Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας υλοποίησε πέντε ροές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+




Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας υλοποίησε κατά το έτος κατάρτισης 2018-2019, πέντε ροές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, κινητικότητας σπουδαστών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.
Στην Α’ ροή συμμετείχαν 12 σπουδαστές των ειδικοτήτων ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα για τις Διεθνείς Επιχειρήσεις και τα πληροφοριακά συστήματα που τις υποστηρίζουν. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 5-20 Δεκεμβρίου 2018. Μεταξύ των άλλων οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τις τράπεζες ALPHA ROMANESCA, εταιρίες όπως ALUMIL, INTRAROM, HERTZ, το Οικονομικό κολλέγιο XENOPOL, την Πρεσβεία της Ελλάδας και το Ελληνορουμανικό Επιμελητήριο. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών-πολιτισμικών επισκέψεων περιηγήθηκαν στην παλιά πόλη, στο πάρκο Herestrau, στο Ανοικτό Μουσείο Satului, στο Παλάτι του Ceausescu, στην πλατεία Unirii, στο μουσείο φυσικής ιστορίας, το μουσείο μοντέρνας τέχνης και το μουσείο ιστορίας, την πόλη Bran και Brasov κ.ά.

Στην Β’ ροή συμμετείχαν 14 σπουδάστριες της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Μάλαξη: τα πιο διαδεδομένα είδη μασάζ” στο Ascoli Piceno της Ιταλίας 16-31 Μαρτίου 2019. Οι συμμετέχουσες σπουδάστριες πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε κέντρα αισθητικής ενώ κατά την παραμονή τους παρακολούθησαν και μαθήματα ιταλικής γλώσσας. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν τις πόλεις Offida, Loreto όπου επισκέφθηκαν το σπίτι της Παναγίας και το San Benedetto del Tronto.

 

H Γ’ ροή του Προγράμματος έλαβε χώρα στη Ρουμανία 2-17 Μαΐου 2019. Οι 12 συμμετέχοντες της ειδικότητας Βοηθός Φυσικοθεραπείας επιμορφώθηκαν στη χρήση της φυσιοταινίας και σε εφαρμογές της κινησιοθεραπείας και έκαναν πρακτική εφαρμογή σε κλινική αποκατάστασης του Βουκουρεστίου. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν το παλάτι του Ceausescu, την πόλη Brasov, το ανοιχτό μουσείο του χωριού, το πάρκο Herestrau, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το αρχαιολογικό μουσείο κ.ά.
Στη Δ’ ροή του Προγράμματος 10 συμμετέχοντες της ειδικότητας Βοηθός Φυσικοθεραπείας παρακολούθησαν το πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο Rouzomberok της Σλοβακίας 24/5/2019-9/6/2019 με θέμα την κρυοθεραπεία. Κατά την παραμονή τους οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν ένα κέντρο κρυοθεραπείας στο Poprad, όπου ενημερώθηκαν για την τεχνική της κρυοθεραπείας και το ρόλο της στην αποκατάσταση τραυματισμών κλπ και έκαναν εφαρμογή και οι ίδιοι.

Στην Banska Bystrica επισκέφθηκαν το μεγαλύτερο κέντρο αποκατάστασης της Σλοβακίας και της Ευρώπης στο οποίο ξεναγήθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του. Επίσης έκαναν πρακτική άσκηση σε κέντρο αποκατάστασης της περιοχής του Ruzomberok ενώ έγιναν δεκτοί στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Καθολικού Πανεπιστημίου του Ruzomberok όπου ενημερώθηκαν από καθηγητές και φοιτητές για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Σλοβακία επισκέφθηκαν τις πόλεις Banska Bystrika, Liptovski Mikulas, τουριστικά αξιοθέατα όπως κάστρα, μουσεία και χωριά στα όρη Tatras και στη γύρω περιοχή, την Κρακοβία στην Πολωνία και την Μπρατισλάβα. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εκδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης.


Στην Ε’ ροή συμμετείχαν 14 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας. Το σχέδιο υλοποιήθηκε στην Κωστάντζα της Ρουμανίας, η οποία αποτελεί το 4ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης αλλά και στο Βουκουρέστι από 23/10-7/11/2019. Οι καταρτιζόμενοι είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν Ναυπηγεία, Ναυτιλιακές εταιρίες, Εφοπλιστικές εταιρίες, ναυτιλιακούς πράκτορες, χώρους εκμάθησης ναυσιπλοΐας, ακόμα και να μεταφερθούν ηλεκτρονικά στα λιμάνια του Σύδνεϋ, της Κωνσταντινούπολης και της Φιλανδίας! Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος της παλιάς πόλης στο Βουκουρέστι.


Παράλληλα το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας με τις ειδικότητες Ζωγραφικής, Γραφιστικής και Σκηνοθεσίας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 με θέμα Stand Against Bullying Through Arts στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες Ρουμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα. Το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2020.
Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας υποδέχθηκε επίσης εκπαιδευτές και προσωπικό από αντίστοιχες σχολές κατάρτισης από την Ισπανία και την Ιρλανδία. Τον Φεβρουάριο 2019 εκπαιδευτές από το Blackrock Further Education Institute του Δουβλίνου επισκέφθηκαν το Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας. Ακολούθησαν εκπαιδευτές από το CIFP César Manrique της Τενερίφης οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Δ.ΙΕΚ Γλυφάδας τον Μάιο 2019, ενώ τον Οκτώβριο υποδεχτήκαμε εκπαιδευτές από το Westprot CFE της Ιρλανδίας.


Στις 13 έως 16 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας εκδήλωση του ΙΕΚ στην οποία εκτέθηκαν έργα των σπουδαστών των ειδικοτήτων Ζωγραφικής Τέχνης και Γραφιστικής Εντύπου. Στην εκδήλωση έγινε επίσης ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+ ενώ οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν βίντεο από τις παραπάνω ροές. Στην εκδήλωση, σπουδαστές της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής προσέφεραν γλυκά κεράσματα που παρασκεύασαν οι ίδιοι στο εργαστήριο της ειδικότητας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.