Θλίψη για τον θάνατο της 48χρονης δικαστικού




Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 48 ετών άφησε το πρωί της Πέμπτης η επί χρόνια πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη, έπειτα από γενναία αλλά σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο.

Οπως αναφέρει το  https://www.chiosin.gr/tro/  “η 48χρονη Μαρία Τομπάζη υπηρέτησε στη θέση της Προέδρου Πρωτοδικών Χίου επί 5 έτη. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και θα παραστεί σε αυτήν και αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου”.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου αποχαιρετά με θλίψη την Προέδρο Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη, με ψήφισμα, στο οποίο αναφέρει:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Στη Χίο, σήμερα 23 Ιανουαρίου 2020 ,ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 π.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στα γραφεία του Συλλόγου επί τω αγγέλματι του θλιβερού γεγονότος του θανάτου της αξιότιμης Προέδρου Πρωτοδικών Χίου Μαρίας Τομπάζη κατά τη χρονική περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Ιούνιο 2019, και αποφάσισε:
1.Να μεταβεί αντιπροσωπεία από το Δ.Σ. και από συναδέλφους δικηγόρους στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και να συνοδεύσει την επικήδεια εκφορά της.
2.Να διατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη της, το ποσό των 300,00 ευρώ υπέρ της ΚΙΒΩΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΟΣΜΟΥ.
3.Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος, την εκφώνησή του από την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στην τελετή της κηδείας της , τη δημοσίευση αυτού στο τοπικό τύπο του νησιού και την επίδοσή του στην οικογένειά της.
«Η εκλιπούσα υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Χίου από τον Σεπτέμβριο 2014 έως τον Ιούνιο του 2019. Η Μαρία Τομπάζη έφερε έναν άλλο «αέρα» στο επαρχιακό μας Πρωτοδικείο , ένα κοσμοπολιτισμό και μια αύρα , που δύσκολα συναντάς στο Δικαστικό Σώμα. Ως Πρόεδρος με διοικητικά καθήκοντα αναζητούσε πάντοτε λύσεις στα προβλήματα που ανέκυπταν με τα συνήθη κενά σε Δικαστές και υπαλλήλους ενώ την απασχολούσε και εργαζόταν για τη συνέχεια του νέου Δικαστικού Μεγάρου και την όποια υποστήριξη του υφιστάμενου Πρωτοδικείου. Είχε ένα δικό της τρόπο στο να ζητήσει πράγματα από τους δικαστικούς υπαλλήλους που θεωρούσε συναδέλφους της ,έχοντας μαζί τους μια σχέση φιλίας ,που δεν αλλοίωνε σε τίποτα την επίδοσή τους ,για εργασία.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.