκιμαντέρ έχει πολύ σφιχτό μοντάζ, γρήγορο ρυθμό, καθηλωτικές εικόνες από drone, “δυνατό” σπηκάζ και έξυπνο σενάριο που δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα πέρασαν 45 ολόκληρα λεπτά!

Ξεκίνησε από μια ιδέα του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη με στόχο να προβληθεί τουριστικά και πολιτιστικά ο Άλιμος στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Παρουσιάζει ένα σύγχρονο προφίλ της πόλης του Αλίμου, μέσα όμως από μια οπτική και αισθητική που σπάνια συναντά κανείς σε ντοκιμαντέρ αυτού του είδους.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στο σύντομο χαιρετισμό του πριν την έναρξη της προβολής εξήγησε ότι το φιλμ αποτελεί την αρχή μίας διεθνούς εκστρατείας, ώστε να αποκτήσει η πόλη παγκόσμιο τουριστικό brand.

Για τις διακρίσεις και τα βραβεία, που ήδη έχει αποσπάσει το φιλμ, ευχαρίστησε τον δημιουργό του, Νίκο Μαστοράκη και τη δυναμική του ομάδα. Τόνισε επίσης ότι ο Άλιμος καθιερώνεται ως το γαλάζιο διαμάντι της Αθηναϊκής Ριβιέρας και τον όμορφο τίτλο αυτόν τον αφιερώνει με πολλή αγάπη στην πόλη και τους κατοίκους της.
Το ντοκιμαντέρ μέσα σε 45 λεπτά αναδεικνύει όλες τις ομορφιές του Αλίμου και ενθουσίασε το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το Cine Alimos και στο τέλος χειροκρότησε θερμά, τον Ανδρέα Κονδύλη για τη μεγάλη του προσπάθεια να διαφημίσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, τον Άλιμο. (Φωτορεπορτάζ: ‎Iraklis Lamprou‎)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Αλεξόπουλος και Γιώργος Μακαριγάκης.
Το “παρών” έδωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Βέργης, Γιάννης Μαριόλης, Κωνσταντίνος Φαλιέρος, Χρήστος Γκιόλιας, Γεωργία Πάππας, Λουκία Μελισσαράτου, Μαρία Ξένου, Δανάη Νικολάτου και ο Συμπαραστάτης Δημότη και Επιχείρησης, Δημήτρης Μαργέτης.

(Φωτορεπορτάζ: ‎Iraklis Lamprou‎)
(Φωτορεπορτάζ: ‎Iraklis Lamprou‎)

Μερικά ακόμη στοιχεία για το φίλμ: Γυρίστηκε με HD κάμερες 6 διαφορετικών ειδών (δυο drone, handheld, gimbal, telephoto, underwater) σε συνολικά 28 ημέρες και νύχτες. Camera και drone: Αλέξης Αλεξίου. Δευτερη camera: Νίκος Μουρατίδης. Μοντάζ: ‘Εκτωρ Μπαρδάκος/Νίκος Μαστοράκης. Coloring: Μάνθος Σάρδης. Αφηγητης: Άρης Γεροντάκης. Παραγωγή: Omega Entertainment. Executive Producers: Κυριακή Τσανάκαλη, Νίκος Μουρατίδης. Σενάριο: Νίκος Μαστοράκης/Fred Perry. Σκηνοθεσία και παραγωγή: Νικος Μαστορακης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.