Σπανάκης: «Δεν κλείνει το Παίδων Καλλιθέας, ενισχύεται άμεσα με δύο παιδιάτρους»




Τη στελέχωση του παραρτήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» στην Καλλιθέα με δύο παιδιάτρους ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, αποφάσισε ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Π.Ε) Αττικής κ. Παναγιώτης Στάθης, κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή στις 20 Ιανουαρίου ο Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β3΄ Περιφέρεια του Νοτίου τομέα της Αθήνας, με σχετική Ερώτηση του στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η παιδίατρος που υπηρετούσε στο Παράρτημα της Καλλιθέας συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει κενή η θέση της, οδηγώντας ουσιαστικά στην αιφνιδιαστική αναστολή των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους γονείς που κατοικούν στις γειτονικές περιοχές και κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, του Παλαιού Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης, που πλέον είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται ακόμη και για απλά περιστατικά στα Νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας. Η άμεση πρόσληψη παιδιάτρου είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι καθημερινές εφημερίες και να διασφαλιστεί το δικαίωμα πρόσβασης των οικογενειών που διαμένουν στον νότιο τομέα, στη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την Απόφαση της Διοίκησης της 1ης Υ.Π.Ε. (υπ’ αριθμ. 3434/21-01-2020) οι δύο παιδίατροι θα μετακινηθούν από το Τοπικό Ιατρείο Παλαιού Φαλήρου και το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, ώστε να προσφέρουν εκ περιτροπής τις υπηρεσίες τους σε πρωινό ωράριο για την κάλυψη των αναγκών του Παραρτήματος Καλλιθέας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Η παραπάνω μετακίνηση δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία του Τ.Ι. Π. Φαλήρου και του Κ.Υ. Καλλιθέας, όπως διαβεβαίωσε προσωπικά τον Βασίλη Σπανάκη ο Διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Στάθης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.